Sari la conținut

AS2050 - putere, THD si nu numai

viobio

Postări Recomandate

Orice date masurate in prezent sunt binevenite, dar si mai incisive sunt parerile subiective ale unui

auditoriu de muzicieni. Orice valori, filmulete sau pareri pot fi dezbatute, comentate ?i r?scomentate de cei interesati, 

si in acest fel este posibil sa se aduca un plus de valoare subiectului din topic.

Pina atunci am sa prezint date teoretice si din simulare obtinute pe schema acestui amplificator AS2050.

post-24607-0-50928200-1498975967_thumb.png

Pe poza sunt 3 curbe in premiera, tensiunea pe sarcina, puterea instantanee pe un tranzistor final si puterea pe rezistenta de sarcina.

Deasemenea este prezentat un tablel cu distorsiunile la circa 93W si 1KHz, care sunt de 0,085%

Am setat programul de calcul sa calculeze puterea medie pe un tranzistor final, in sarcina si tensiunea RMS pe sarcina, date

care sunt prezentate pe diagrame, ca si formulele de calcul.

Diagramele de putere studiate cu atentie, evidentiaza evolutia puterilor instantanee intr-un amplificator si curbele pot fi explicate

calitativ sau cantitativ. Desigur reglajele protectiei si valoarea tensiunii retelei influenteaza aceste valori.

Orice are valoare, daca poate fi inteles si prezentat pe baza cunostintelor celor interesati !

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am modificat schema de la postarea #53 ca sa fie in concordanta cu originalul.

post-24607-0-11464600-1498995723_thumb.jpg

Deosebirea consta in modul de aplicare al semnalului de intrare si ca "masa" difuzoarelor

si a redresorului sunt izolate. Acesta de fapt este modul corect de aplicare a semnalului de intrare

si de transfer al puterii spre sarcina. 

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 3
Link spre comentariu

Buna tuturor. Tocmai am constatat ca primarul din transformatorul AS-ului este in scurt. M-ati putea ajuta careva dintre dumneavoastra cu caracteristicile tehnice ale transformaorului? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

• 1 month later...

Dupa toata povestea asta reprodusa si pe elforum, viobio se pare ca a ales sa mentioneze pe privat utilizatorilor interesati rezultatele masuratorilor tehnice ale AS2050. Ce tot atat secret, eu nu inteleg!!! Asta denota ca noi am avut dreptate si decat sa se faca de kakao, a preferat sa dea cu batul in balta intr-un stil specific elforum - nu e singurul caz de genul asta vazut in forumul ala. In fine, viobio a cazut ca papagal la toata treaba asta care se putea rezolva elegant, prieteneste decat in modul in care la ales el. Mai multe nu comentez ca nu are rost.

Nu am cazut de papagal , folositi voi la masuratori , osciloscop , generator de frecventa , DISTORSIOMETRU , apoi mai discutam , dupa 55w distorsiunile sunt cu carul , masuratorile au fost facute in laboratorul de certificari si masuratori din incinta SA Electromagnetica SA , cu aparate de mare precizie , nu cu simulari si softuri .

De cumparat am cum cumparat un AS2050 , unii stiu ca am cumparat antichitatea , aici nu am mai scru si nu o sa mai scriu pentru ca nu imi plac watii din burta , distorsiunile mici cind ele in realitate sunt mari , functionarea nesigura a amplificatorului la puteri de peste 55w /4 ohmi , sunt satul de polemici cu noile " genii " romanesti din domeniul electronicii .

Spor , wati si " succesuri " tuturor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock