Sari la conținut

Preamplificator SRPP

zal

Postări Recomandate

Un preamplificator din trei etaje SRPP, primele dou? cu ECC83 formeaz? preul de doz? (cu intr?ri ptr doze cu magnet mobil ?i doze cu bobin? mobil?), iar al treilea cu ECC82 e etajul preamplificator de linie. Alimentarea anodic? e nestabilizat?, surse separate ?i ?nt?rziere ptr filamentele l?mpilor de ''jos'' ?i a celor de ''sus'', mut, filtru 18Hz ?i corec?ie fiziologic?.

...

• Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoasa realizare, felicitari dar poate ne onorati si cu schema completa a acestui proiect, capitolul acestui forum dedicat constructiilor cu tuburi electronice fiind destinat tuturor utilizatorilor care vor sa construiasca sau nu un asemenea proiect. Si ca utilizatorii sa faca lucrul asta este nevoie, printre explicatii si imagini, si de o schema. Daca aveti placerea!

• Like 1
Link spre comentariu

Sigur, doar c? am r?mas ?n urm? cu desenatul, nu-mi permit s? expun o foaie plin? de m?zg?leli. Sper c? m?ine...

Schema volumului ?n trepte era gata de mai demult.

Editat de zal
Link spre comentariu

Cool construction, congratulation !

Felicitari pentru realizarea si finisarea acestui preamplificator "noname", dar si pentru multele realizari marca ZAL, ZAL200V3 sau OTL30.

Ati realizat un design perfect pentru schema si o realizare tehnologica de exceptie cu mijloace tehnice modeste de tip homemade,

care arata in continuare, ca sunteti un model important de realizator.

Tineti realizarile cit mai ?mb?rligate.

PS:

- de ce nu l-ati denumit si inscriptionat;

- de ce nu ati montat tuburile pe circuit;

- de ce nu ati montat circuite antibrum, deoarece este necesar atunci cind se folosesc doze magnetice si cabluri lungi;

- de ce nu ati ecranat transformatorul;

- de ce in montaj sunt 6 tuburi si pe schema doar trei.

Cum pot sa obtin si eu un comutator ca acela de volum dar cu trei sectiuni.

@gsabac

• Like 1
Link spre comentariu

Cool construction, congratulation !

Felicitari pentru realizarea si finisarea acestui preamplificator "noname", dar si pentru multele realizari marca ZAL, ZAL200V3 sau OTL30. Nu toate ?mi apar?in, la unele am mai contribuit cu ?ndrum?ri ?n faza de proiectare, meritul final e al realizatorilor, dac? le-au denumit a?a, consider c? e din respect ?i m? onoreaz?.

Ati realizat un design perfect pentru schema si o realizare tehnologica de exceptie cu mijloace tehnice modeste de tip homemade,

care arata in continuare, ca sunteti un model important de realizator. Mul?umesc, se putea ?i mai bine!

Tineti realizarile cit mai ?mb?rligate. Nu m? tem c? face cineva o fabric?, mai ales ?n Rom?nia.

PS:

- de ce nu l-ati denumit si inscriptionat; Nu e cazul dup? p?rerea mea.

- de ce nu ati montat tuburile pe circuit; Nu-mi permite ?asiul, are 60mm.

- de ce nu ati montat circuite antibrum, deoarece este necesar atunci cind se folosesc doze magnetice si cabluri lungi; Cum arat??

- de ce nu ati ecranat transformatorul; E ecranat cu tabl? de 2mm ?mpreun? cu partea de alimentare, are ?i ecran.

- de ce in montaj sunt 6 tuburi si pe schema doar trei. Aici a punctat bine remus68.

Cum pot sa obtin si eu un comutator ca acela de volum dar cu trei sectiuni. Nu ?tiu, eu am defri?at un osciloscop, ini?ial avea 4 sec?iuni al meu ?i l-am scurtat.

@gsabac

Editat de zal
Link spre comentariu

Circuite care micsoreaza brumul pentru amplificatoare de nivel mic cu tuburi:

-potentiometru trimer pe infasurarea de filament si cursor la masa, eventual cu condensator serie la componenta continua;

-comutator care comuta un condensator de la faza sau nulul retelei la impamintare;

-mufa si cablu de intrare cu dublu ecran, unul pentru ecranare si unul pentru masa de semnal;

Un ecran eficace pentru transformator il imbraca intr-un circuit magnetic inchis, fier electrotehnic de 1,5mm, permaloy sau uMetal,

dar daca ati facut probe si totul merge la perfectie in toate cazurile de pozitionare a dozelor, ecranul este doar ca o idee.

Aceste metode le-am folosit la capetele de magnetofon sau doze magnetice, care dau semnale de ordinal milivoltilor.

Nu am avut ocazia sa testez daca telefoanele mobile introduc zgomote pe amplificatoarele cu lampi, cum se comporta

ele cind telefonul este apelat sau face apel.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Circuite care micsoreaza brumul pentru amplificatoare de nivel mic cu tuburi:

-potentiometru trimer pe infasurarea de filament si cursor la masa, eventual cu condensator serie la componenta continua; Nu e cazul aici, s?nt aliment?ri separate ptr grupurile de triode, cele de sus polarizate la 1/2 din Ua.

-comutator care comuta un condensator de la faza sau nulul retelei la impamintare; La fel nu e cazul, filtrul de re?ea are doi astfel de cond de pe fiecare fir la mas?.

-mufa si cablu de intrare cu dublu ecran, unul pentru ecranare si unul pentru masa de semnal; Poate nu se vede clar ?n poze, dar toate cablurile s?nt ecranate.

Un ecran eficace pentru transformator il imbraca intr-un circuit magnetic inchis, fier electrotehnic de 1,5mm, permaloy sau uMetal, Nu risc s? fac o spir? ?n scc din cauza ?n?l?imii cutiei. ?i de unde astfel de materiale exotice? :)

dar daca ati facut probe si totul merge la perfectie in toate cazurile de pozitionare a dozelor, ecranul este doar ca o idee.

Aceste metode le-am folosit la capetele de magnetofon sau doze magnetice, care dau semnale de ordinal milivoltilor.

Nu am avut ocazia sa testez daca telefoanele mobile introduc zgomote pe amplificatoarele cu lampi, cum se comporta

ele cind telefonul este apelat sau face apel. Nu va fi folosit ?n cutie f?r? capac.

@gsabac

Link spre comentariu

@brin, conversatia cu @Zal pe acest forum este extrem de sumara, numai strict la obiect si numai daca

i se pun intrebari precise, care de alfel ne intereseaza pe toti. Altfel topicul ramine uneori la prima postare.

Nimic nu va impiedica si pe Dvs. desi aveti cunostinte sumare de electronica, sa intrebati despre orice performante

tehnice si sunt convins ca @Zal v? va raspunde.

O posibilitate de constructie cu soclurile tuburilor pe circuit:

- circuit de 58 mm

- soclurile montate pe o fata a circuitului si componentele pe cealalta fata si se poate scapa de cablaj.

Am aflat de la Viobio ca preamplificatoarele cu tuburi sunt bruiate de telefoanele GSM, dar daca sunt construite

in cutii de otel sunt ecranate si nu mai sunt bruiate.

@gsabac

Link spre comentariu

Vizitator brin

O posibilitate de constructie cu soclurile tuburilor pe circuit:

- circuit de 58 mm

- soclurile montate pe o fata a circuitului si componentele pe cealalta fata si se poate scapa de cablaj.

@gsabac

Ce-i ala ''circuit de 58mm'' si cum putem scapa de cablaj? Cumva cablare?

Link spre comentariu

@Zal, in postarea #8 a spus despre inaltimea cutiei ca este de 60mm. Montajul sau are cablaj cu fire intre tuburi

si circuitul imprimat. Acesta poate fi realizat direct pe circuitul imprimat, cum au facut si alti useri, chiar la montaje

mult mai complexe.

@gsabac

Link spre comentariu

Puteam s? fac ?i alte inven?ii acolo, dar ?mi place s? arate frumos, s? aib? ?i un aspect ordonat, s? v?d piesele c?nd m? orientez f?r? schem?, altfel ?mi face sc?rb? c?nd ?l desfac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock