Sari la conținut

ajutor tub bass

tyeibo1988

Postări Recomandate

salutare tuturor  detin un tub de bass TEAC PL-D2000SW   si asi dori sa stiu  se poate modifica  sa  il pot folosi  ca amplificator  deci ma refer sa  nu mai scoata doar bass

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In principiu ar trebui sa ocolesti filtru activ de pe intrarea amplificatorului ca pe iesire putin probabil sa aiba. Eu asa am facut la o un tun de bass no-name. Ai vreo schema la tunul ala de bass ?

Link spre comentariu

Daca este vorba de manualul de service atasat mai jos:

teac pl-d2000 service manual.pdf

se poate aplica semnal audio de banda larga pe la iesirile lui IC408 = M62446FP. Acest circuit integrat se ocupa cu volumul audio iar spectru de frecventa reprodus de "tunul de bass" este dat de unul dintre integratele: IC113...IC118.

Dar, pana la mai multe detalii vis-a-vis de problema adusa in discutie, ar fi bine sa stabilim daca discutam exact de produsul din manualul de service atasat mai sus sau nu!

Link spre comentariu

Sa intelegem ca aveti doar modulul numit Subwoofer?

El contine un difuzor de 203mm si un amplificator de 50W cu alimentare independenta si radiator propriu intern.

Active Subwoofer:
Power: 50 W (4ohms at 80 Hz, THD 10%)
Speaker system: Bass reflex
Speaker unit: 8 inches, dia. cone type
Rated impedance: 4 ohms
Dimensions: W160 x H333 x D222 mm
Weight: 5.0 kg

Nu am gasit vreo schema a acestui amplificator intern, dar din ce ar rezulta din lista de materiale, poate fi un amplificator

cu filtre active cu TL074 la intrare si tranzistorii finali 2SA1941-0 si 2SC5198-0.

Asa cum este,datorita filtrelor, difuzorului si incintei, el pote reda corect o gama de frecvente pina la citeva sute de Hz.

Pentru transformarea in boxa activa de banda larga, trebuiesc adaugate difuzoare de medii, inalte si filtre precum si

o schema de amplificator adaptata.

O schema de subwoofer cu functiuni similare, dar cu MOSFET la iesire:

post-24607-0-18577500-1503990027_thumb.jpg

Sub rezerva ca doar ca este doar o idee de realizare, se vede ca se pot face modificari complexe la schema,

pentru a o transforma in amplificator audio de banda larga.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Salutare!

Nu este posibil oare ca acest tun de bas, sa aiba in mod asemanator kitului AV2003 un curent prea mic sau chiar nul de mers in gol? Daca este asa, atunci ar trebui reglat acest curent pentru a nu aparea distorsiuni la frecventele inalte. Sper sa nu fie cazul

PS. Cer scuze daca am fost inoportun.

Link spre comentariu

da este exact produsul din manual

Daca vorbim de acelasi manual, raman valabile precizarile mele anterioare cu urmatoarele completari:

- constructia "tunului de bass" este in asa fel facuta (si incinta acustica "acordata") incat sa reproduca frecventele joase, circuitele din interiorul lui avand un rol suplimentar de limitare a benzii de frecventa reprodusa de "tunul de bass";

- chiar daca renuntati la filtrele active din incinta, spectrul de frecventa se va mai largi putin dar tunul de bass nu se va comporta ca o incinta acustica tip full range sau de banda larga.

Deci, modificarea la care va ganditi nu prea se merita.

Link spre comentariu

Salutare!

Daca vreti sa incercati fara a face prea multe modificari, identificati intrarea amplificatorului propriu-zis si introduceti semnal audio de banda larga (normal). Puteti monta experimental in locul dif. de bas o incinta de banda larga si observati cum se comporta sistemul Daca urechile dvs. vor fi incantate de rezultat, ar putea fi un semn ca merita efortul. Daca nu. lasati-l asa cum este. Eu unul asa as proceda. Spor la mesterit!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock