Sari la conținut

Ajutor depanare amplificator 0205

ITN

Postări Recomandate

Cred ca va luptati cu depanarea amplificatorului, cum mai merge?

In legatura cu intrebarea, daca aveti tensiunile pe aparat asemanatoare cu cele din simularea de mai jos,

tensiuni.png

atunci sunt 2 explicatii posibile:

- tranzistorii care se incalzesc fac parte dintr-un grup compact care acumuleaza caldura;

- amplificatorul oscileaza pe MHz, oscilatie care se poate transmite si la finali si sa ii ambaleze termic.

Puneti rezistente de 10 ohmi de citiva wati in serie cu colectorii finalilor pe post de protectie sigura,

si faceti masuratori, reglaje sau probe doar la semnal mic, sau fara, pina merge bine.

@gsabac

Buna! Momentan nu am reusit decat sa dau o fuga pe la magazin sa iau niste semireglabi, cateva bucati de mje-uri si niste rezistente. O sa incerc sa le montez in seara aceasta,dupa ce termin cu munca. Va tin la curent cu "realizarile" :))
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tensiunea intre E-C la MJE350 : 48.2V canal S, 50.1V canal D

E-C MJE340 : 48.4V canal S, 48.2V canal D.

Am sa montez semireglabili si revin cu masuratori.

Link spre comentariu

Am aplicat modificarile recomandate de dl GSABAC, refacut masuratorile si acum am asa: Q1-Q3 intre B si GND am 0.24V, intre iesire si gnd 0,25V. R10, R12 = 2V pe canalul stang, 2,3V canalul drept. E-C MJE340= 0V, EC MJE350 = 94V. La fel si canalul drept.

Link spre comentariu

Colegu in legatura cu ampl. Un canal iti merge bine ?

Din ce spui tu baza la tranzistori nu este polarizat nu sunt deschisi in baza , minim 0.7 v trebuie sa ai

Nu functioneaza nici un canal... 

Link spre comentariu

Oricum ar fi pozitionat trimerul R26 pentru offset el nu regleaza decit sute de mV

iar trimerul R14 modifica curentii prin prefinali si finali, deci cautati gresela la modificari,

scurturi, piste intrerupte, conectare gresita, valorile trimerilor, etc.

Deoarece ati inlocuit Q1, Q2, Q3 si Q4 banuiesc ca terminalele sunt conectate gresit,

in bazele comune ar trebui sa aveti citiva mV.

@gsabac

Link spre comentariu

Am verificat si reverificat toate componentele care au suferit modificari. In baza la tranzistoarele pe intrare am 30mV canal drept si 16mV canal stanga, am incercat sa ajustez aceasta valoare din trimmer dar se modifica aprox 2mV. Se incalzeste in continuare mje350 la canalul stang si mje 340 la dreptul. Tensiuni intre E-C Q14: 93.8V canal dreapta si 0.6V canal stanga, E-C Q13: 0,1V canal dreapta, 91V canal stanga.

Intre B la finali si masa e aproape 50V... este normal?

Editat de kata999
  • Like 1
Link spre comentariu

Daca masori intre mediana si fiecare ramura ce tensiuni ai ?

De unde esti ?

Aprox 51V pe fiecare ramura. Din Tg Mures sunt. Am sa demontez toti tranzistorii sa ii masor din nou, la fel rezistorii... banuiesc ca e vre-un tranzistor strapuns...

Link spre comentariu

Am bagat semnal pe intrare din laptop si merge minuea lumii... nu se mai incalzesc tranzistorii, tensiunea pe R10 si R12 oscileaza intre 0.4-1V. Montez tranzistorii finali si mai fac un test... cu intrarea la masa se comporta ca inainte...

Link spre comentariu

Mpd9dN.jpg77571j.jpgVahWv0.jpg

R7tLKa.jpg

Am lasat minunea sa functioneze cateva ore la volum mic-mediu, pe 8 ohmi. La volum mediu (30%) din placa de sunet a laptopului) incepuse sa se incaleasca tabla aia de conserva ce e pe post de radiator. Am gasit niste radiatoare recuperate dar nu stiu pe care sa il folosesc. Cel in forma de "H" ma gandeam sa il tai in doua bucati. Dimeniunile sunt asa, cel negru: 230x60x45mm, celalalt: 180x100x80mm

Editat de kata999
Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Se pare ca munca dvs. incepe sa dea rezultatele asteptate si amplificatorul sa faca ce trebuie, si de aceea ma bucur. In ceea ce priveste radiatoarele, eu as folosi pe cel in forma de H intreg, sau, eventual pentru incadrarea in carcasa, taiat pe mijlocul liniei orizontale a H -ului.

Cred ca cel negru este mai putin robust pentru amplificator, avand in vedere marirea tensiunii de alimentare si a puterii cerute de la acesta. Spor la mesterit!

Editat de aureliann
Link spre comentariu

Am sa il tai in doua,kit-ul e cam mare oricum incape la limita in carcasa. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ajutor, iar in mod special domnului GSABAC pentru ca si-a tocat nervii cu mine ;-)

• Like 2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock