Sari la conținut

AS2050 - putere, THD si nu numai

viobio

Postări Recomandate

Nici eu si nimeni din acest topic nu ti-a zis sa-l faci public la tot internetul standardul ala, dar daca tot te-ai laudat ca il platesti tu si ni-l dai si noua, astora, mai pricopsiti care nu stim ce masuram, din spirit de echipa si ca sa nu pici de papagal in fata tuturor de aici mai bine te-ai tine de promisiune. Parerea mea dar pana la urma faci cum crezi, dar eu stiu ca vorba e vorba, asa ca, daca tot te-ai pus aici sa scrii ce fel de marinimos esti, pentru imaginea ta nu numai de aici ci si din alte forumuri, unde folosesti acelasi username, ar fi bine sa te tii de promisiune si sa achizitionezi/distribui standardul ala.

Asta ar fi o promisiune de a ta. De a doua numai amintesc, cu testarea amplifului AS2050. Macar sa te tii de o promisiune din cele doua ca daca nu, dupa aceea ii voi da si mai multa dreptate user-ului marian78 in ceea ce a afirmat despre tine, in special pe elforum, nu aci.

Succese maxime!  :smoke:

Editat de donpetru
Stergere continut cu atac la persoana care contravine regulamentului Tehnium Azi - 1 puncte avertizare, le adunam la urma
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

leo_electro , tu nu ma cunosti , [..] intentia mea a fost sa-l cumpar si sa-l dau si altora de pe aici .
Dupa ce o sa-l cumpar o sa vad eu ce fac cu el .
Imi pare rau dar imi place sa raspund pe acelasi ton .

Editat de donpetru
Sterge continut OFFTOPIC neadecvat - 1 punct avertizare, le adunam la urma
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Daca utilizatorul @viobio va avea placerea sa duca la bun sfarsit discutia din acest topic postand acele masuratori ale amplificatorului AS2050, dupa aceea o sa postez si eu schema modernizata a amplificatorului AS2050 (versiunea mea din anul 2015).

Link spre comentariu

Dupa toata povestea asta reprodusa si pe elforum, viobio se pare ca a ales sa mentioneze pe privat utilizatorilor interesati rezultatele masuratorilor tehnice ale AS2050. Ce tot atat secret, eu nu inteleg!!! Asta denota ca noi am avut dreptate si decat sa se faca de kakao, a preferat sa dea cu batul in balta intr-un stil specific elforum - nu e singurul caz de genul asta vazut in forumul ala. In fine, viobio a cazut ca papagal la toata treaba asta care se putea rezolva elegant, prieteneste decat in modul in care la ales el. Mai multe nu comentez ca nu are rost.

• Like 1
Link spre comentariu

In suita de articole de pe alt forum, http://www.soundblog.ro/1476/ghid-al-specificatiilor-amplificatoarelor-audio/  se  prefigureaza

unele din datele de interes general, atit pentru amatori cit si pentru profesionisti.

Desigur ca sunt si unele adnotatii personale ale autorului, ce pot constitui subiecte de clarificare si completare pe forum,

in combinatie cu performantele specificate ale "strabunicului" AS2050.

@gsabac

Sunetul-boxe-amplificatoare-putere-standarde.pdf

Link spre comentariu

Un topic interesant, mai ales prin comentarea performantelor de catre diversi useri, bazate pe masuratori proprii,

dar si prin evidentiere unor metode matematice elementare, pentru calculul puterii unui amplificator in regim sinusoidal.

Am sa arat o ciudatenie a acestei scheme pe care nu o explic prin performantele de putere, 50W sau 100W sau cit o fi.

Am postat schema unui canal si am marcat cu rosu o parte din circuitul finalului care realizeaza alternanta negativa,

ca in poza de mai jos.    Click pentru marire.

post-24607-0-62756100-1498802123_thumb.jpg

Poate sunt si comentarii pertinente in legatura cu acest circuit dar si influenta sa asupra performantelor si

fiabilitatii amplificatorului.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Desigur, asa vad si eu, dar prin dioda sunt virfuri de curent de peste 5A si puterea disipata depaseste capabilitatile

diodei 1N4xxx, pe o semialternanta.

editare: am pus 5A

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Desigur ca este o eroare, care nu a fost sesizata pina acum, ar trebui redefinita schema,

nu-i asa, dupa indicatia lui @marian.

PS. Scuze! Nu mai pot sa continui, trebuie sa plec la o inmormintare, Dumnezeu sa il ierte pe Fratele meu ! 

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Offtopic:

Condoleante gsabac. 

Marian lipsesti cu desavarsire in cealalta parte. Aveam nevoie de un sfat de la tine. Este vorba de sursa ajustabila V2.

Apreciez daca mai esti dispus sa ma lamuresti. Multumesc,

Link spre comentariu

Schema reconstituita este perfecta si logica, ca in realitate. Am putea sa simulam schema originala pe topic si sa vedem

influenta diverselor variante de scheme. De exemplu care este influenta rezistentelor de 1K serie cu prefinalii, daca nu cumva

merge mult mai bine cu o reactie de 10K si 1,2K sau mai putin. Acesta deoarece ma indoiesc ca sensibilitatea reala a finalului pentru 100W

ar fi de aproape 3Vrms si deasemenea cu ce distorsiuni poate livra acest semnal preamplificatorul.

@gsabac

Link spre comentariu

Nici eu nu prefer sa fac un monolog tehnic pentru AS2050. Cine doreste o schema corecta sau chiar o documentatie,

utila pentru reparatii sau reconstituiri o are pe forum.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Initial credeam ca nu mai am placile originale de amplificare de la AS2050, dar astazi fiind agrenat cu depanarea statiei rusesti, am gasit intr-un sertar cele doua placi de amplificare:

Module AS2050.JPG

As fi vrut sa fac rost din nou de amplificator ca sa-i testez performantele dar din pacate nu mai am datele necesare ca sa iau legatura cu proprietarul amplificatorului. Oricum, in acest topic se urmareste testarea schemei originale, asa ca amplificatorul AS2050 pe care l-am modernizat nu isi mai avea rostul in contextul topicului.

Cum gasesc putin timp liber o sa curat cablajele si o sa relipesc toate piesele la locul lor, chiar daca s-ar putea sa fiu nevoit sa folosesc rezistoare sau capacitoare noi. Oricum, aspectul asta nu reprezinta un impediment in a afla performantele topologiei de amplificare. De fapt, in toata treaba asta ma intereseaza sa va prezint un material video care sa elimine toate divergentele din acest topic si nu numai.

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock