Sari la conținut

Functionare incarcator de baterii

Postări Recomandate

Salut,am schema electrica din poza atasata a unui incarcator de baterii.Din pacate nu o pot simula intr-un program specializat deoarece in librarii,nu gasesc integratul din schema.

Am realizat circuitul practic dar nu imi pot da seama daca functioneaza corect.Conform datasheet-ului led.ul ar trebui sa se aprinda atunci cand conectez bateria.Care este rolul jumperului JP1 de a pune VCC-ul la masa?Pe pinul 4  Vin am 3V. Ledul nu se aprinde.In ce puncte ar trebui sa masor ca sa imi dau seama ca este sau nu ok?

post-38240-0-53807700-1497334535_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

JPxx, este un conector de unde se alimenteaza aparatul care contine bateria, sau alt aparat aditional.

Pentru testarea functionarii, descarcati bateria pina la 3,2V apoi o conectati la incarcator.

Cu un voltmetru masurati tensiunea pe baterie care dupa citeva ore (depinde mult de tipul bateriei)

trebuie sa se stabilizeze la circa 4,2V(+/-100mV). In serie cu bateria puteti monta un ampermetru pe 

scala de 2A si la inceputul incarcarii curentul este mare, circa 500mA, apoi la sfirsitul incarcarii (4,2V)

scade la citiva mA.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Am descarcat bateria cu ajutorul unui bec.Apoi am conectat-o la conectorul JP1.Doar ca ledul se aprinde cand conectez bateria cu polaritatea inversa in conector. :scratchchin:

Editat de vitamina
Link spre comentariu

Mai trebuie sa masurati tensiunea bateriei. Trebuie sa fie un singur element cu tensiunea asa cum am spus, intre 3,2V si 4,2V.

Daca bateria are mai multi acumulatori, atunci schema nu incarca si led-ul normal ca nu lumineaza.

@gsabac

Link spre comentariu

Bateria s-a descarcat  pana la o tensiune de aprox.2,8V.Am conectat-o la polaritatea corecta si dupa o perioada de timp acum a ajuns la o tensiune de 3.3V.Bateria este cea din poza.Singura problemamai ramane cea cu ledul care are 1,4V atunci cand bateria este conectata si nu se aprinde.

post-38240-0-90205400-1497368934_thumb.jpg

Link spre comentariu

Descoperirea este corecta si in timp real, felicitari.

Pentru realizarea circuitului am desenat impreuna schema, circuitul si documentatia.

post-24607-0-95653600-1497376180_thumb.png

Daca proiectati un nou circuit puneti paduri corespunzatoare la circuit si poate ne postati o poza cu montajul.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Vizualizati poza si o micsorati pina la jumatatea ecranului. Faceti Print Screen apoi paste in Paint,

reduceti marginile din punctele laterale si de sus-jos la dimensiunea imaginii si salvati As JPG.

Astfel poza va avea cel mult 100K.

Succes !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock