Sari la conținut

Ajutor depanare amplificator.

0ne

Postări Recomandate

Buna ziua.Detin un amplificator Pioneer SA-708 cu tranzistori 2sc2525 si 2sa1075 arsi pe canalul dreapta.Credeti ca ar putea fi inlocuiti cu 2sc5200 si 2sa1943 ?

Ar trebui modificat si altceva in afara de gaurirea radiatorului in locul unde vin prinsi?

Multumesc!

PS:Scuze pentru greseli, sunt incepator.

post-37128-0-35099600-1488913189_thumb.jpg

post-37128-0-86580000-1488913192_thumb.jpg

post-37128-0-28003400-1488913196_thumb.jpg

post-37128-0-33569600-1488913199_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merge fara probleme 2SA1943-2SC5200, dar eu as inlocui rezistoarele din emitoare de 0,22 cu unele de macar 0,33 ohm - 5W, pentru ca sigur nu o sa poti imperechea bine finali.

Editat de ionut90
Link spre comentariu

Vizitator frediw

Salutari,in legatura cu inperecherea finalilor exista in comert gata inperecheate,intrucat nu doresc sa fac publicitate acestui magazin postez un print screen.

zfsbuxdy9j5in1zzafln.jpg

Spor la treaba  :hi:

Link spre comentariu

• 1 month later...

Am reusit sa schimb finali si functioneaza, dar in manualul de service scrie ca ar trebui sa am intre 4 si 50 mV curentul de mers in gol si pe canalul din dreapta am 58 si pe cel din stanga am 46.Credeti ca este o problema asta?

PS:Am schimbat finali de pe stanga pe dreapa si tot asa este.

Multumesc.

Link spre comentariu

Acest curent depinde de polarizarille tranzistoarelor, si de aceea nu se schimba la schimbarea finalilor de pe un canal pe altul. Incercati sa identificati in schema elementul de reglaj al curentului de mers in gpl si aduceti acest curent in limitele recomandate pe ambele canale, scazand si la canalul drept sub 50 mA, si gata.

Link spre comentariu

@One, curentul de mers in gol se masoara in mA, nu in mV cum ati scris in postarea #5. Banuiesc ca ati masurat de fapt tensiunile

pe rezistentele de emitor ale tranzistorilor finali. Ele au 0,22 ohmi si la 50mV rezulta un curent  I=0,05/0,22= 227mA, care este

foarte mare. Pentru reglaj, pe schema de principiu, sunt prevazute componentele din zona marcata cu albastru. Se observa ca nu

exista un trimer de reglaj, deci se poate modifica numarul de diode sau valoarea rezistentei serie cum este sugerat pe schema. 

La Dvs. se poare incerca micsorarea rezistentei pina la anulare, apoi eliminarea diodei simple si reglarea rezistentei pina se obtine

o tensiune de 5mV-6mV, care corespunde la 25mA, deci un curent de mers in gol rezonabil.

@gsabac

post-24607-0-27310500-1494709496_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock