Sari la conținut

Ajutor urgent 12au7

maresaldeflota

Postări Recomandate

?ntre ce pini ai tubului apare scc? Sau se confund? cei trei pini de filament cu un scc generalizat?

Oricum, schema e o prostie, un experiment cel mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator frediw

Salutari,frumos proiect,din pacate eu am 0 experienta in acest domeniu(nu cunosc tuburile),banuiesc ca asazis scurtul l-ati masurat cu ohmetru,de aceea s-ar putea sa fi masurat filamentul tubului (e ca la becurile clasice cu filament,are o rezistenta ohmica).Daca am spus o prostie ignorati-l,succese  :hi:

Link spre comentariu

Vizitator brin

Din intamplare,ti-am urmarit si postarile de pe diyaudio. Schema e atat de elementara incat merge din prima fara batai de cap.

Calitatea sunetului n-o discutam,e alta treaba  :thumbdown3:

Eu ti-as recomanda sa studiezi datasheet-ul componentelor folosite,modul de conexiune a pinilor,etc,ca apoi sa faci montajul in aer,pur si simplu. Pin la pin.

Totodata,verificarea componentelor inaintea montajului e un lucru obligatoriu.

Link spre comentariu

Inainte de a cauta cu disperare un alt tub de tip dubla trioda ECC 82, incercati si masurarea la rece (filamentul nealimentat) cu ohmmetrul a tubului scos din soclu; daca identificati vreo rezistenta cit de mare intre oricare dintre cei 3 electrozi din fiecare 1/2 de tub sau intre perechi de electrozi. este intr-adevar tubul defect. Numai la bornele de filament trebuie sa se  masoare rezistenta finita.

Editat de aureliann
Link spre comentariu

Link spre comentariu

Vizitator brin

Nu polaritatea inversa a fost problema principala. Oarecum ma bucur ca ai stricat piesele,gandindu-ma ca acest lucru te va face sa mai si citesti ceva despre ce vrei sa faci acolo.

Toti am ars destule piese,uneori mai scumpe decat cateva rezistente si condensatori,pentru pasiunea asta. Cand intelegi si de ce s-a intamplat asta,ca faza cu polaritatea inversa nu e singura vinovata,esti pe drumul cel bun.

Trebuie sa o iau de la capat, placuta sa exfoliat plus fludor aiurea plus condensatori stricati, rezistentele nu le mai recuperez deci de la capat si apoi vad!

Eu ti-am recomandat sa-l faci in aer sau macar pe o placuta de test. E mai simplu pentru experimente si chiar indicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock