Jump to content
Sign in to follow this  
Valentin Chichelus

Automatizare celula 20kV

Recommended Posts

Salut! Am vazut pe acest forum multe minti luminate si sper sa pot profita si eu un pic de experienta lor. Am urmatoarea provocare:

 

Trebuie sa automatizez o celula de medie tensiune cu actionare Schneider, mai precis, sa instalez un servomotor cu reductie care sa poata roti mecanismul de armare a resortului celulei vreo 300 grade cu un cuplu de 40Nm. Acest sistem trebuie prevazut cu un limitator de cuplu care sa deconecteze motorul la depasirea cuplului de 50Nm. Ideal ar fi fost sa gasesc componente pe care sa le asamblez eu, obtinand astfel un sistem adaptabil de la o celula la alta, dar nereusind va cer ajutorul pe aceasta cale. Deocamdata, cea mai atragatoare solutie ar fi adaptarea unui sistem de actionare a vanelor de apa de la awma, care detine cuplul necesar, are declansare pe cuplu si poate fi actionat manual in cazul lipsei tensiunii operative. Totusi mecanismul este foarte voluminos si complicat de instalat. Pentru comanda voi folosi local un plc siemens comandat de la distanta prin gprs. Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate... dar costa! Asta e o aplicatie industriala si nu hobby realizabil pe masa din bucatarie. Poate ti se pare nostim sa intri pe un forum cu utilizatori pasionati de electronica si automatizari de la care sa "ciupesti" cateva idei si... gata proiectul care genereaza profituri frumusele..

Daca te intereseaza, putem incheia un contract de cercetare finalizat cu un proiect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mda, vorba lu remus de mai sus, asta nu prea e un subiect pentru discutat intr-un forum. 

 

Ca sa putem sa-l discutam trebuie sa postezi foarte multe detalii, ca de exemplu:

1. ce tip/model de celula de medie tensiune Schneider te referi pentru ca in decursul timpului Schneider a produs mai multe modele!!!

2. posteaza o schita cu mecanismul. De unde a rezultat acei 40 Nm??? Valoarea asta a cuplului e specificata in caracteristicile tehnice ale mecanismului de armare a resortului celulei ??? Sau ai determinat-o practic/teoretic ???

3. de ce e nevoie de un astfel de mecanism de armare, cel original de pe echiparea celulei de 20kV nu functioneaza ? Sa fie vorba de o improvizatie cu gandul sa rezulte mai ieftin decat echipamentul standard sau care e scopul ?

 

In fine, ideea e ca un proiect complet nu incape in discutia unui forum, putem cred discuta general cateva puncte principale.. cel mult. 

Edited by prog

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Deocamdata, cea mai atragatoare solutie ar fi adaptarea unui sistem de actionare a vanelor de apa de la awma, care detine cuplul necesar, are declansare pe cuplu si poate fi actionat manual in cazul lipsei tensiunii operative. Totusi mecanismul este foarte voluminos si complicat de instalat.

Nu prea am vazut practic niste sisteme de actionare a vanelor de apa care sa permita o rotire de 300 grade !!! Daca cunoasteti un exemplu practic de acest tip concludent, postati un exemplu in acest sens.

 

Avand in vedere acei 300 grade cred ca cea mai ieftina solutie ar fi sa apelati la un sistem clasic cu motor de c.a. sau c.a cu limitator de cursa / cuplu cum sunt in unele dispozitive de actionare "clasice" cum ar fi unele dispozitive actionare de tip ASE. O asemenea solutie ar putea fi imprumutata si adaptata in cadrul problemei dvs. dar necesita ceva studiu.

In plus, ar trebui lamurita si problema expusa de utilizatorul @prog de mai sus si anume: 

 

3. de ce e nevoie de un astfel de mecanism de armare, cel original de pe echiparea celulei de 20kV nu functioneaza ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.