Sari la conținut

instalatie impamantare

elev

Postări Recomandate

salut !

incerc sa aflu cum pot masura intr-o instalatie electrica impamantarea,altfel decat sa ,,i-au" faza si sa controlez nulul de impamantare ? Spun asta deoarece m-am lovit de o problema destul de serioasa si anume,cineva sa curentat,cei drept destul de usor, cand a atins partea metalica a unei masini cu antebratul,masina care avea impamantare,nu mi-am putut explica acest lucru,am verificat personal daca curenteaza si nu curenta.Am verificat cu creionul de tensiune si nu mi-a indicat nimic,am verificat cum am spus la inceputul topicului si a fos ok !!!

multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca s-a lovit in zona cotului a fost doar impresia de curentare daca creionul nu a evidentiat faza pe carcasa.

O alat explicatie ar fi descaracarea electrostatica, daca persoana are pielea uscata si haine sintetice sau de lana.

Eu sunt o astfel de persoana si mereu ma ,,curentam" cand ieseam din masina care avea tapiteria din material sintetic, sau vara cand bagam cheia in broasca s-o deschid.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Observatia D-lui @Miron este verosimila, dar si multe alte posibilitati, deci sa aprofundam putin pentru a inlatura eventualul pericol.

Despre ce masina este vorba, unde este amplasata, in incapere sau afara, este la bloc sau la curte, ce fel de priza se foloseste

si daca este stecher suco sau nu. Deasemenea comunicati daca aveti si alte aparate de masura in afara de creionul de tensiune

si daca aveti curte, exista priza de pamint special instalata.

Dupa toate aceste date se pot face aprecieri si metode de masurare.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Afirmatia mea se bazeaza pe doua aspecte, pe dl. nu l-a curentat si creionul nu se aprinde, daca este o descarcare electrostatica este un argument in plus ca impamantare este corecta.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

este vb de o masina industriala de capsat unde toata instalatia electrica si cea de automatizare este legata la impamantare (cu istalatia de impamantare facuta in mod profesional deoarece este vb de o fabrica),mai de graba si eu cred ca a fost vb de o descarcare electrostatica deoarece persoana in cauza se ocupa cu adusul materialelor textile,piele etc

stecherul este de tip 2P+T 32A

Editat de elev
Link spre comentariu

Vizitator frediw

Salutari tuturor,dau si eu cu presupusul.Probabil acea persoana a purtat echipament sintetic care s-a incarcat electrostatic.Si eu am o asemenea geaca si va pot spune ca se simte destul de bine (cand se descarca pe mine) ;) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock