Sari la conținut

schema kit iprs 10W modernizat

aureliann

Postări Recomandate

Totusi cresterea curentului de repaus chiar si la 50 de mA nu este un motiv prea mare de ingrijorare cat merge pe o incinta de 8 ohmi. Problema mai mare este ca aceasta incinta pare sa sune tot mai incet fara ca ampliful sa aiba vreo problema (mediana este corecta si curentul de repaus l-am adus la cca 12mA) , nu se incalzeste nimic. Difuzoarele din ea sunt un no name de 20W/4 ohmi foarte ieftin inseriat cu un dif romanesc din copilaria mea P22130 de 8W 4 ohmi.Boxa nu mai suna la fel nici pe un radiocas de masina de 4x  22W bine hranit.

De aceea rog in ca o data ceva recomandari despre difurile Carguard amintite mai sus(HSP 002).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Va cer scuze pentru postarea neadecvata. Postez o schema care mi-a starnit interesul si rog daca se poate aprecia cam care ar fi caracteristicile acesteia, in special impedantele de intrare si de iesire.post-32596-0-28003000-1496857154_thumb.jpg

Sper sa nu o fi dat din nou in bara.

Editat de aureliann
Link spre comentariu

In ceea ce priveste impedantele de intrare-iesire, va recomand sa parcurgeti articolul urmator, in special comentariul facut de mine la finele articolului.

[sharedmedia=ccs:custom_database_1:11]
Link spre comentariu

Din pacate, configuratiile schemelor sunt diferite si e mai greu (pentru mine) de stabilit corespondenta dintre componente. Am sa pliez schema pe kitul "adaptor pentru microfon" IPRS si am sa vad cum se comporta.Multumesc oricum.

Link spre comentariu

Buna seara. Am realizat preamplificatorul a carui schema este in postarea nr,78 alimentat la cca.11V pe o placuta de la kitul Adaptor pentru microfon IPRS si acum este in probe. Deocamdata rezultatele sunt multumitoare.Voi experimenta totusi si schema aceastapost-32596-0-46817100-1497466795_thumb.jpgDaca a incercat-o cineva il rog sa-mi spuna si mie cum se comporta. Multumesc.

Link spre comentariu

Salutare tuturor! Am reusit sa experimentez si cealalta varianta de preamplificator Detaliile scghemei se pot lua de aici. https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwje1IyZ18XUAhXIrxoKHcU_D8IQFgguMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.scritub.com%2Ftehnica-mecanica%2FPreamplificator-audio-de-intra35816.php&usg=AFQjCNGipKE6KGsgx791aH7r8VkxQejfTA&sig2=qcTsqvLvIx7BhTds8RvxwgRezultatele sunt mai bune decat ale variantei din postarea #78, chiar foarte bune.

Editat de aureliann
  • Like 1
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Salutare tuturor!

Am realizat de catva timp preamplificatorul si corectorul de ton pentru Kitul modernizat si cu toate ca nu am finalizat din lipsa de timp si ''vizibilitate redusa'' micul meu proiect va pot arata cum arata la acest moment ''lantul audio''(accesul la internet este sporadic).post-32596-0-37661600-1499114917_thumb.jpgpost-32596-0-87695400-1499114935_thumb.jpgpost-32596-0-50110200-1499114959_thumb.jpgpost-32596-0-08370900-1499114988_thumb.jpg

Editat de aureliann
  • Like 1
Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Cea din postarea #81este schema care a dat rezultatele cele mai bune. S-a mulat perfect pe pcb-ul adaptorului pentru microfon iprs, dar deocamdata am folosit doar partea de preamplificare propriu-zisa, cu un semireglabil  de reactie negativa de 200k, la 1/2 din cursa.

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwje1IyZ18XUAhXIrxoKHcU_D8IQFgguMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.scritub.com%2Ftehnica-mecanica%2FPreamplificator-audio-de-intra35816.php&usg=AFQjCNGipKE6KGsgx791aH7r8VkxQejfTA&sig2=qcTsqvLvIx7BhTds8Rvxwg

Editat de aureliann
  • Like 1
Link spre comentariu

• 5 years later...

Salutare tuturor!

Pentru ca nu au trecut decat 5 ani de la ultima postare, si pentru ca tot nu am finalizat proiectul m-am gandit sa-l transform intr-un amplif stereo. Sunetul pe care l-am obtinut ma convinge ca merita. Am gasit intre timp transformator mai puternic si un pcb pentru acest kit. Cand voi mai face pasi, mai scriu aici. Spor la mesterit!

• Like 2
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor!

Am reusit sa montez piesele si pe al doilea kit de 10 W, in mod asemanator primului. Acelasi radiator, pe care il aveam deja, pentru 2N-urile finale. O a doua pereche de finale am reusit sa selectez de cand lucram la primul canal. Nu am mai gasit inca punguta cu radiatoare pentru BD-uri.

20220814_190945.jpg

20220814_191035.jpg

20220814_191129.jpg

20220814_191237.jpg

20220814_191248.jpg

20220814_191308.jpg

20220814_190713.jpg

20220814_190910.jpg

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor!

Am reusit sa "prepar" si un corector de ton. Aveam deja unul mono, cu trei benzi, si aveam de ales intre a mai construi inca unul tot mono sau unul stereo. Am ales varianta corectorului stereo, pentru economie de spatiu in viitoarea carcasa. In plus, imi ramane un corector mono, poate pentru alt proiect.

C1.jpg

C2.jpg

C3.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock