Sari la conținut

Ajutor depanare magnetofon potentiometru basi fara efect

Postări Recomandate

Buna ziua,

Va rog sa imi dati idei ce anume sa masor la un magnetofon Kashtan-1 ca sa depanez partea de basi.

Potentiometrul respectiv nu are efect pe niciun canal.

Anexez schema.

Potentiometrul de bass este unul dintre cele doua de 100Kohmi din centrul imaginii decupate. Nu ma pricep deloc la rusa ca sa va indic care din ele.

Multumesc.

post-38175-0-78692800-1492349843_thumb.jpg

post-38175-0-25417000-1492349986_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6487-ajutor-depanare-magnetofon-potentiometru-basi-fara-efect/
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu sunt multe componente de verificat, potentiometrul R4(pentru ambele canale), pe canalul stang, condensatorii C10 si C11 si rezistenta R33, similar pe canalul drept, C13 si C14 si R34.

Dar nu cred ca s-au defectat simultan pe ambele canale, mai curand, este conexiunea de la potentiometru la placa, daca are conector(mama/tata) curatati-l cu spray de contact.

Editat de miron1947
  • Like 1

Rezolvat, problema era la... urechea mea.  :giggle:  Obisnuit cu digitalele si cu loudness compensation, incercam sa am pe magnetofon basi la nivel mic al volumului :)

Nici muzica pe care am probat nu era techno-mega-bass, asa ca am crezut ca e o problema tehnica.

Corectia de bass are efect cam de pe la jumatate volum in sus. Am dat mai tare si problema s-a rezolvat :clapping:

Ar fi interesanta o interventie in schema electronica si adaugat un modul de Loudness compensation ca sa am basi si la nivele mici de auditie.

Oricum, va multumesc pentru sfaturi si timpul acordat.

Zi buna!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock