Jump to content
Sign in to follow this  
marius2

bormasina cu acumulatori AEG

Recommended Posts

buna seara. am o bormasina AEG 12 V ni cd si am inlocuit electromotorul cu unul de 14.4 V. rog daca stie cineva, daca cumpar acumulatori noi, de 14.4 V, s-or potrivi la prinderea pe sina bormasinii, adica felul de conectare electrica si mecanica o fi la fel ? din foto nu se prea distinge...si nu as dori sa dau banii degeaba. nu sunt deloc ieftini...astept raspuns, multumesc.

Edited by marius2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa calculati spatiu disponibil in compartimetul de acumulatori a bormasinii. Spre exemplu, eu la un skill de 12V am inlocuit recent acumulatori cu varianta asta:

http://www.ebay.com/itm/10x-Ni-Mh-4-5-SubC-Sub-C-1-2V-2800mAh-Rechargeable-Battery-with-Tab-Blue-/400949487013?hash=item5d5a73a5a5:g:kAgAAOSwl8NVWU9n

Desi la o prima analiza compartimentul acumulatorilor avea preformatat inca un spatiu in plus pentru un acumulator, sa stiti ca au incaput la fix cele 10 bucati de acumulatori si in nici un caz 12, cat va trebuie pentru a ajunge la 14,4V. Deci, verificati spatiu disponibil si in functie de asta alegeti acumulatorii. S-ar putea ca 4 buc. de acumulatori Li-Ion 3,6V. ceva mai compacti sa incapa dar si pretul e pe masura daca doriti o autonomie cat de cat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc ptr. raspuns, insa voiam sa stiu daca sistemul de prindere a-l bateriei intregi, noi, este universal si i-l pot prinde la bormasina asta fara nici o modificare. cand avea motorul de 12 v avea 10 bucati ni-cd de 1400 mA/h. acum, cu motorul de 14.4V as vrea sa cumpar bateria de acumulatori noua, nu sa o fac eu din elementi. nu stiu insa daca sistemul de prindere la bormasina e acelasi. multumesc. Am inteles ca Milwaukee isi pastreaza universalitatea la sistemul de prindere indiferent de cati A/h are bateria de acumulatori.Nu stiu daca si AEG. Ce vreau sa cumpar este baterie de acumulatori ni-cd   14.4 V-2...3000mA/h

Edited by marius2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate acumulatoarele desfacute de acest tip am observat ca erau construite din elementi de 1,2V, de regula de tip C, cum sunt cei exemplificati de mine mai sus in link-ul de pe site-ul ebay.com. 

Postati cateva imagini cu sistemul de prindere a bormasini si a acumulatorului ?? Sa inteleg ca sunt ceva probleme de compatibilitate sau va faceti griji la polaritate. La bormasinile care au doar un comutator si un motor, fara control electronic, nu ar trebui sa fie probleme cu polaritatea (+ -).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@marius

Nu cred c? exist? acumulatori de tip C de 3000mA....dac? nu cumva sunt fake...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.