Sari la conținut

Difuzor!?


LEONARDO528

Postări Recomandate

Cu siguranta e un difuzor de firma!. Niste poze cu rezolutie buna din diferite pozitii (magnet, membrana, suspensie, diametru, sasiu,) ar putea ajuta userii mai experimentati sa-si dea seama cam la ce ar fi posibil de utilizat. Masurarea rezistentei bobinei este foarte importanta, nu se poate deduce din poze. Poate inscriptiile sunt sterse daca e mai vechi dar se mai zareste totusi ceva.

Editat de aureliann
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc pentru clarificari si sa ne auzim numai de bine, atunci cum ma sfatuiti sa procedez ,am un amplificator t-temp E-800  2 canale la 150W canalul, ce boxe ma sfatuiti sa-mi achizitionez 

Editat de LEONARDO528
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator frediw

E greu de raspuns la aceasta intrebare,depinde de bugetul fiecaruia,boxe sunt nenumarate in ziua de azi,eu va sfatuiesc sa cautati ceva cu SPL cat mai mare,puterea e iar discutabila daca e de firma sau nu boxa.Totul se rezuma la buget (calitate/pret).Succese  :hi:

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Tweeter-ul si asazisul difuzor de medii, sunt cea mai proasta alegere la boxa respectiva pentru ca:

- tweeter-ul este pentru aplicatii audio home de joasa putere, am vazut foarte multe tweetere de acest gen arse si ca sunet destul de intepator (deranjant) iar in configuratia actuala a incintei, coroborat cu acel dif de medii va suna si mai "metalic";

- difuzorul de medii, tot cu horn, este cea mai proasta alegere pentru incinta respectiva;

- difuzorului de joase nu i-as da mai mult de 100Wrms mai ales tinand cont si de expresia, citez: "300 W RMS - echivalent cu 600 de wa?i PMPO max.", ceea ce este o mare prostie. Am scris de nenumarate ori ce inseamna PMPO dupa diverse concepte formulate de diversi producatori, chiar si aici la rubrica FAQ si in nici un caz 300Wrms nu echivaleaza cu 600W PMPO. Spre exemplu, facand o analogie cu o combina muzicala LG (un producator, cica, mai credibil), ei cotau combina la 2x233Wrms (2x4000WPMPO) cand in realitate masurat avea 2x60Wrms pe 6 Ohm (incinta avea woofer cam de 80Wrms facand analogie cu un difuzor SAL SBX2030). Adica, daca ne-am lua dupa raportul 4000/80 = 50, asta ar inseamna ca acea incinta acustica cotata la 600WPMPO (cred ca au vrut sa spuna sase mii, nu sase sute) ar avea 6000/50 = 120Wrms si nu mai mult. Deci, eu va recomand sa luati ca reper acei 100Wrms spusi de mine initial, din motive de siguranta si o exploatare cat mai indelungata a incintei acustice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok va multumesc pentru explicatii cu toate ca incerc din rasputeri sa inteleg toti acesti termeni tehnici si cu toate astea o sa va mai deranjez cu cateva intrebari vizavi de o posibila achizitie a unei boxe care sa fie cel putin ok 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator frediw

Da intradevar acele tweetere piezo nu au o calitate superioara donpetru are dreptate (daca doriti calitate superioara evitati piezo).In al doilea rand cand vine vorba de putere PMPO pt mine e o farsa,tine mai mult de SF decat realitate.Personal nu ma deranjati,daca am posibilitatea de a va ajuta am sa va raspund.Numai bine  :hi: 

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock