Sari la conținut

Prostia la romani

betamax

Postări Recomandate

La 19 decembrie, Radu B?lan ?i ?tefan Gu?? au vizitat muncitorii din fabricile timi?orene, dar au e?uat ?n a-i determina s?-?i continue munca. Pe 20 decembrie, coloane masive de muncitori au intrat ?n ora?. 100.000 de protestatari au ocupat Pia?a Operei (ast?zi "Pia?a Victoriei") ?i au ?nceput s? strige sloganuri anti-guvernamentale: "Noi suntem poporul!", "Armata e cu noi!", "Nu v? fie fric?, Ceau?escu pic?!". ?n foaierul Teatrului Na?ional din Timi?oara o serie de cet??eni curajo?i vor crea Frontul Democrat Rom?n, cu un Program politic ?n care se reg?seau cererile celor afla?i ?n Pia??. ?ntre timp, Emil Bobu ?i Constantin D?sc?lescu au fost desemna?i de Elena Ceau?escu (Nicolae Ceau?escu era la acel moment ?ntr-o vizit? ?n Iran) s? se ?nt?lneasc? cu o delega?ie a protestatarilor; totu?i, ei au refuzat s? ?ndeplineasc? revendic?rile oamenilor ?i situa?ia a r?mas ?n mare parte neschimbat?

Din acelasi articol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Din acelasi citat.

Daca muncitorii,100.000,au stigat sloganuri:

" Nu va fie frica Ceausescu pica"

atunci sunt foarte curios ce revendicari avea delegatia protestatarilor de

comunicat si rezolvat cu Ceausescu si gasca lui.Una dintre revendicari era chiar sloganul mai sus amintit?Atunci inteleg de ce au refuzat sa indeplineasca revendicarile lor.

Comunismul lui Ceausescu a fost o porcarie,parerea mea.

Comunismul suna bine la nivel teoretic,insa nu se poate pune in practica,din potriva rezultatul e ceva macabru.

Spuneti-mi va rog o tara comunista in care oamenii sa nu traiasca in frica si mizerie.

Link spre comentariu

Spuneti-mi va rog o tara comunista in care oamenii sa nu traiasca in frica si mizerie.

Daca lasam frica, chiar Romania anii `70-`75.Eu nu spun ca dictatura(indiferent staga sau dreapta) este un deziderat,ma refeream la motivul decansarii revolutiei,care nu a fost impotriva comunismului(initial),asta a aparut ulterior.

Link spre comentariu

Tot comunismul, nu numai cel al lui Ceausescu, a fost o porcarie. Dar daca credeti ca noi l-am dat jos pe Ceausescu, va inselati. In perioada 22-27 dec. '89 aveam arme (si munitie) si chiar credeam ca facem ceva (ma refer la grupul de "revolutionari" din care faceam parte, la Resita). Dar ne-am desteptat (cei mai multi, nu toti) destul de curand. Pentru ca Iliescu sa aiba legitimitate, au trebuit sa moara niste oameni, alesi aleatoriu, adica sa credem ca chiar ne-am luptat cu cineva (cu cine, de fapt?). Subiectul este lung si nu prea se mai incadreaza in topicul asta. Daca cineva vrea sa dezvolte subiectul, sa initieze alt topic. Deja m-am enervat ( mi se intampla de fiecare data, cand imi amintesc cat de prosti am fost).

Link spre comentariu

Dar daca credeti ca noi l-am dat jos pe Ceausescu, va inselati. In perioada 22-27 dec. '89 aveam arme (si munitie) si chiar credeam ca facem ceva (ma refer la grupul de "revolutionari" din care faceam parte, la Resita). Dar ne-am desteptat (cei mai multi, nu toti) destul de curand. Pentru ca Iliescu sa aiba legitimitate, au trebuit sa moara niste oameni, alesi aleatoriu, adica sa credem ca chiar ne-am luptat cu cineva (cu cine, de fapt?). Subiectul este lung si nu prea se mai incadreaza in topicul asta. Daca cineva vrea sa dezvolte subiectul, sa initieze alt topic. Deja m-am enervat ( mi se intampla de fiecare data, cand imi amintesc cat de prosti am fost).

Nu trebuie alt topic, este in tema.

Link spre comentariu

In perioada respectiva practic a cazut tot blocul comunist din Europa de Est, era cazul sa se ajunga si la noi. Romania a fost singura tara in care s-a facut cu varsare de sange.

Comunismul da bine pe hartie si ca idee, dar nu exista un regim dictatorial unde poporul sa fie total indoctrinat si docil. Asa apare "democratia", unde cetateanul are drept de vot si dreptul la opinie, dar oricum fara nici un folos. Sa ne gandim numai ce a insemnat comunismul pt. chinezi (ma refer la revolutia culturala a lui Mao) sau pt. alte state asiatice. Chinezii sunt si acum comunisti, partidul conduce in continuare, dar acum este un fel de hibrid, comunisto-democratic, unde s-a renuntat la ideea de "toti suntem egali" si se incurajeaza investitiile individuale sau alte componente capitaliste. Rezultatul: un boom economic, creste nivelul exportului cu 50% in fiecare an si este tara cu cei mai multi miliardari aparuti peste noapte....

Link spre comentariu

Proaspete, de la Radio Romania Actualitati (incercati sa va ganditi la ce spune, nu la ce se refera):

1. "... vorbim despre satenii care si-au pierdut <<agoniseala de o viata>>". Daca va amintiti, aceiasi sateni au fost inundati si anul trecut (de doua ori), si acum doi ani... . Cum poti sa pierzi de mai multe ori "agoniseala de-o viata" ?

2. "... au fost ajutati doi batrani neputinciosi cu copii mici". Cum puteau sa aiba doi batrani (si "neputinciosi") copii mici ?

Link spre comentariu

Proaspete, de la Radio Romania Actualitati (incercati sa va ganditi la ce spune, nu la ce se refera):

1. "... vorbim despre satenii care si-au pierdut <<agoniseala de o viata>>". Daca va amintiti, aceiasi sateni au fost inundati si anul trecut (de doua ori), si acum doi ani... . Cum poti sa pierzi de mai multe ori "agoniseala de-o viata" ?

2. "... au fost ajutati doi batrani neputinciosi cu copii mici". Cum puteau sa aiba doi batrani (si "neputinciosi") copii mici ?

Pai nu de aceea sunt posturile TV si radio de stat ca sa educe lumea.

Aceste posturi sunt fief-ul politicienilor.

Ia aduceti-va aminte cata manipulare a bagat PSD-ul cu ajutorul acestor posturi media de stat in perioada lor de (tragico-)glorie 2000-2004.

Nu cred ca ati uitat cum a fost.Ma refer la manipulare.

Inca mai e valabil,revin la perioada decembrie'89,si azi ce strigau ei atunci saracii revolutionari:

" Ati mintit poporul cu televizorul"

Cand ma gandesc ca PSD-ul a luptat recent si a reusit sa-si bage din nou un simpatizant,pe d-l Sasu,la conducerea TVR ma apuca greata din nou.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
Numai la noi se poate intampla : " Calitatea de asigurat trebuie certificata de CNAS, pentru CNAS, prin intermediul unitatilor medicale care au contract cu CNAS"

Bine ca nu s-au incurcat in metodologie, sa trebuiasca si ceva de la CNSAS. :d4:

Link spre comentariu

Acest topic propun sa-l facem in spiritul carcotasilor pe care-i stim cu totii (Huidu si Gainusa).

Sa strangem "perlele" mai-marilor vremii (politicieni,destepti,etc) care ne sufoca viata.

Ce ziceti?Marjam pe ideea asta?

V-a fi un topic beton.

Link spre comentariu

Acest topic propun sa-l facem in spiritul carcotasilor pe care-i stim cu totii (Huidu si Gainusa).

Sa strangem "perlele" mai-marilor vremii (politicieni,destepti,etc) care ne sufoca viata.

Ce ziceti?Marjam pe ideea asta?

V-a fi un topic beton.

Buna idee. :a8:

Link spre comentariu

Ca si situatie (poate fi si perla) demna de remarcat este abilitatea lui Remes de a se apara de acuzatiile care i se aduc: "Ce aveti de comentat", Remes: "HHHMMMMRRRRRR" (mormait infundat). Ce sa-i faci, trebuie sa ai abilitati aparte ca sa ajungi in clasa politica superioara, se pare ca dl. Remes le poseda pe toate, in acest caz demonstreaza faptul ca este un orator de clasa superioara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock