Sari la conținut

TA1000PSv2 - Sursa de alimentare cu softstart si protectii pentru amplificatoare audio

donpetru
 Share

Postări Recomandate

@vijelie02, va recomand sa mai cititi inca o data documentatia kitului si in special diagrama de functionare a ventilatoarelor.

EDITARE ULTERIOARA: exemplificare pentru ventilatoare de 12Vdc

0....40 grade stop Tho 0Vdc - ce se intampla dupa depasirea pragului maxim 40 grade?  Daca ati reglat Tho = 40gr.C, dupa depasirea acestei temperaturii, tensiunea pe ventilator = 6Vdc

44...50 grade viteza 1 Th1 6VDC - ce se intampla dupa depasirea pragului maxim 50 grade?  Daca ati reglat Th1 = 50gr.C, dupa depasirea acestei temperaturii, tensiunea pe ventilator = 9Vdc

54...60 grade viteza 2 Th2 9vDC - ce se intampla dupa depasirea pragului maxim 60 grade? Daca ati reglat Th2 = 60gr.C, dupa depasirea acestei temperaturii, tensiunea pe ventilator = 12Vdc

70...max grade viteza 3 12VDC - decupleaza boxeleDaca ati reglat ThM = 70gr.C, dupa depasirea acestei temperaturii se decupleaza boxele iar tensiunea pe ventilator este tot 12Vdc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astazi am expediat produsele comandate urmatorilor utilizatori:

a) cu FAN COURIER EXPRESS:

- @vijelie02 

- @hixpp02 

- @outtek 

b) cu Posta Romana@k-nix

Urmeaza expedierea produselor comandate catre utilizatorii @niksound si @prog, conform celor discutate pe privat.

Link spre comentariu

!!! Un sfat inainte de asamblarea cablajelor TA1000PSv2: pe partea de alimentare a microcontrolerului ATtiny861 am folosit un stabilizator cu LM317. Din cauza ca aceste stabilizatoare de tensiune, din ce am constatat in ultima perioada, prezinta niste dispersii destul de notabile a tensiunii de iesire, va recomand sa nu montati microcontrolerul (MCU) pana nu verificati pe soclul lui inainte de montare ca intre terminalele de alimentare aveti +5Vdc. Este o masura preventiva pe care va recomand, as spune, obligatoriu, sa o aplicati, inainte de a monta pe soclu MCU-ul.

Link spre comentariu

!!! Un sfat inainte de asamblarea cablajelor TA1000PSv2: pe partea de alimentare a microcontrolerului ATtiny861 am folosit un stabilizator cu LM317. Din cauza ca aceste stabilizatoare de tensiune, din ce am constatat in ultima perioada, prezinta niste dispersii destul de notabile a tensiunii de iesire, va recomand sa nu montati microcontrolerul (MCU) pana nu verificati pe soclul lui inainte de montare ca intre terminalele de alimentare aveti +5Vdc. Este o masura preventiva pe care va recomand, as spune, obligatoriu, sa o aplicati, inainte de a monta pe soclu MCU-ul.

Am observat si eu treaba asta in special la Lm317 si Lm337, dar chiar si intre exemplare de LM317 de la producatori diferiti, chiar daca foloseam aceleasi rezistoare in divizor. Am vazut diferente si de jumatate de volt, oricum, la microcontrolere o asemenea alimentare cu jumatate de volt mai mult sau mai putin nu e chiar asa critic, din ce stiu eu!!!

Misto cablajele. 

Editat de ionut90
Link spre comentariu

@donpetru: probabil nu m-am facut inteles. Numerotarea pinilor ISP de de placa puteau sa fie numerotati oricum, eu am un programator USBASP care are pinul 1 ca fiind VCC. dar nu mai insist. Este vorba doar de putina atentie cum se va conecta mufa pentru programare. 

Link spre comentariu

@vijelie02, citesc din documentatia TA1000PSv2:

Conectorul HD30 este compatibil cu programatorul mikroProg for AVR produs de Mikroelektronika. 

Pentru alte tipuri de programatoare care au conectorul de programare cu pinii configuratii altfel vor trebui facuta adaptarile necesare. Asadar, numerotarea pinilor pe HD30 am facut-o in concordata cu numerotarea pinilor de pe conectorul de programare a mikroPROG for AVR. Deci, in acest context nu putem vorbi de o numerotare oricum.

Link spre comentariu

Am inteles ceea ce spuneti d-voastra. Eu doar vroiam sa atrag atentia celorlalti utilizatori care au alte tipuri de programatoare cu alta configuratie a pinilor.

ma citez din postul meu anterior: Este vorba doar de putina atentie cum se va conecta mufa pentru programare. 

Acelasi lucru l-am facut si cu terminatia pinilor pentru LM35 capsula TO-220.

Daca nu este cazul sa anunt aceste lucruri va rog sa-mi spuneti si nu o sa mai postez.

Link spre comentariu

@vijelie02 - orice sfat sau observatie este binevenita, dupa pararea mea.

Fusebits oricum trebuiesc setati in cazul in care se folosesc alte tipuri de programatoare, precum si configuratia pinilor este alta decat la Microe.

Oricum, placile sunt de calitate foarte buna, acest proiect chiar merita finalizat.

Spor pentru toti!

Link spre comentariu

@vijelie, bineinteles ca orice sfat sau observatie este binevenita numai sa fie corect formulata. Modul cum ati trasat initial problema parea un fel de repros ca de ce conectorul nu este configurat conform programatorului pe care il detineti sau poate nu am inteles eu bine, ma rog, e posibil sa fie si asa. Important in toata discutia asta e sa postam informatii care sa fie pe intelesul tuturor si utile tuturor.

In fine, astept sa mai vad realizari cu acest proiect TA1000PS. Succes la mestereala tuturor.

Link spre comentariu

99% sursa este realizata. Pana acum am testat partea de protectie si intarziere difuzoare. Este functionala. Testat si la detectia de CC si aici este functionala.

Nici nu ma asteptam sa fie altfel.

Am masurat si tensiunea intre pinii 5 si 6 ai microcontrolerului(fara a fi montat) am 5,06V. Pana aici totul este perfect.

Zilele ce vor urma voi programa microcontrolerul si voi trece la reglajele pragurilor de temperatura.

Editare ulterioara:

donpetru va rog sa-mi spuneti ce valoare trebuie sa aiba cele doua zenere D8 si D10 pentru o alimentare de +/-90V.

Multumesc donpetru pentru acest proiect.

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock