Sari la conținut

DC DC 5V/2A

Postări Recomandate

Buna! 

Trebuie sa reduc tensiunea de la un acumulator de 12V 7Ah la 5V/2A cu ajutorul unui stabilizator 7805. As dori o schema care sa ma ajute sa pot realiza acest circuit incat sa am maxim 2A la iesire. Multumesc! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca te referi la puterea maxima disipata - parca 15W era - si in conditiile astea, daca ai 7V cadere de tensiune In-Out atunci cu siguranta poti trage si 2A. Cred ca la aspectul asta te refereai!!! 

Link spre comentariu

Bine deci daca pun stabilizatorul pe un radiator si folosesc cei doi condensatori de 0.33uF/0.1uF ar trebui sa fie bine, ca sa fac cei 12V de la acumulator sa fie 5V/2A pentru a putea alimenta Raspberry Pi 3, fara sa mai folosesc tranzitor extern?

Multumesc mult!

Link spre comentariu

La   https://www.robofun.ro/raspberry-pi-v3 se specifica un alimentator de 2,5A, probabil si pentru perifericele aditionale.

Pentru a avea un sistem complet, mai aveti nevoie de un alimentator de 2.5 A
si de un sd card cu sistemul de operare.
Recomandam produsele originale produse de fundatia Raspberry PI.

@gsabac

Link spre comentariu

La folosirea unui acumulator zis de 12V, este bine sa existe un circuit care sa opreasca descarcarea

acumulatorului, atunci cind tensiunea scade sub un prag de circa 10V, deoarece sub aceasta tensiune

acumulatorii se pot degrada.

post-24607-0-18937900-1493525553_thumb.jpg

Alimentatorul prezentat in postarea anterioara poate livra maximum 500mA si probabil 2A este curentul

de scurtcircuit, iar datele reale ale producatorului sunt in poza.

post-24607-0-07024600-1493525406_thumb.jpg

Se pot alege alte modele de convertori si cu siguranta aceasta este cea mai buna optiune, care dubleza sau chiar tripleaza timpul de functionare pe acumulator

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

... pentru a putea alimenta Raspberry Pi 3

Raspberry Pi3 are un consum de maxim 0,45A atunci cand este conectat la un mouse, o tastatura si un monitor; masurarea am facut-o in urma cu doua zile utilizand asta. La acest consum se adauga curentul necesar comenzilor ce vor fi efectuate la iesiri.

Link spre comentariu

La chinezi costa doar atat

:smile: Pai tot cu doi leutzi l-am luat si eu de pe ebay, dar am zis sa nu pun linkuri de alea pe forum. 

In ceea ce priveste Rapberry, consumul aratat mai sus reprezinta maximul masurat in timp ce jucaria era conectata la youtube - PI3 are wireless onboard si are instalat inclusiv Chromium. In mod normal, consumul in gol nu depaseste 0,3A, asa ca daca nu are un consum exagerat cu porturile de iesire (eu nu am depasit niciodata 2mA pe cate o iesire) poate sa faca linistit un stabilizator cu 7805.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Buna! 

Trebuie sa reduc tensiunea de la un acumulator de 12V 7Ah la 5V/2A cu ajutorul unui stabilizator 7805. As dori o schema care sa ma ajute sa pot realiza acest circuit incat sa am maxim 2A la iesire. Multumesc!

Sursa facuta de mine pentru un audiofil , cred ca si tu faci parte tot din lumea audiofila , dupa cerinta celor 5V / 2A pentru Rpi3 .

Cel care a dorit sursa a vrut 5A ! Pentru Rpi3 .

Eu am folosit doua LM323K .

Daca vrei doar 2A , cu toate ca Rpi3 nu consuma atit , foloseste un LM323K , montat pe radiator .

post-30046-0-52209700-1495867596_thumb.jpg

post-30046-0-28256900-1495868126_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock