Sari la conținut

Viata in Romania

releu

Postări Recomandate

Am deschis acest topic ca o urmare unui post deschis la "Concurs moderatori forum" pe care il reproduc aici:

"...Nu stiu daca ai observat ca acum firmele care scot un produs pe piata nu mai dau detalii, specificatii pentru ca concurenta e mare iar secretul punerii in functiune, conceptiei este de netagaduit. In fine,cunosc cativa membri a unor forumuri in Romania, inclusiv pedia si altele care monitorizeaza discutiile pentru a mai vedea o idee, o chestie ceva care sa o puna ei in aplicare si sa scoata ceva banii. De exemplu, nicaieri nu am vazut calculul transformatorului de separtie din sursele in comutatie, doar mici software-uri de pe web site-uri care nu fac doi bani. De ce? Cercetarea e la pamant in Romania.

Daca pe vreamea lui Ceasca, existau carti foarte bine detaliate in anumite domenii tehnice, acum constat (chiar am vizitat de curand o librarie) ca in multe carti sunt tratate chestii puerile teoretice care nu scoti nici doi bani cu ele, sunt doar picatura din pahar. Aceste carti sunt facute de oameni care doar stiu doar sa rezolve o integrala; e buna si asta in anumite situatii dar nu este suficient pentru a creea in Romania niste intreprinderi solide unde sa se execute un produs din faza de proiectare pana in faza de executie la standarde internationale. Ar fi cateva (ex. industria metalurgica) dar prea putine, Romania fiind actualmente in procent de peste 50% o tara a bisnitei, a supermarket-urilor etc. Nu degeaba avem salariile care le avem!!!"

Acum va intreb pe toti, ce parere aveti de valul de scumpiri din Romania, daca mancarea e mai scumpa ca in Vest (am auzit ca e mai scumpa) si cam cand credeti ca s-ar intrepta aceste lucruri in Romania ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citez:

Imi dau tot mai mult seama ca apartin unei natiuni de mitocani.

Am trait de nenumarate ori neajunsurile conditiei de roman, insa cred ca nimic nu ma deranjeaza mai mult ca aceasta atotprezenta lipsa de politete. Frustrari defulate in plina strada prin referirea repetata si apasat rostita la tot felul de organe si orificii, flegma azvarlita printre dinti, pe trotuar, cosurile de gunoi lovite cu piciorul si rasturnate, ei bine acesta este peisajul cotidian din mirificul spatiu carpato-danubiano-pontic si intr-o natiune care se declara crestina intr-o proportie covarsitoare.

L-am intrebat o data pe un coleg de serviciu japonez, care este cel mai important lucru pentru ei, pentru japonezi. N-am sa uit niciodata raspunsul lui: respectul. Sa-i respecti pe cei care-ti sunt superiori intr-un fel sau altul, sefi, parinti, etc. Un japonez traditional nu se va adresa vreodata cuiva fara acel ”San” asezat in fata numelui, adica domnule / doamna. Este un apelativ universal si reciproc si este folosit deopotriva de sefi si subalterni precum si de colegi de serviciu care lucreaza impreuna de zeci de ani.

Mitocanul tipic este taranul emancipat, care a plecat din satul lui fara sa ajunga veodata sa se urbanizeze. O multime de constrangeri, reguli si bariere au fost lasate in urma, parintii sunt departe si ecoul gurii satului s-a pierdut in anonimatul strazilor pline. Si-a pus cercel in ureche, asculta manele la telefonul mobil si isi baga picioarele in orice si de cate ori poate. Este romanul tiganizat, macho-man penduland intre sensibilitatea cantecelor cu Guta si Vijelie si filmele de actiune unde Arnold taie maini si crapa capete. E prost dar departe de a-si constientiza in vreun fel prostia, pentru ca luciditatea in aceasta privinta este premisa iesirii din labirint si a desteptarii.

Impolitetea este simptomul impotentei intelectuale si morale; ea denota lasitate pentru ca, indeobste, cei insultati sunt cei mai slabi si care nu se pot apara: femeile, copiii si batranii. Pe vremuri nobletea impunea sa provoci la duel pe cel care te insulta sau insulta o persoana de care te simteai atasat intr-un fel sau altul. Nu fac apologia duelului dar macar acolo riscai sa fii ucis, nu doar sa ucizi, adica jucai oarecum cinstit … Badaranul insa isi desarta sacul in fata celor care sunt mai slabi sau mai mici decat el pentru ca nu vrea sa-si asume riscul raspunsului pe masura sau dincolo de masura. Cand apare pericolul pumnului in figura, alternativa adoptata este “pupincurismul” de care vorbea cineva intr-un comentariu anterior.

Crestinismul inseamna, printre altele, politete. Nu o politete ipocrita care ascunde paduchi sub peruca pudrata si pumnalul in maneca dantelata. Este o politete bazata pe o imagine echilibrata despre sine care izvoraste la randul ei dintr-o cunoastere reala a lui Dumnezeu.

Ca si crestin stai in fata crucii si acolo realizezi ca universul nu a inceput cu tine si n-o sa se sfarseasca atunci cand vei muri. Mai intelegi apoi ca n-ai inventat mersul pe jos sau gaura de la macaroana, ca depinzi la modul absolut de Altcineva si ca daca esti ceva si ai ceva, totul i se datoreaza Lui. Toatea acestea actioneaza ca un antiimflamator in fata unei imagini de sine care tinde s-o ia razna exponential, cand te pleci catre tine si tinzi sa-ti scuturi plin de reverenta o scama imaginara de pe umar.

Christos a fost acid cu cei puternici dar plin de compasiune si implicit de politete fata de cei slabi, mici si raniti. Infruntarea dintre el si lume a fost un duel in care Domnul a luptat dupa toate regulile impuse de nobletea originii sale in timp ce aceasta din urma, in virtutea caracterului sau, si-a permis luxul lipsei de reguli si principii. De aceea a ajuns El pe cruce. Adica a pierdut, cel putin in ordinea aparentelor…

Cred ca una din problemele noastre, ale romanilor, este aceea ca nu am avut o nobilime autentica in istorie. Nobilii nostrii din trecut (adica boierii) sunt, comparativ cu cei din europa de vest, cam ceea ce-i maneaua fata de requiemul lui Mozart.

Politetea este o arma, ca si blandetea de altfel. Ea nu inseamna sa fii fraier sau pampalau, adica sa-ti manance cainii mamaliga din mana, cum se spune prin Moldova.

Politetea poate fi ferma sau chiar dura uneori. Dar niciodata nu va accepta sa se asocieze cu batjocura, bascalia si grosolania.

Dumnezeu este politicos.

Uneori ironic, alteori dur, intotdeauna drept si cu siguranta intotdeauna politicos…

sursa:

http://danharabula.wordpress.com/2008/01/17/130/

Link spre comentariu

L-am intrebat o data pe un coleg de serviciu japonez, care este cel mai important lucru pentru ei, pentru japonezi. N-am sa uit niciodata raspunsul lui: respectul.

Sunt deaceasi parere si vreau sa adaug,ca in Anglia,profesorii se adreseaza cu Domnule,elevilor.

Mitocanul tipic este taranul emancipat, care a plecat din satul lui fara sa ajunga veodata sa se urbanizeze.

Aici nu sunt de aceasi parere,am cunoscut sateni(tarani)cu ff. mult bun simt,chiar daca nu erau "scoliti",in contrast,cu multi oraseni,care nu au cei "7 ani de acasa".

Link spre comentariu

Aici nu sunt de aceasi parere,am cunoscut sateni(tarani)cu ff. mult bun simt,chiar daca nu erau "scoliti",in contrast,cu multi oraseni,care nu au cei "7 ani de acasa".

Ba eu sunt de aceeasi parere.

Eu am vazut si sunt peste tot in Romania tarani cu aere de intelectuali,fara a avea o scoala sau pregatire de intelectual.

Ptr. acoperire au cumparat o diploma de studii superioare sau au urmat cursurile unei facultati de doi bani,trecand ca trenul prin gara prin ea.

Deci acestia sunt taranii emancipati care nu s-au urbanizat niciodata.

Acestia sunt mitocanii tipici.

Sunt falsi intelectuali care,prin lipsa lor de respect au dat din coate,cumparat,mituit,sa ocupe posturi bune,inclusiv pana la nivel de demnitari.

Suntem satui de acesti mitocani care au sarit dintr-o patura sociala in alta fara nici un alt suport decat cel mitocanesc.

Taranul modest,cel care a devenit intelectual in urma unei pregatiri serioase,nu intra in discutia mea de mai sus si nici a celui pe care l-am citat in primul topic.

Link spre comentariu

Am deschis acest topic ca o urmare unui post deschis la "Concurs moderatori forum" pe care il reproduc aici:

"...Nu stiu daca ai observat ca acum firmele care scot un produs pe piata nu mai dau detalii, specificatii pentru ca concurenta e mare iar secretul punerii in functiune, conceptiei este de netagaduit. In fine,cunosc cativa membri a unor forumuri in Romania, inclusiv pedia si altele care monitorizeaza discutiile pentru a mai vedea o idee, o chestie ceva care sa o puna ei in aplicare si sa scoata ceva banii. De exemplu, nicaieri nu am vazut calculul transformatorului de separtie din sursele in comutatie, doar mici software-uri de pe web site-uri care nu fac doi bani. De ce? Cercetarea e la pamant in Romania.

Daca pe vreamea lui Ceasca, existau carti foarte bine detaliate in anumite domenii tehnice, acum constat (chiar am vizitat de curand o librarie) ca in multe carti sunt tratate chestii puerile teoretice care nu scoti nici doi bani cu ele, sunt doar picatura din pahar. Aceste carti sunt facute de oameni care doar stiu doar sa rezolve o integrala; e buna si asta in anumite situatii dar nu este suficient pentru a creea in Romania niste intreprinderi solide unde sa se execute un produs din faza de proiectare pana in faza de executie la standarde internationale. Ar fi cateva (ex. industria metalurgica) dar prea putine, Romania fiind actualmente in procent de peste 50% o tara a bisnitei, a supermarket-urilor etc. Nu degeaba avem salariile care le avem!!!"

Acum va intreb pe toti, ce parere aveti de valul de scumpiri din Romania, daca mancarea e mai scumpa ca in Vest (am auzit ca e mai scumpa) si cam cand credeti ca s-ar intrepta aceste lucruri in Romania ?

Atata coruptia in tara asta, pe unde te duci, de voie de nevoie, trebuie sa dai, altfel...capeti numai suturi in fund. Ati vazut cazurile alea de la TV ? uneori, cred ca daca ai bani te realizezi pe plan profesional, daca nu ai...Doamne ajuta. Mai conteaza si restul dar....asta-i ROMANIA.

mai stiti melodia off off viata mea !!!

Link spre comentariu

Am avut posibilitatea sa cutreiewr tara in lung si-n lat.Am aintalnit oameni si oameni.Da o vorba mia ramas intiparita in minte:Domni sunt de doua feluri,nascuti si facuti.Ce-i facuti is ce-i ce siau cumparat domnia,dar tot mitocani vor ramane. photo.gif

Link spre comentariu

Da o vorba mia ramas intiparita in minte:Domni sunt de doua feluri,nascuti si facuti.Ce-i facuti is ce-i ce siau cumparat domnia,dar tot mitocani vor ramane.

Interesanta remarca tiristor!!!!!!!!!!!!

Apropo, ce parere aveti de preturile in general in Romania. Chiar astazi mi-am cumparat din piata rosii, cica sunt din Turcia. Inca nu am avut curajul sa le gust, le-am lasat pentru maine. Un vecin de bloc mi-a spus ca a luat si el vreo doua Kg dar cica nu prea au gust. Si castraveti cica sunt tot la fel, in general cam toate legumele.

Acum ma intreb si intreb: oare Romania nu este capabila sa faca legume in sere????????? Dar ce spun, cred ca deja multe sere au disparut cu tot cu colective sau cooperativele de pe timpul lui nea Nicu. Ce nu mi-a placut inainte de 89 era faptul ca se obliga tinerii, sub 14 ani, la munca pe ogoarele patriei, la cules gogosarii, rosii, cartofi. Ce mai, cica se respectau drepturile omului, doar pe hartie cred ca in realitate ...deloc!!!. Tin minte ca in clasa 7 sau 8 am fost la cules ardei capia. In fine, ne-am ales si noi cu cate o sacosa, dar e de-a dreptul ridicol cum am putut suporta vremurile alea. Bine, au fost si chestii bune, dar prea putine pentru a putea striga in gura mare ca era mai bine inainte, asa cum procedeaza acum o mica parte din concetateni.

Editare ulterioara:

Constat ca actulamente in Romania, chiar si in domeniu agricol a devenit o moda sa facem pe bisnitari, sa nu ma producem in Romania. Mai bine luam din China si aducem in Romania, adaos comercial bunicel si nici nu muncim. Sa fi devenit tara in mare parte o tara de trantori, de oameni care nu prea gandesc si care vor sa se imbogateasca cumparand de aici si vanzand in alta parte. Ar trebui sa avem o economie productiva. Cateva din ramurile industriei care mai sunt, cica, productive, nu sunt de ajuns pentru a ridica nivelul de trai. Parca sunt mai multi pensionari decat muncitori.

Link spre comentariu

Ce sa spun?In judetul Arad,in satele si comuneleei de la ses Localnici isi castiga bani cu Solarii.Si nu una ci 2-3-4,cat ii permite gradina.Recent am discutat cu unul si-mi spunea ca au semasnat ridichi si salata verde,dupa aia urmeaza ceapa verde si rosiile timpurii.Dar mai presus de toate nu folosesc ingrasamant decat NATURAL.Recent sotia a luat niste pere,fara gust si pline de apa,marul nostru e mult mai bun si mai gustos.Deci cine vrea poate produce si castiga.Si sa nu uit,Multa lume prerfera sa cumpere de la producatori particulari decat de la METRO,SELGROS sau stiu eu ce mallu lui peste.Si asta datorita faptului ca daca vrea micul producator cu produse naturale sa vanda celor de sus are nevoie de licenta care costa 1000 deeuro. unsure.gif :biggrin:

Link spre comentariu

tiristor, ceea ce spui tu se gaseste cam prin fiecare judet, ma refer la partea cu "Solarii". Dar de ce legumele sunt scumpe la fel ca in occident, mancare in general. La piata cand te duci sa cumperi ceva, ups...!, foarte putini comercianti te lasa sa iei pe alese. In plus, o mare parte din marfa este de proasta calitate. Spre exemplu, merele se vand cu 1,5lei Kg, mere de calitatea a III, mere care cred ca nu ar valora mai mult de 0,5lei pe Kg.

Apropo, la voi se fura in piata la cantar ???

Link spre comentariu

Apropo, la voi se fura in piata la cantar ???

excl.gif Ups...nu mai discuta nimeni ? pesemne la voi nu se fura la cantar in piata!!! unsure.gif wink.gif

La naiba, trebuie sa ma mut din orasul asta! :b1: :wacko: :a6:

Link spre comentariu

Daca Guvernele fura cu milioanele de Euro, :b4: ,de ce n-ar' fura amarastenii niste banuti la cantar?

Filozofic vorbind,exista hoti cinstiti si hoti necinstiti?

Imi pare ca politicienii sunt niste hoti necinstiti iar cantaragii hoti niste hoti cinstiti. :a7:

Link spre comentariu

Care din ele?

" From: Bucuresti, Buzau si cateodata Galati"

Buzau, dl. miron.

Filozofic vorbind,exista hoti cinstiti si hoti necinstiti?

SIG, cred ca hoti cinstiti fac mai multi anii puscarie decat cei necinstiti. Cel putin asa cred ca e in Romania, nu ?

Link spre comentariu

Din categoria "Hotul nu e hot daca e politician" va prezint,citez:

Dac? privesc realit??ile din Rom?nia sunt tentat? s? cred c? unica ?int? a guvernului este s? asigure condi?iile necesare pentru ca boga?ii s? devin? ?i mai boga?i, ?n timp ce soarta celor neajutora?i nu se reg?se?te pe agenda Palatului Victoria", a declarat Susanne Kastner ?n conferin?a de pres? de azi.

n.a.:Susanne Kastner, vicepre?edinte al Parlamentului german.

sursa:

http://www.adevarul.ro/index.php?section=a...1&id=341933

Link spre comentariu

Nu cred ca pot fura!Nu este voie sa foloseasca decat cantar din piata,chiar de vine cu cantar de acasa e interzis si primesc amenda,asa ca pt 2 lei are cantar si nu poate fi acuzat de hotie,dar statul da.Desigur ca produsele timpurii sunt mai scumpe,dar si acest lucru depinde de piat,cele din centru is mai scumpe si la periferie mai ieftine.Sau te ducu in Obor si acolo cumperi ff ieftin si de calitate,asta e valabil pt jud.Arad. scratchchin.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock