Sari la conținut

Sursa de alimentare defecta

Postări Recomandate

Buna ziua,

am doua  surse  de alimentare ale unor receivere dolce Romtelecom care nu mai functioneaza in urma unor descarcari electrice in timpul unei vijelii. Am masurat sigurantele fuzibile de la intrare si sunt bune.Tensiunea de pe condensatorul de la iesirea din puntea redresoare  este de 320 VDC.Si de aici pleaca mai departe catre un tansformator de la care nu stiu ce se mai intampla pt ca nu am schema electrica.Am inlocuit un condensator de 1000microF/25 V care era vizibil umflat.

Unde ar mai trebui masurat?

post-38240-0-91879200-1501490579_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Postati o imagine cu acel integrat. Daca detineti un smartphone cu Android, este o aplicatie denumite Magnifier care va poate ajuta sa faceti o poza la integrat de aproape mai buna, mai ales daca camera telefonului are si ceva Mpixeli.

Link spre comentariu

Postati o imagine si cu toata placa (partea bottom) ?? 

Pe partea top a cablajului, ce piese sunt sub capacitorul de 82uF la 400V, inclusiv partea dreapta a lui (ma refer la prima poza atasata in prima postare de mai sus) ?!!

Link spre comentariu

Salut,sub condensatorul acela mare,se afla o dioda redresoare ,o dioda zenner,o componenta precum o dioda langa care scrie BC1(asta nush ce este) iar in stanga un MOSFET FQPF8N60C.

Atasez o poza cu partea bottom.

IMG_0004.jpg

Link spre comentariu

Cind tine 320VDC pe cond-ul de la intrare eu verific piesa cu piesa secundarul. Tot ce-i siliciu , aici banuiesc o redresare si un TL431, afara si masurati. Dioda de intrare in optocuplor verificata cu TL-ul scos. La fel si electroliticii, afara si masurati. Chiar daca nu-s bombati poat fi distrusi. SMD-urile se masoara pe placa.

Link spre comentariu

• 6 months later...

Buna caut schema manual service IEMI 4104 va multumesc .

Cind tine 320VDC pe cond-ul de la intrare eu verific piesa cu piesa secundarul. Tot ce-i siliciu , aici banuiesc o redresare si un TL431, afara si masurati. Dioda de intrare in optocuplor verificata cu TL-ul scos. La fel si electroliticii, afara si masurati. Chiar daca nu-s bombati poat fi distrusi. SMD-urile se masoara pe placa.

Editat de mihaiandrei
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock