Jump to content
Sign in to follow this  
elco

Conectare supapa de sens inainte de apometru de apa calda

Recommended Posts

Domnilor, am bajbait eu cate ceva in domeniul asta a instalatiilor sanitare dar dupa o pauza foarte lunga de timp in domeniul asta m-am lovit de ceva aparent banal.

S-a defectat supapa de sens de la un apometru (de aia de 1/2 "), am incercat sa o inlocuiesc asigurandu-ma de sens (pana aici totul OK) dar cand incerc sa o strang la filetul dinspre apometru se desface de la filetul din mufa de la teava si viceversa. Pana la urma cum trebuie procedat practic ? 

 

Am observat acum ca supapa asta noua e cu vreo 5...7mm mai mica (in lungime) ca cea veche si oricat m-as stradui sa agat ambele filete de la ambele capete cu acelasi avans la rotirea ei, tot nu reusesc. Cum trebuie procedat pana la urma. 

 

In acest moment am strans-o bine spre apometru desi ar mai merge stransa iar in capatul celalalt mai putin. Am facut o proba cu apa si unde e stransa mai putin se prelinge usor apa, foarte, foarte putin.

Deci care este secretul sa pot strange bine supapa de sens la ambele capete???

Un raspuns rapid ar fi binevenit.

 

:scratchchin:  :scratchchin:  :scratchchin:

Edited by elco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ati ajuns in aceasta situatie din cauza ca nu ati slabit holender-ul apometrului (apometrul avand doua - unul pe intrare, unul pe iesire apa). Deci, trebuie sa-l slabiti pe ala de pe intrare ca sa infiletati ca lumea supapa de sens. De fapt, intr-o prima faza se infileteaza supapa de sens si apoi tija holender-ului de supapa, urmand ca la final sa strangeti capacul holender-ului de corpul apometrului.

 

Numai bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.