Sari la conținut

Problema centrala Ferroli - rog ajutor

bitzaa86

Postări Recomandate

Buna ziua!

Detin o centrala termica Ferroli New Elite F30 care de ceva timp face cateva fite.

Aceasta este legata la un termostat cu fir. Daca de exemplu este setat la 22 grade, centrala pleaca si isi face treaba, cand temperatura ajunge in camera respectiva la 22 grade termostatul scoate sunetul specific insa centrala nu se mai opreste. Am schimbat termostatul, a mers in jur de 1 saptamana dupa care face exact aceleasi probleme. Am legat firele intre ele si am setat centrala fara termostat... totul merge ok. Spuneti-mi va rog de la ce ar trebui sa fie... am auzit zvonuri ca ar fi placa electronica... dar ce placa, nu stiu...

Multumesc,
Gabriel Ciobanu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Logica spune ca termostatul este vinovat (daca centrala merge bine fara). Acolo cauta vinovatul, poate termostatul consuma bateriile repede si nu mai comunica cu terminalul de la centrala sau poate firul este intrerupt. :scratchchin:

Editat de Dan57
  • Like 1
Link spre comentariu

Vizitator frediw

Salutari.Sunt prea putine informatii,de aceea dau cu presupusul,dupa cate stiu sunt doua tipuri de termostate ambientale,cu fir si prin unde radio(la cel din urma trebuie avut grija la pozitionarea lui,sa nu fie prea departe de receptor ca nu mai comunica intre ele).Parerea mea e ca centrala e in regula,la informatiile primite doar astea pot spune.Succese  :hi:

Link spre comentariu

mda... a venit cineva de la un service au facut verificari si au zis ca placa electronica este problema . Termostatul este nou, cu fir, are baterii noi. L-am achizitionat de curand tocmai pentru ca imi facea probleme pe celalalt. Initial cand a fost montat totul a fost ok in jur de 2 saptamani dupa care problemele au revenit. Sincer, chiar nu stiu ce sa mai zic, dar asa vag sa ti se zica scurt, este placa electronica, 1200 lei reparatia... mi se pare putin ciudat...mai ales dupa ce in jur de 30 minute au facut teste si au zis ca centrala e ok.

Link spre comentariu

Nu te apuca sa schimbi placa.. Astia de la service de cate ori au ocazia te pun sa schimbi placa! Elimina pentru o perioada termostatul si vezi daca functioneaza corect. Daca nu mai face probleme inseamna ca termostatul este vinovat. Verifica cu un multimetru continuitatea pe releul termostatului, vezi sa nu ramana cumva blocat releul. Spor!

Inca ceva, verifica si cablul cu un multimetru, cele doua fire nu trebuie sa aiba continuitate intre ele (bineinteles, cablul decuplat la ambele capete), daca au continuitate inseamna ca undeva se ating intre ele niste lite ale cablurilor (ori la legatura in centrala, ori la cea din termostat)

Cu alte cuvinte, verifici termostatul, verifici cablul de legatura si in special legaturile, atat in termostat cat si in centrala.

Daca se dovedeste totusi a fi o problema cu centrala, schimba condensatorii de pe placa, in special cel dreptunghiular, cel mai apropiat de alimentare.

Editat de laurentiu.z
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock