Sari la conținut

Impedan?a de ie?ire a unui amplificator audio

gsabac

Postări Recomandate

Marian, am inteles dar, citesc comparatia ta cu divizorul si ceva ceva este putin neclar. Spuneai ca rezistenta de iesire este de ord. miliohmilor, sa presupunem impedanta e de 4 Ohm conectata la iesirea amplificatorului. Bun, dar etajul final (finali) are o tensiune de comanda Vpp care eu stiu ca se apropie de cea de alimentare a amplificatorului. Ce influenta poate avea rezistenta de iesire asa de mica asupra impedantei de 4 Ohm ? Din calcule influenta e nesemnificativa, adica aproape tot Vpp-ul cade pe 4 Ohm Logic nu ar trebui ca pe rezistenta asta de iesire a amplificatorului sa se disipe pierderile amplificatorului ????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Marian78, rar am vazut o explicatie atat de perfecta as spune, Am apreciat postarea anterioara, iar cu ultima postare de mai sus ati spus punctul pe i. Ma bucur ca exista utilizatori care fac lucrul asta intr-un stil anume, mi-aduce aminte de primele postari in forumuri audio pe care le-am facut acum 10 ani in urma, inclusiv pe forumul hi-fi multimedia, care nu mai exista momentan, De foarte multi ani analizez diverse postari in anumite forumuri cu specific tehnic, inclusiv softpedia, si foarte rar am vazut interventii ca ale dvs. Imi place sa apreciez acele postari de valoare care pun punctul pe i intr-un subiect de forum. Cum se spune: tineti-o tot asa. Este un indemn pe care l-am facut de fiecare data cand o postare in forum este atat de elocventa si bineinteles, dupa atatia ani, desi foarte multe persoane ma catalogheaza ca o biblioteca vasta, lucru cu care eu nu sunt de acord, din cauza ca si acum imi dau seama ca mai sunt multe de invatat. Bineinteles le descoperim pe parcurs, impartasind pareri de la uni la altii. Important e ca in acest cadru forumistic sa constientizam ca fiecare mai avem de invatat, mai mult sau mai putin, dar avem.

Numai bine

• Like 1
Link spre comentariu

Acest topic are sustinerea unor membri marcanti ai forumului, dar se adreseaza tuturor celor interesati.

Se vede foarte clar ca daca doresti sa inveti ceva, trebuie sa studiezi sau sa intrebi, deci...

Continutul intrebarii depinde de gradul de cunoastere al celui care pune intrebarea,

si daca se raspunde adecvat, cu un nivel putin mai elevat decit intrebarea, dialogul este de succes pentru toti.

Am sa revin la impedanta de iesire a unui amplificator audio. Atunci cind amplificatorul are o amplificare mare

fara reactie negativa, prin reducerea amplificarii cu reactie negativa, impedanta de iesire scade de zeci de ori

fata de montajul simplu studiat. Mai mult, aceasta este dependenta de frecventa de lucru asa cum se arata

in articolul din atasament unde se studiaza si modelul Hawksford.

Schema pentru studiu :

post-24607-0-40068500-1502261528_thumb.png

Cu diverse pozitii ale comutatorilor se obtin urmatoarele curbe pentru impedanta de iesire:

post-24607-0-13915300-1502261714_thumb.png

Sunt relevante curbele Nothing si A fara reactie negativa pentru tranzistorii finali

si curbele B si B+EC cu reactie negativa, unde se vede ca variatia cu frecventa a impedantei de iesire

care la amplificatorul studiat poate cobori chiar sub 1 miliohm.

La fel de interesanta pentru studiu este si impedanta de intrare a unui amplificator.

@gsabac

Paulius_Jurkstas_investigation_of_feed_back_techniques.pdf

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock