Sari la conținut

Ociloscop rusesc C1-98

hobyt

Postări Recomandate

Caut schema electrica pentru osciloscop C1-98 (fabricat 1990). Are 2 canale, 50MHz, selectare automata/manuala a divizorului de intrare si a bazei de timp, OSD. Are baza de timp defecta, spotul find blocat in extremitatea dreapta a ecranului, si nu se misca de aici nici daca comut pe intrare auxiliara X, nici cu butoanele de pozitionare. Am reusit sa verific amplificatorul final X, care e OK. Baza de timp este intisa pe cel putin 3-4 placi, osciloscopul avand o constructie modulara. Am gasit o schema la adresa :

http://www.jais.ru/tex_osc.html

dar are o rezolutie foarte slaba, schema se mai intelege, dar valori nu prea pot citi.

PS. Scuze pentru greseala din titlu, se pare ca am mancat litera S si nu mai pot corecta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are baza de timp defecta, spotul find blocat in extremitatea dreapta a ecranului, si nu se misca de aici nici daca comut pe intrare auxiliara X, nici cu butoanele de pozitionare.

Dar daca inversati firele de la placile de deflexie orizontala,se muta in stanga?

Link spre comentariu

Da, daca deconetez o intrare in amplificatorul final X (are vreo 4-5 intrari), spotul ajunge pe centru . In tot acest timp OSD-ul funtioneaza, care e conectat la 2 din inrari. Am mers pe firul respectiv (care este blocat pe 12V), am verificat cateva tranzistoare. Am incercat sa urmaresc pe schema pe care o am, dar din cauza rezolutie slabe cu care a fost scanat, nu prea pot descifra numerotarea interconexiunilor intre placi.

Link spre comentariu

• 3 years later...

Da, daca deconetez o intrare in amplificatorul final X (are vreo 4-5 intrari), spotul ajunge pe centru . In tot acest timp OSD-ul funtioneaza, care e conectat la 2 din inrari. Am mers pe firul respectiv (care este blocat pe 12V), am verificat cateva tranzistoare. Am incercat sa urmaresc pe schema pe care o am, dar din cauza rezolutie slabe cu care a fost scanat, nu prea pot descifra numerotarea interconexiunilor intre placi.

Spune-ti ce ati mai facut ca si eu am probleme cu C1-98 al meu.Multumesc,Popa Ioan.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Caut schema electrica pentru osciloscop C1-98 (fabricat 1990). Are 2 canale, 50MHz, selectare automata/manuala a divizorului de intrare si a bazei de timp, OSD. Are baza de timp defecta, spotul find blocat in extremitatea dreapta a ecranului, si nu se misca de aici nici daca comut pe intrare auxiliara X, nici cu butoanele de pozitionare. Am reusit sa verific amplificatorul final X, care e OK. Baza de timp este intisa pe cel putin 3-4 placi, osciloscopul avand o constructie modulara. Am gasit o schema la adresa :

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daca va ginditi sa-l vindeti dati-mi un semn!0368468766.Multumesc!

Link spre comentariu

http://www.jais.ru/tex_osc.html

dar are o rezolutie foarte slaba, schema se mai intelege, dar valori nu prea pot citi.

PS. Scuze pentru greseala din titlu, se pare ca am mancat litera S si nu mai pot corecta.

http://download.qrz.ru/pub/hamradio/schemes/metering/c1-98sch.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock