Sari la conținut

Ajutor urgent 12au7


Postări Recomandate

Salut 

ma chinui sa fac un amplificator ca cel de aici http://diyaudioprojects.com/Solid/12AU7-IRF510-LM317-Headamp/

Problema pe care o intampin , rezistentele de 10 ohmi se ard ,prin urmare nu functioneaza, fumul apare instant.

verificat si razverificat ,componente schimbate inlocuiti pana si producatorii, tubul este electroharmonix gp 12au7,

Simt ca inebunesc , mai ales ca l-am vazut functionand.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 50
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nu ati incurcat cumva pini de la LM 317?

Posted Images

Nu e scurt lasa poza, probabil at cand am facut poza s-au miscat firele, cand l-am pornit m-am asigurat, problema pe care nu o inteleg eu e faptul ca atunci cand pun tubul masa si + sunt in scurt, si e dubios, m-am uitat la pinii tubului si sunt in scurt pusi pe buzzer, tubul in gol, fara tub nu e scurt.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu spun totusi sa verifici, daca poza nu este de actualitate, pune una (sau mai multe) de actualitate. Am incercuit acolo unde imi pare ca ai facut scurt, in partea de jos a pozei.

post-34750-0-07706700-1486748882_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca din rezistorul de 10 Ohm sa iasa fum ar trebui:

1. ca rezistorul de 10Ohm sa nu aiba puterea specificata in schema (acei 0,5W sau chiar 1W, nu 0,25W deoarece acesta are o putere disipata de 0.125*0,125*10= 0,156W, ceea ce pentru un rezistor de 0,25W este la limita si cam mult);

2. nu ati conectat corect LM317 (mai sus ati spus ca nu ar fi problema asta dar verificati daca lipiturile de pe cablaj fac contact cu traseele cablajului pentru ca in regim de constructii DIY se mai intampla ca din nenumaratele exemplare de PCB construite sa mai avem si asemenea surprize);

3. in locul rezistorului de 10Ohm ati montat un alt rezistor de valoare mai mica (putin probabil dar am mentionat pentru orice eventualitate). 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1 am pus si de 1w :)

2 e pus bine

3 am verificat si e asa cum trebuie

4 cum am m-ai spus mi se pare ciudat ca dupa ce pun tubul sa fie scurt intre + si gnd, poate asa trebuie.

De aceea imi vine sa inebunesc!

Editat de maresaldeflota
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock