Sari la conținut

Recondi?ionarea amplificatorului 2N3055 2 X 50W 4-8 Ohmi cu kit-ul de la mivarom 2 x 250w & corector de ton

Jhony21

Postări Recomandate

1) Am achizi?ionat kit-ul 2 x 250W cu 2 X 2SC5200 & 2 X 2SA1943;

2) Corector de ton 2 x 12v (1000mA) sau 2 x 18 v;

3) Tub termocontractibil pentru finalii pe care ?i voi monta pe radiatorii de la amplificatorul vechi;

4) Cabluri de 0,75 mm "2" pentru tranzistori de diverse culori;

5) Cabluri de 0,50 mm "2" pentru alimentarea corectorului de ton;

6) Cablu de intrare pentru microfon pe care ?l voi monta la intrarea semnalului din corector ?n amplificator, din mufa mama jack 6.3 mm ?n corector.

7) Mi s-a spus de c?tre un electronist s? montez dou? pun?i redresoare ?n paralel pentru alimentarea kit-ului, ele fiind de 35 A la 400v ("p?trate") ???

8) Iar problema care se pune : cum leg cele dou? Vu-metre (indicatoare de nivel) pe intrare, deoarece ele erau puse cu acel papuc la "masa amplificaorului" ?i la median? "0" tot prin acele dou? cabluri "negre" iar unul "verde" ?i unul ro?u care era + 24vcc, la cele dou? g?uri de pe plac? din col?ul pcb-ului ???

post-16739-0-75381800-1502372009_thumb.jpg

post-16739-0-59699500-1502372024_thumb.jpg

post-16739-0-46599700-1502372034_thumb.jpg

post-16739-0-93874600-1502372044_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare! Problema dvs.se refera la alimentare VU-metrelor cu tensiune, sau la punctul din care acestea isi iau semnalul audio pentru indicarea nivelului? Ele se pot alimenta de oriunde daca primesc tensiunea necesara. Daca e semnalul, ar trebui putin tatonata sensibilitatea cu o rezistenta inseriata cu intrarea VU-metrelor. Spor!

Link spre comentariu

In primul rand va recomand sa cititi si topicul urmator: http://www.tehnium-azi.ro/topic/5749-review-wg-9909/

7) Nu are rost sa montati niste punti redresoare asa mari chiar daca calitatea lor este putin sub semnul intrebarii ?? O singura punte e suficient.

8) Vumetrele din imaginile postate au la baza integrate sau tranzistoare? O schema a vumetrelor ar fi binevenita.

Link spre comentariu

Daca nu aveti schema, avand in vedere ca schema este relativ simpla, atunci se poate foarte usor trece pe hartie, lucru pe care vi-l recomand. Va recomand lucrul asta si din cauza ca, discutam totusi intr-un forum, nu am montajul electronic in fata, atunci e foarte greu de dat sfaturi referitoare la modul cum trebuie conectat vumetrul. Deci, treceti pe hartie schema si postati-o in topic.

Link spre comentariu

Eu as imcerca sa fac legaturile in acest mod:post-32596-0-46522500-1502462507_thumb.jpg Presupun ca vumetrul provine din ampliful de 2x50W cu 2N-uri.Nu stiu insa la ce tensiuni se alimenteaza vu-metrul

Link spre comentariu

Din cate inteleg, puntea este de 35 A. In mod normal ar trebui sa suporte fara probleme consumul celor 2 kituri, dar nu ar strica un mic radiator pe ea, fiind un model metalic si cu gaura pentru surub.Spor!

In poza cu VU-metrul, cred ca am gresit un pic, minusul ar trebui legat la firul de langa cerculetul rosu pentru intrare semnal.Luati semnal pentru VU-metre de la intrarea de semnal in amplificator, cursorul pot. de volum.

Editat de aureliann
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock