Sari la conținut

Ce putere ar trebui sa aiba difuzorul de inalte?

bogdan_eduard_daniel

Postări Recomandate

Situatia sta in felul urmator:

Incintele sunt prevazute cu difuzoare bas-medii de 30 cm(300W RMS).Incintele vor fi pe doua cai si bineinteles prevazute cu filtrCe putere ar trebui sa aiba difuzorul de inalte?

Eu osciles intre DP 35 se la SAL cu urmatoarele caracteristici:

Putere 80W

Bobina 1,5 "

Magnet 15 oz

sau

Alien 6688 cu urmatoarele caractristici:

Putere 45W

Bobina 75 mm

Magnet 50 oz

Va multumesc.

Editat de bogdan_eduard_daniel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puterea difuzorului de inalte depinde in primul rand de frecventele si panta de taiere a filtrului pasiv din incinta acustica. Deci, inainte de toate proiectati acest filtru jongland cu frecventa de taiere. Cu cat veti cobora mai jos in frecventa, spre medii, cu atat mai mult puterea difuzorului de inalte va trebui sa fie mai mare. 

In istoria proiectarii filtrelor din incintele acustice exista niste baremuri sau rapoarte dintre cele doua frecventa pentru incintele pe trei caii. Unii producatori de difuzoare au chiar niste recomandari in acest sens, atat pentru proiecte pe 2 cai, atat pentru proiecte pe 3 cai. Daca intentionati sa achizitionati difuzoare no-name din comert nu va ramane altceva de facut decat sa efectuati cateva probe in acest sens, dar cititi si opinia altora care le-au mai folosit.

Mai sus nu ati spus nimic despre marca difuzorului de bass. Ati verificat sa vedeti daca spectrul de frecventa a difuzorului de bass-medii urca pana la 3kHz in ipoteza in care am spune ca ati alege difuzorul de inalte SAL ?

Link spre comentariu

Nu am date despre difuzorul de bas madii.Le am de ceva timp.Alien 0312 este difuzorul si nu a venit cu specificatii si nici nu le am gasit pe net.Cat despre filte am HV228 de la sal cu urmatoarele caracteristici:

frecven?a de ?ncruci?are: 3.000 Hz

gradient de t?iere: 12 dB/octav?

nivel ie?ire comutabil ?nalte: 0/-3 dB.

Link spre comentariu

In primul rand nu am gasit nimic despre domeniul de frecventa a acelui difuzor de bass-medii. Sa presupunem ca ar merge pana in 3kHz, atunci, facand o comparatie cu diverse incinte acustice realizate in decursul timpului si tinand cont si de unde ati luat difuzoarele/filtru activ (inclusiv nivelul de calitate urmarit), cred ca ar fi fost mult mai util un driver de genul asta:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/tweeter-dinamic-profesional-80w-p-5456

Costa aprox. 80lei cu TVA.

Link spre comentariu

Cred ca comentariile la acel produs spun totusi ceva desi nu pun punctul pe i. 

E cam greu de dat un raspuns la chestiunea "cum se aude" deoarece depinde de modul de perceptie a frecventelor inalte a fiecaruia, mod de percetie destul de diferit, asa ca singura persoana care poate spune daca ii place sau nu, sunteti dvs. Nu ar fi rau sa cautati un magazin care comercializeaza difuzoare si care are posibilitatea sa faceti o mica auditie.

Mi-aduc aminte cu ani buni in urma ca la magazinul unui fost coleg de facultate (vis-a-vis de Dioda si Electronica din carteriul Tiglina - magazin Audio SHOP), erau seri la magazin cand ascultam cu toti cum suna marfa noua - la difuzoarele de mid-bass foloseam o incinta nefinisata "de teste". Chiar daca au trecut aproape 10 ani de atunci, nu l-am mai intrebat daca a pastrat traditia, acum scopul principal al firmei sale fiind, din ce am vazut pe facebook, asigurare sonorizari la diverse concerte in aer liber mai ales din zona Galati-Braila si in continuoare, din ce am vazut la magazin, mai vinde produse audio-video, inclusiv difuzoare.

Link spre comentariu

Pentru incintele cu 3 cai, regretatul "tatic" GD Oprescu spunea ca pentru dif-ul de joase puterea se considera 1, pentru medii 0,1, iar pentru inalte 0.01.Asta ar insemna ca daca basul are 100W cel de medii 10W, iar diful de inalte poate avea...1W. Personal am incredere in cartile lui Oprescu si cred ca daca incinta e pe doua cai un dif. de inalte de 40-50W este acoperitor, daca poate cobori putin sub frecventa maxima a difului de joase (300W). Difuzorul Alien are un SPL foarte bun, insa cel recomandat de dl. Donpetru are date tehnice mai credibile (putere/SPL/pret.....) desi este mai uratel...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock