Sari la conținut

Blocare aleatoare usa VW Golf 5

donpetru

Postări Recomandate

Am o problema cu usa din dreapta (fata) in sensul ca se blocheaza pe inchis, cateodata, atunci cand inchid usile la masina. Mentionez ca pe dreapta nu am incuietoare si cand se blocheaza pe inchis usa, nici nu merge sa o deschid din masina. La un moment dat, dupa mai multe cicluri inchis-deschis din "cheia centralizata (telecomanda)", se deschide usa. Dupa aceea merge de vreo doua ori si iar se blocheaza. Cand actionez asazisa "telecomanda" se aude un clichet ca de obicei dar nu se deschide usa.

Aveti idee ce ar putea fi ? 

In general, din ce am observat eu practic la sistemul de inchidere centralizata de la masini si nu numai, defectele astea aleatorii sunt cele mai pacatoase fiind destul de greu de depistat cauza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

ar trebui sa faci o diagnoza (cu VCDS de ex) si sa vezi daca e o problema de comunicare sau ce cod de defect ai.

Fiecare usa, are propriul "calculator" care poate comanda oglinda electrica, semnalizarea din oglinda, motorul ce face parte din actuatorul ce asigura blocarea/deblocarea usii.

La VW exista un calculator master, cel de pe usa soferului, si 1/3 slave (usa fata pasager/usi spate). Cele slave comunica pe un bus LIN cu master-ul, iar masterul e conectat prin CAN bus cu CAN Gateway/modul confort. De aceea este importanta o diagnoza, astfel incat sa poti ajunge rapid la modulul cu probleme.

Modulul slave din usa fata pasager este relativ usor accesibil, PCB-ul se extrage prin culisare din carcasa de plastic, oferind un acces facil la bornele motorului, astfel incat poti verifica daca el e cauza problemelor. Blocarea la cap de cursa nu implica contacti/switch-uri ci un senzor de curent.

cauze posibile: motorul, sistemul mecanic, conexiunea electrica ce trece prin stalpul usii.

Link spre comentariu

Mersi pentru raspuns. Astazi nu s-a manifestat problema dar o tin sub observatie.

Am pe medianav, pe sistemul de operare a acestuia, android, aplicatia Torque instalata si un dispozitiv OBDII pentru diagnoza, dar de fiecare data cand am rulat aplicatia mentionata nu mi s-a afisat nicio eroare. Stiu ca nu este o aplicatie performanta si ca interfata VCDS este mult mai buna, dar, in fine, astept sa vad daca mai face probleme si cred ca o sa caut pe cineva care are un VCDS sa vad ce rezultate afiseaza.

Link spre comentariu

• 3 months later...

Din fericire problema nu s-a mai manifestat - usa se inchide si se deschide cum trebuie. Initial ma gandeam sa nu fie de la apa de la spalatorie care sa ajunga pe un conector care alimenteaza "incuietoarea" dar nu pot fi 100% sigur de asta. In fine, problema e sub observatie dar momentan nu e cazul sa inlocuiesc broasca. Mersi pentru interventie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock