Sari la conținut

Postări Recomandate

http://www.psc-audio.ro/catalog/html/kit12...t125_manual.pdf

As vrea sa ii fac cablajul in expres pcb... dar nu stiu ce valori au acele piese... si nu stiu ce inseamna acea linie sinusoidala din schema de la F1 si F2....

Puteti va rog sa ma ajutati?......ms

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/655-sursa-dubla-10a-35v/
Distribuie pe alte site-uri

F1 si F2 sunt sigurante fuzibile.Asa se simbolizeaza(sinusoidale)

In plus,uite aici o schema asemanatoare:

SIG, rezistentele alea din schema ta, in kit-ul de la PSC nu sunt montate asa, ci sunt montate in paralel cu fiecare condensator (parca!!!). Si bineinteles sunt de wataj mai mic. In schema lui SIg rezistentelor au rolul de a reduce riplu tensiuni redresate la curenti mari de sarcina, rezistentele formand un filtru trece jos foarte puternic. In plus, rezistentele si C-urile din schema lui SIG elimina sau atenueaza mai bine orice perturbatie venita dinspre alimentare. Pe cand in schema de PSC rezistentele sunt puse doar pentru a stabiliza rezimul tranzitoriu la conectarea alimentatorului la retea. E bine si asa, in anumite situatii chiar suficient.

Spor la facut PCB in ExpressPCB. Atentie la dimensiunile componentelor. :d6:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/655-sursa-dubla-10a-35v/#findComment-5995

Multumesc pentru ajutor..... sa inteleg ca daca folosesc schema data de SIG o sa am un zgomot de fundal mai mic pentru un amplificator cu tda2050??? adica filtreaza ceva mai bine curentul decat cea de la psc????

Vreau sa invat sa folosesc Expres PCB ca sa pot sa realizez un amplificator pe undeva pe la 2x100W, fidelitate cat se poate de inalta... si sa am totul pe o singura placa..... sursa(adica partea de filtraj si cu puntea de diode) cu amplificarea propriuzisa(2 kituri mono cu finali mosfet,din cate am citit sunt cei mai buni la fidelitate)

si sa pun totul intr-o carcasa relativ mica(si radiatorul o sa fie mic)dar o sa pun ventilatoare... sa am racire fortata.....

Dar asta pe viitor

Momentan am un amplificator cu tda7294... iar ca filtraj am 4 condensatoare de 4700 si o punte de diode si atat, fara sigurante, rezistente si condensatoarele acelea mai mici..... daca inlocuiesc totu cu schema de mai sus o sa am mai putin zgomot??? ca daca ma apropii cu urechea de difuzor se aude un fasait/bazait dar daca ma indepartez nu mai e chiar atat de sesizabil

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/655-sursa-dubla-10a-35v/#findComment-6009

sa inteleg ca daca folosesc schema data de SIG o sa am un zgomot de fundal mai mic pentru un amplificator cu tda2050??? adica filtreaza ceva mai bine curentul decat cea de la psc????

Zgomotul de fond ("exagerat") la un amplificator audio poate apare si datorita unui montaj neingrijit. Zgomotul de fond, mai ales la montajele cu TDA7294, se datoreaza in primul rand calitatii circuitului integrat si daca intrarea de semnal este facuta cu un cablu ecrant de buna calitate. De abia dupa aceea se poate inspecta cat de corect s-a dimensionat sursa de alimentare. Este suficient utilizarea unor condensatoare de filtraj de circa 4700uF, pe plus si minus, per TDA coroborate cu condensatoare de 100nF cat mai aproape de alimentarea circuitului integrat.

Utilizarea unui filtru RC pe alimentare este necesar atunci cand din diverse considerente nu putem procura condensatoare de filtraj de valori mari sau daca spatiu disponibil este redus. Este adevarat ca acest lucru se preteaza in acele cazuri unde curentul de sarcina este relativ mare (5-20A).

Varianta de alimentator de la PSC este si ea buna, de fapt chiar recomand in paralel cu condensatoarele de filtraj cate o rezistenta de valoare ohmica si putere corespunzatoare.

daca inlocuiesc totu cu schema de mai sus o sa am mai putin zgomot???

Nu va recomand, mai bine verificati cele subliniate cu albastru mai sus.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/655-sursa-dubla-10a-35v/#findComment-6013

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock