Sari la conținut

Un nou selector de surse, si alte cateva functii...

Koaakka

Postări Recomandate

Buna seara!

Am schitat o schema, nu este completa, dar sper sa o putem completa impreuna,

Ce se vrea la final.

-Se pun 8 butoate de tip swich (4 butoane pentru selectarea a 4 surse diferite, 1 buton pentru functia de mute,1 buton pentru functia menu, 1 buton pentru functia ON/OFF si in final 1 buton pentru functia de block)

-Functia block aceasta sa inghete foate functiile,  inclusiv cea a volumului.(la actionarea o data a butonului se ingheata functiile, ramand setate la parametri setati la activare, si la doua actionari consecutive se dezactiveaza functia de block.

-Functia menu:(reglarea balansului,  reglarea atenuarii, joase, medii, inalte)

-Selectia celor 4 functii, functia de mute, si cea de ON/OFF se face prin actionarea a 6 relee.

-Reglajul volumului sa se faca pritr-un potentiometru/encoder fara capat de cursa (o placere nevinovata.

-Afisarea se face pe un display LCD de 16*2 caractere.+

-Repezentarea starii de ON/OFF prin 2 leduri, unul pentru on unul pentru off.

Ps. Sunt deschis la modificari, adaugiri, si alte cele.

Ps2. Daca nu am postat la sectiiunea protrivita, rog un moderator sa mute topicul.

post-33725-0-72503900-1489954720_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot comandati cu microcontroler, de ce nu utilizati in loc de relee, CD4066(mai putin la 220V).

Pentru 220V puteti utiliza un triac comandat prin optotriac.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca tot comandati cu microcontroler, de ce nu utilizati in loc de relee, CD4066(mai putin la 220V).

Pentru 220V puteti utiliza un triac comandat prin optotriac.

Buna seara!

Mi se pare Ok si varianta cu relee, nu stiu daca va fi o diferenta.

Este buna comanda aceasta...???

post-33725-0-20938900-1490038059_thumb.png

Link spre comentariu

Da, este corecta comanda triacului, dezavantajul la varianta cu relee, contructia mai voluminoasa si sunt necesari tranzistori pentru actionare

Pentru 4 canale stereo aveti nevoie de 2 x CD4066 care sunt in capsula DIP14, faceti comparatia dimensiunilor cu 4 relee.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

La sugestia unor colegi de pe celalalt forum am decis sa modifica schema, si sa renunt si la relee si la cd-uri si acestea sa fie inlocuite de TDA7439, acesta avant si un multiplexor de surse, si un fel de preamplificator integrat in el.

O seara buna!

Link spre comentariu

Buna seara!

Am revenit cu schema, cu modificarile de rigoare, si am implementate ceva idei discutate pe aici...

Ps. inca nu stiu cum sa implementez si butonul pentru volum. Acesta vreau sa il folosesc si in meniu. Vazusem intr-un topic pe aici, ca ar merge si un motor pas cu pas in loc de potentiometru/encoder, ar fi mult mai usor, si pentru cei ce vor sa puna receptor IR, astfel nu mai trebuie motoras la potentiometru/encoder.

Ce ziceti are merge un motor in loc de potentiometru/encoder???

post-33725-0-68685000-1490214141_thumb.png

Link spre comentariu

Bun? seara!

Am ?i eu o nel?murire, ce encoder sa folosesc, ?i cum ar trebui acesta legat, nu ?mi dau seama, este prima data c?nd folosesc un encoder...

Va mul?umesc frumos!

Link spre comentariu

Schema a evoluat si a avansat spre finalizare. De fapt este doar ca idee, de aici incolo

urmeaza munca grea a programarii, a realizarii circuitului daca este in plan si testelor pe circuitul real.

Totul este foarte complex si din pacate apar faze de rupturi intre schema, programare, realizare circuit si functionalitate. Desigur, intregul proiect este mult mai cuprinzator si am dori sa vedem o schema bloc, daca se poate.  

Pentru usurinta realizarii ansamblului ar fi mai usor pentru inceput sa realizati portiuni din schema si sa le testati.

Pe schema Dvs. am incercuit unele zone in care ar putea fi probleme de interconectare, dar si de valori,

de exemplu electroliticii de 100uF in paralel cu bobinele releelor. Deasemenea valorile din filtrele de

reglaj a frecventelor joase si inalte sunt diferite fata de catalog iar diodele 1N4148 este posibil sa se distruga in cazul

releelor cu inductanta mare.

Va urez succes !

@gsabac

post-24607-0-25662000-1490935417_thumb.jpg

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock