Sari la conținut

Ajutor proiect 2x10"+1" vector sau Sateliti

OnnuTm

Postări Recomandate

Buna tuturori forumistilor !

Am in plan sa construiesc 4 boxe 2x10"+1"   pentru evenimente ,bancheturi, live spectacole medi . 

M-am orientat pe difuzoarle McGee 25cm 10 8 Ohm

McGee 25cm 10www.gersbach-sound-technik.de/McGee-PA-Subwoofer-1

Pe partea de horn Monacor MRH-83 

http://www.gersbach-sound-technik.de/Img-Stage-Line-MRH-83-PA-Mittelhochtonhorn

Iar pe partea de driver nu m-am gandit , e optional  

Selenium D220Ti-16 Ohm sau "o varianta pe 8 Ohm "

Mentionez ca boxele vor fi legate cate doua in serie pentru 8 Ohm la o putere de maxim 1000w canal .

Problema e urmatoarea filtrele  pe 16 ohm  . Ma lovesc de problema bobinelor si a ordinului de filtrare  ,pentru ca nu gasesc ...daca  gaseam nu ceream ajutor . 

Mentionez ca boxele sunt in constructie . 

Daca v-ati intrebat de ce am ales difuzoalele acestea McGee 25cm 

e calitate pret acceptabila desi nu am vazut constructi cu asfel de difuzoare . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai am o varianta, sa am pe fiecare canal in parte  filtraj activ  Crossover pe 3 canale inalte ,medi ,joase  modelu acesta  rezolva problema , atunci  necesita 3 amplificatoare de putere pe fiecare canal de filtrare . 

Link spre comentariu

Presupun ca este vorba de acest difuzor de joase:

http://www.gersbach-sound-technik.de/epages/62553323.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62553323/Products/070043

Daca da, acel Qts de 0,6719 va impune sa construiti o incinta inchisa cu compartimente separate pentru cele doua difuzoare de joase. Bineinteles, in acest caz constructiv si nu numai, se recomanda folosirea celor doua difuzoare de joase in paralel. Veti obtine o impedanta globala de 4 Ohm. Dupa aceea va fi mai greu de gasit un driver bun pe 4 Ohm. Deci, solutia asta constructiva nu o vad foarte bine.

In al doilea rand, driver-ul de un 1 inch in cazul utilizarii a doua difuzoare de joase de 10 inch per incinta nu este o alegere chiar potrivita. Eu as opta pentru un driver de 1.5 inch.

Parerea mea e sa va reorientati asupra alegerii difuzoarelor si sa va indreptati atentia catre o solutie constructiva formata din 4 incinte full-range pe 2 cai, fiecare de 8 ohm. Puteti astfel sa folositi cate doua in paralel per canal de amplificare si sa obtinetii un sunet mai puternic si uniform pe aria de sonorizare. Daca doriti sa abordati aceasta solutie tehnica, atunci o putem detalia aici.

Link spre comentariu

Am full.rang dar nu sunt mul?umit de ele ?i sunt de la rcf ,grele de manevrat ,voluminoase nu au un randament ok . Pot sa pun doua derivare pe partea de ?nalte sa am impedan?a egal? cu ce a mid wofwerelor? Iar filtrele le pot configura pe 4ohm ?i nu doresc fullrang doar sateli?i t?ia?i ?n band? de joase undeva la maxim 60 Hz.

Link spre comentariu

Da, se poate folosi un rezistor (sau divizor rezistiv) in paralel cu driver-ul de inalte ca sa obtineti acei 4 Ohm dar sunt pierderi suplimentare inutile care cred ca nu isi au rostul.

Atentie si la driver-ul achizitionat, sa nu fie de tip piezo ca se schimba datele problemei.

Solutia asta cu doua difuzoare de joase a fost abordata si de mine acum vreo 10 ani in urma. Cele doua proiecte prezentate atunci se pot rasfoi aici:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/53-incinte-acustice-de-100wrms/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock