Sari la conținut

Conectare supapa de sens inainte de apometru de apa calda

Postări Recomandate

Domnilor, am bajbait eu cate ceva in domeniul asta a instalatiilor sanitare dar dupa o pauza foarte lunga de timp in domeniul asta m-am lovit de ceva aparent banal.

S-a defectat supapa de sens de la un apometru (de aia de 1/2 "), am incercat sa o inlocuiesc asigurandu-ma de sens (pana aici totul OK) dar cand incerc sa o strang la filetul dinspre apometru se desface de la filetul din mufa de la teava si viceversa. Pana la urma cum trebuie procedat practic ? 

Am observat acum ca supapa asta noua e cu vreo 5...7mm mai mica (in lungime) ca cea veche si oricat m-as stradui sa agat ambele filete de la ambele capete cu acelasi avans la rotirea ei, tot nu reusesc. Cum trebuie procedat pana la urma. 

In acest moment am strans-o bine spre apometru desi ar mai merge stransa iar in capatul celalalt mai putin. Am facut o proba cu apa si unde e stransa mai putin se prelinge usor apa, foarte, foarte putin.

Deci care este secretul sa pot strange bine supapa de sens la ambele capete???

Un raspuns rapid ar fi binevenit.

:scratchchin:  :scratchchin:  :scratchchin:

Editat de elco
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6411-conectare-supapa-de-sens-inainte-de-apometru-de-apa-calda/
Distribuie pe alte site-uri

Ati ajuns in aceasta situatie din cauza ca nu ati slabit holender-ul apometrului (apometrul avand doua - unul pe intrare, unul pe iesire apa). Deci, trebuie sa-l slabiti pe ala de pe intrare ca sa infiletati ca lumea supapa de sens. De fapt, intr-o prima faza se infileteaza supapa de sens si apoi tija holender-ului de supapa, urmand ca la final sa strangeti capacul holender-ului de corpul apometrului.

Numai bine

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock