Sari la conținut

parere amplificator

vio_gl

Postări Recomandate

sal la toti membrii de pe acest forum,as dori oi parere cu privire la un amplificator mai exact zeta 500 nu am mai lucrat cu amplif care au in etajul de intrare o topologie simetrica si as dori parerile voastre cu privire la acest amplif.nu stiu daca am voie sa postez si schema care e rar.daca da o voi posta dar o puteti gasi cu o simpla cautare google.multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema zeta 500 ai putea sa o prezinti la rubrica "Scheme de amplificatoare audio".

In ceea ce priveste amplificatorul, cateva obiectii (dezavantaje):

- un etaj de iesire nu tocmai performant;

- utilizarea tranzistorilor BD135 si BD136 este improprie si cam incercta daca ar fi sa privim si tensiunea de alimentare recomandata;

- lipsa unor compensarii in frecventa cat si importanta polarizarii etajului de intrare cu generatoare de c.c de calitate poate conduce la posibilitatea aparitiei instabilitatii in functionare chiar si la puterii nominale sau suprasarcini mici a amplificatorului. Autorul schemei a incercat polarizarea circuitului de intrare cu T5, T6, respectiv T7 si T8, intr-o configuratie care nu este 100% eficienta. Se potrivea mai bine la tensiuni de alimentare sub +/-50Vcc a amplificatorului.

- instabilitatea in functionare poate apare si datorita modului de comanda a MOSFET-urilor (cam nesigur - "posibile probleme de functionare defectuoasa").

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Mai intai salutare la toata lumea.... eu sunt nou pe forum.

Am si eu o problema: am un amplificator audio de 2x650/4ohmi, 2x450/8ohmi Mach Audio cu finali MJL1302A & MJL3281A. De curand l-am imprumutat unui prieten care a reusit sa-mi prajeasca 8 din cei 16 finali. Pe ce site as putea sa-i gasesc?.... am gasit ceva echivalent, asta pentru a-i schimba pe toti, insa nu stiu cat sunt de buni: 2SA1943 & 2SC5200. Singurul dezavantaj e ca sunt de 150 W nu de 200 W ca cei originali. As vrea sa stiu parerea voastra daca rezista 4 perechi de SA/SC uri pe cate un canal. Ampliful il folosesc aproape in exclusivitate de la 80Hz in sus. Rareori cand il fol. pe banda larga dar si atunci pe 8 ohmi. 10x

Link spre comentariu

Mai intai salutare la toata lumea.... eu sunt nou pe forum.

Am si eu o problema: am un amplificator audio de 2x650/4ohmi, 2x450/8ohmi Mach Audio cu finali MJL1302A & MJL3281A. De curand l-am imprumutat unui prieten care a reusit sa-mi prajeasca 8 din cei 16 finali. Pe ce site as putea sa-i gasesc?.... am gasit ceva echivalent, asta pentru a-i schimba pe toti, insa nu stiu cat sunt de buni: 2SA1943 & 2SC5200. Singurul dezavantaj e ca sunt de 150 W nu de 200 W ca cei originali. As vrea sa stiu parerea voastra daca rezista 4 perechi de SA/SC uri pe cate un canal. Ampliful il folosesc aproape in exclusivitate de la 80Hz in sus. Rareori cand il fol. pe banda larga dar si atunci pe 8 ohmi. 10x

Tinand cont ca amplificatorul dvs. are 16 finali pe canal (200W), inlocuirea cu prechea 2SA1943 & 2SC5200 se poate face, cu conditia sa utilizati acelasi numar de finali si sa-l utilizati obligatoriu pe sarcini de 8 Ohmi. Chiar daca spuneti ca o sa-l folositi pentru a reda o banda de frecventa superioara 80Hz, e bine totusi sa va luati masuri de precautie deoarece chiar si un semnal de 300Hz poate solicita serios finali in curent, finali care de multe ori sunt de calitate incerta si au o putere disipata mai mica... ca originali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock