Sari la conținut

Converter audio digital-analog si filtru activ subwoofer

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi forumisti,

Doresc sa imi finalizez sistemul audio si pentru aceasta am nevoie de ajutorul vostru. O sa incep printr-o prezentare a sistemului audio.

Componentele sistemului sunt:

1. Sistem home-cinema 5.1 (daca se poate numi asa) Bench KH02. E unul vechi de cand lumea (cred ca il am de 12 ani) dar isi face treaba pentru ce am nevoie.

2. Amplificator stereo Onkyo Integra A-8450, 2x80W/8ohmi, sensibilitate intrare = 150mV, impedanta intrare = 50kohmi.

3. Amplificator stereo construit in regim DIY cu 2xTDA7294

4. Doua boxe DIY pe 3 cai, incinte inchise (compresie) pentru canale FATA stanga/dreapta.

5. Doua boxe DIY cu cate un difuzor 12", incinte bas-reflex V=60L acordate la 33Hz pentru canalele subwoofer stanga/dreapta

6. Doua boxe de la sistemul Bench de mai sus pentru canalele SPATE stanga/dreapta

7. O boxa de la sistemul Bench de mai sus pentru canalul central.

Atasez o schema bloc prin care incerc sa descriu configuratia sistemului. Schema contine si un player denumit asa generic, acesta fiind un tuner, CD-player, PC cu iesire audio 5.1 si ocazional un telefon pe post de player.

In schema mai este schitat si un TV care are doar iesire audio optica digitala.

Acum, dupa cum se vede in schema bloc, la amplificatorul Onkyo vor fi conectate boxele DIY pe 3 cai pentru canalele FATA stanga/dreapta iar la amplificatorul DIY cu 2xTDA7294 vor fi conectate cele doua subwoofere.

Boxele centru si SPATE stanga/dreapta sunt conectate la sistemul Bench. Acestea vor fi folosite doar in cazul vizionarii unui film.

Sistemul Bench nu are preout, prin urmare am luat semnal de pe intrarile amplificatoarelor interne FATA stanga/dreapta si am scos eu pe panoul din spate 2 RCA-uri. De aici preiau semnalul pentru amplificatorul Onkyo si cel DIY cu TDA7294.

De ce anume am nevoie:

1. un convertor audio digital-analog 5.1 pentru a conecta iesirea audio a TV-ului la intrarea 5.1 a sistemului Bench 5.1. Acesta as prefera sa il achizitionez din comert. Am gasit un model despre care as vrea sa va cer parerea dar nu il postez aici pentru a nu se considera reclama. Daca moderatorul permite acest lucru revin cu modelul. Va rog pe voi sa propuneti un model (prin mesaj) daca aveti experiente cu vreunul.

2. O schema, eventual si cablajul pentru un filtru activ care sa il montez pe intrarea amplificatorului DIY cu TDA7294. Acest filtru as dori sa contina:

- input buffer

- output buffer

- filtru subsonic F=25Hz cu panta 24db/oct sau 48db/oct daca considerati necesar

- filtru trece-jos reglabil 50-150Hz cu panta 12db/oct

- inversare de faza

- reglaj pe intrare (gain) pentru a "sincroniza" amplificatorul DIY cu TDA7294 cu cel Onkyo

De asemenea va rog sa imi spuneti daca prin conectarea celor doua amplificatoare la acelasi punct de semnal se altereaza sunetul si daca da va rog sa propuneti o solutie in acest sens. Cu alte cuvinte intreb daca nu cumva am nevoie de un montaj cu rol de splitter, ceva in genul sumatorului de pe intrarea unui subwoofer care combina canalul stanga cu dreapta... dar in sens invers, adica sa imparta un canal in doua identice.

Va rog sa scuzati pomelnicul, am vrut sa descriu cat se poate de exact care este configuratia si cum vreau sa ajunga in final.

Va multumesc,

Ovidiu K.

post-1169-0-31276800-1485460608_thumb.jpg

Editat de doggovy
  • Like 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6413-converter-audio-digital-analog-si-filtru-activ-subwoofer/
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock