Sari la conținut

Detalii amplificator tda2050

NAVRAS

Postări Recomandate

Salut.. am cautat pe acest forum intrebari in legatura cu amplificatorul realizat cu tda2050 si mi-am facut o idee despre ce ar trebui sa cumpar dar nu sunt sigur, asa ca va rog sa ma corectati in caz ca e ceva in neregula

Eu am un amplificator cu tda7294 recent cumparat(este home made) dar m-a ruga un vecin sa ii fac un amplificator de 2x30W... el are 2 boxe de 30W pe 4 ohmi si nu prea are omu bani... are cam un mil .... poate unu si ceva

asa ca m-am gandit la configuratia urmatoare.... spuneti-mi va rog daca este buna....

amplificator doua kituri cu tda2050 de la magazin

sursa

10A 2x4700 +-35V

radiator cu ventilator ca sa fac carcasa mai mica

carcasa are ceva daca este din plastic??

datasheetul integratului

http://www.ortodoxism.ro/datasheets/SGSTho...nics/mXyuqt.pdf

traf 2x15V si 90W..... (daca pun 2 trafuri de 15V si 40W si le inseriez ar trebui sa echivalez traful de 2x15 si 80W nu?? sau in felul asta o sa am distorsiuni)

Aku intrebari...

Acest circuit... scrie ca are 50w...dar pe foaie vad ca scoate cam 35W pe 4 ohmi la o tensiune de 22V=Vs..... deci ar fi buna tens de 15V nu???.....sqrt(2)*15=22

Daca il alimentez cum am specificat... ar trebui sa am zgomot de fundal la fel ca amplificatorul acesta al meu cu tda7294???? sau mai mare.....

Comparati-l va rog cu 2xtda7294(alim 2x24V 200W nu in punte... pe canal) si cu acel amplif de masina tda8560q(alimentat la sursa de calculator) din punct de vedere al. zgomotului de fundal si al distorsiunilor

Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

carcasa are ceva daca este din plastic??

Nu, dar este mai bine sa fie din metal.

traf 2x15V si 90W..... (daca pun 2 trafuri de 15V si 40W si le inseriez ar trebui sa echivalez traful de 2x15 si 80W nu?? sau in felul asta o sa am distorsiuni)

TDA2050 este un circuit integrat capabil de o putere in 4 Ohmi de circa 25W (masurat). El reprezinta o alternativa la un amplficator audio clasic cu 2N3055. Din pacate caracteristica in frecventa a TDA-ului este destul de neliniara, mai ales la exemplarele "no name/ no number" (si raportul semnal zgomot relativ redus). Daca utilizati incinte acustice cu impedanta de 8Ohmi atunci un trasformator de 90W este suficient. Puteti sa utilizati doua transformatoare de 40W numai daca sunt indentice. Dar chiar si asa pot sa apara "surprize". Incercati totusi sa gasiti un singur trasformator de 90VA (sau 120VA daca doriti sa utilizati si incinte acustice de 4 Ohmi, filtraj de cel putin 6800uF pe canal, alimentare simpla = nesimetrica).

Acest circuit... scrie ca are 50w...dar pe foaie vad ca scoate cam 35W pe 4 ohmi la o tensiune de 22V=Vs..... deci ar fi buna tens de 15V nu???.....sqrt(2)*15=22

Un trasformator cu doua secundare de 15V~ este suficient. Puterea circuitului integrat, precum v-am spus mai sus, este circa 25W in 4Ohmi, la un THD care se incadreaza in standardul Hi-Fi DIN 45.500. Din pacate, singurul dezavantaj al acestor amplificatoare audio in tehnologie monolitica, gen TDA, este acela ca gama dinamica a materialului sonor este redusa iar raspunsul la frecvente inalte si joase cam mediocru. Totusi, sunt persoane care sunt multumite, in ciuda faptului ca o parte din utilizatori s-au plans "de sunetul metalic" a acestor TDA-uri.

ar trebui sa am zgomot de fundal la fel ca amplificatorul acesta al meu cu tda7294???? sau mai mare.....

Zgomotul apare datorita unei surse de alimentare incorect dimensionata sau din cauza unui montaj practic neingrijit. Aici se mai poate adaoga ca circuitul integrat sa fie de proasta calitate, dar putin probabil.

Comparati-l va rog cu 2xtda7294(alim 2x24V 200W nu in punte... pe canal) si cu acel amplif de masina tda8560q(alimentat la sursa de calculator) din punct de vedere al. zgomotului de fundal si al distorsiunilor

Din punctul de vedere a distorsiunilor, atat TDA2050, cat si TDA-urile mentionate in citat de dvs, au acelasi coeficient de distorsiuni, ceea ce le diferentiaza este puterea maxima modulata pe o anumita impedanta de incinta acustica. La toate TDA-urile ramane valabila precizarea: "gama dinamica a materialului sonor este redusa iar raspunsul la frecvente inalte si joase cam mediocru". Mai fac precizare aca TDA7294 este un circuit integrat capabil de o putere de iesire de circa 60-70W in 4 Ohmi, pe cand TDA8560, este un circuit integrat cu doua iesiri in punte ("auto"), capabil de o putere de circa 2x9W in 4 Ohmi.

Link spre comentariu

Multumesc pentru detalii... o sa ma apuc de cumparat componente.... stiu ca nu are un sunet chiar atat de bun amplificatoru cu circuit tda dar din punctul meu de vedere raportul pret calitate este destul de bun pentru o camera de bloc ....

Spuneti-mi va rog ce inseamna alimentare "simpla=nesimetrica"?...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock