Sari la conținut

schema kit iprs 10W modernizat

aureliann

Postări Recomandate

Adica pot sa-l elimin pentru ca si asa curentul trece de 0.1A? Oricum ,schema este doar ca principiu, voi incerca sa jonglez cu diferite valori pentru ca momentan nu am un semireglabil de aceasta valoare voi tatona cu diferite valori fixe.

Editat de aureliann
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, la 5V alimentare pe terminalele rezistentei sunt 4,4V, adica curentul care trece prin ea si implicit in baza este de cca.0,94 mA.

Daca 200mA este curentul de colector, pe care doriti sa-l obtineti, 10mA in baza sunt suficienti pentru cazul cel mai defavorabil din fisa lui si anume hfe 20.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Inca nu sunt sigur de prezenta celor fix 5V la alimentare, vreau sa folosesc o sursa de calculatot, anume iesirea de 5V si vor fi unele "variatiuni" pentru aceasta tensiune cand intra 2N-ul in conductie (sper ca nu si in prajeala)

Link spre comentariu

Daca optati pentru un montaj de curent constant, curentul nu mai depinde de tensiunea de alimentare, eventual, daca aceasta creste semnificativ, disiparea pe componentele lui va fi mai mare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Tensiunea propusa de Dvs. este pe sarcina, dar pe condensator este tensiune continua de numai 22V. Amplificatorul

de care fac vorbire este cu cuplaj pe condensator la iesire si alimentat din 44V.

Condensatorii s-au distrus de la ESR mare.

@gsabac

Link spre comentariu

Am reusit sa masor tranz. de putere folosind schema de principiu de mai su in care RBC este de cca 52 ohmi, alimentata de la sursa de PC si iata ce valori am obtinut.post-32596-0-77539100-1488204586_thumb.jpg Am sa mai incerc sa vad c obtin si la aprox 4A. la 3,4 A, factorii de amplificare par OK.

Editat de aureliann
Link spre comentariu

Condensatorul este ca un scurcircuit pentru curent alternativ, deci ramine doar tensiunea continua.

Etajul final este cu o singura sursa de alimentare.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Am reluat masuratoarea pentru tranz. de putere si am obtinut pentru curenti de colector de circa 4,25 A (IB = aprox.66-67 mA ) HFE de aprox 63 pentru ambele tranzistoare finale. Consider (deocamdata eu) ca am o imperechere foarte buna a acestora. Mai ramane de vazut cum gasesc perechea de prefinali dupa recomandarile d-lui Gsabac.

Link spre comentariu

Condensatorul este ca un scurcircuit pentru curent alternativ,

Da, dar dl. remus68 are dreptate tocmai din acest considerent, cand condensatorul  preia excursia spre + si rezistenta de sarcina este de 4 ohmi, suporta aproape tensiunea de alimentare integrala(1/2 din alimentare este doar in repaus), iar daca cumva este din anumite motive in limitare, chiar toata tensiunea.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Trebuie sa incerc sa lamuresc deosebirile de vedere in mod prietenesc, dar pe rind.

Reactanta capacitiva la 2200uF si 1000Hz este |Zc| = 1/(2*Pi*f*C)= 1/(2*3,14*1000*0.0022)=0,073 Ohmi.

Comparat 4 Ohmi cu 0,073 Ohmi, se poate spune ca este aproape un scurtcircuit.

Da, dar dl. remus68 are dreptate tocmai din acest considerent, cand condensatorul  preia excursia spre + si rezistenta de sarcina este de 4 ohmi, suporta aproape tensiunea de alimentare integrala(1/2 din alimentare este doar in repaus), iar daca cumva este din anumite motive in limitare, chiar toata tensiunea.

@miron1947 am desenat partea finala din schema utilizata, pe care am desenat valorile si tensiunile

pentru intelegerea cum evolueaza brut, tensiunea pe condensator.

post-24607-0-45265200-1488218196_thumb.jpg

Va rog sa va referiti la aceasta schema , in legatura cu ce ati afirmat in postarea Dvs.

Orice discutii constructive sunt sigur ca vor fi in favoarea userilor forumului.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Voit folosi montajul de la 2N-uri si pentru BD-uri, dar cred ca voi fi necesara reducerea tensiunii de alimentare si dupa caz marirea rezistentei dintre baza si colector la peste 1,5 kohmi pentru a verifica amplificarea la un Ic de peste 0.2 A. Este bine?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock