Sari la conținut

Identificare motor

Postări Recomandate

Acum 15 ore, flomar60 a spus:

Doar mecanic se poate schimba sensul....adica intoarceti motorul pe suport invers....daca a fost cu fulia spre dvs ,intoarceti-l invers si modificati suportul...se mai poate incerca inversarea sensului la legaturile uneia din bobinele statorice...dar este o modificare mai dificila, eu tot mecanic ,ca mai sus, as incerca...spor!

Se arde motorul!

Procedeul este valabil la motoarele cu rotor bobinat si colector, prin inversarea conexiunilor statorului sau rotorului.

@gsabac

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6473-identificare-motor/page/2/#findComment-76738
Distribuie pe alte site-uri

Corect d-le gsabac! Nu se poate prin inversarea conexiunilor la o bobina statorica!....imi cer scuze ca nu am citit cu atentie primul post in care se specifica ca motorul nu are perii!...ramane varianta mecanica ca singura solutie...

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6473-identificare-motor/page/2/#findComment-76740

A utiliza acel motor in regim reversibil, intorcandu-l de fiecare data pe suport, nu este o solutie acceptabila. La constructiile evoluate, se utilizeaza un mecanism cu ambreaj dublu si inversare cu roata dintata intermediara. Schimbarea se face dintr-o parghie cu maneta dreapta-stanga sau sus-jos. La puterea pe care o are acest motor, ma tem ca un asemenea mecanism va introduce pierderi suplimentare si nu va putea fi utilizat. In plus, este mai scump mecanismul inversor decat motorul de actionare insusi. O varianta foarte simpla de reversibilitate mecanica, consta in a utiliza o pereche de fulii pentru curea textila lata. Pentru pormirea intr-un sens se va monta cureaua in mod normal. Pentru a schimba sensul initial, cureaua va face o bucla. Datorita acestui fapt, vor trebui de fapt utilizate doua curele de lungimi diferite. Cea pentru sensul direct va fi putin mai scurta, in timp ce cea pentru sensul inversat va fi mai lunga. Poate fi utilizata si o singura curea lata impreuna cu un intinzator mecanic. Oricum ar fi, utilizarea a doua curele este mult mai la indemana decat demontarea, intoarcerea si remontarea motorului in pozitii diferite pe suport. Transmiterea miscarii prin curele late, mai are cateva avantaje, printre care se numara si acela ca axa arborelui secundar (cel la care se transmite miscarea) poate fi amplasata intr-un plan care face un anumit unghi (inclusiv 90 de grade) cu axa arborelui primar Adica se poate transmite miscarea si intre doi arbori cu axele perpendiculare. Un alt avantaj este acela ca fulia se poate confectiona din textolit, material plastic, sau chiar lemn de esnta tare fara fibra, cum ar fi lemnul de fag. Confectionarea curelei dintr-o banda textila de tractiune prin croire si coasere cap la cap este un alt avantaj.

1590585369_Curealata.JPG.0301b4d843f2ea4550026996b6670d85.JPG

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6473-identificare-motor/page/2/#findComment-76744

La inversarea mecanica, rotorul motorului electric se roteste intr-un singur sens. Apoi, din cate stiu eu (am si eu un electromotor asemanator, de la un ministrung sovietic pentru lemn) ventilatorul are paletii drepti. Cu alte cuvinte antrenarea aerului se face prin compresie radiala, intr-un mod asemanator ca la pompele centrifuge, deci ventilarea este posibila pentru ambele sensuri de rotatie.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6473-identificare-motor/page/2/#findComment-76746

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock