Sari la conținut

Verificare mixer karaoke boxe active

ITN

Postări Recomandate

Buna seara si La multi ani!

Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.Detin de ceva timp un set de boxe active care din pacate nu mai functioneaza de ceva timp.Problema e un scurt puternic in modulul de amplificare care a dus la carbonizarea tuturor circuitelor din jurul lui.Desi nu detin prea multe notiuni de electronica ,m-am hotarat totusi sa incerc eu sa le repar ,capatand probabil astfel mai multe informatii si de ce nu chiar "cersindu-le" ,cum o fac si acum :).

Am zis sa achizitionez un modul de amplificare de 2x500 w pt ca  cel vechi oricum nu mai se merita reparat ,Azi m-am hotarat totusi sa verific mixerul de la boxe si nestiind cum ,l-am luat cam babeste.Practic l-am alimentat cu tensiunea necesara de 12 Vcc  ,am legat firele de L-IN R-IN + GND la o veche combina audio de 2X10W RMS iar firele de R-OUT si L-OUT +GND la boxele combinei si nu ciripeste nimic.

Acum ma gandesc ca poate problema ar fi puterea de iesire a combinei 2x10 w RMS fata de cea a boxelor undeva la 2x150 (dupa specificatiile producatorului).Sau poate am procedat eu gresit cand am ales sa testez aceasta varianta ,ori si mixerul este dus.

Mentionez ca se aprinde Led-ul POWER la mixer.

Multumesc anticipat pentru sfaturi si astept raspunsurile d-voastra.

Editat de ITN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ati achizitionat module de amplificatoare finale pe care le-ati montat in boxe,

sa inteleg ca ele functioneaza daca introduceti semnal fara mixer ?

Daca functioneaza, ce schema are mixerul ca sa putem discuta despre functionarea sa. Si niste poze foarte clare ar fi utile.

Aveti aparate de masura, sau va bazati doar pe efecte auditive ?

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

poate problema ar fi puterea de iesire a combinei 2x10 w RMS fata de cea a boxelor undeva la 2x150 (dupa specificatiile producatorului)

N-am inteles ce manevre ati facut, dar daca puterea amplificatorului este inferioara difuzoarelor, singurul efect este ca difuzoarele nu vor functiona la puterea maxima, in rest nu se intampla nimic rau.

Pentru exemplificare, am conectat iesirea unui casetofon Star(parca 0,5W) la o incinta de 50W, niciunul dintre dispozitive n-a avut de suferit.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ati achizitionat module de amplificatoare finale pe care le-ati montat in boxe,

sa inteleg ca ele functioneaza daca introduceti semnal fara mixer ?

Daca functioneaza, ce schema are mixerul ca sa putem discuta despre functionarea sa. Si niste poze foarte clare ar fi utile.

Aveti aparate de masura, sau va bazati doar pe efecte auditive ?

@gsabac

Buna seara .Nu am achizitionat inca modulele finale,dar intentionez sa o fac dupa ce verific acest mixer (egalizator de tonuri).

Dupa cum am scris si mai sus ,proba a constat in legarea egalizatorului pe iesirea difuzoarelor la combina mai veche de 2x10 RMS  prin legaturile ce le-am mentionat,pentru a-i face o proba "la rece" sa spunem,iar prin egalizator nu se aude.

Da ,dispun si de aparate de masura si pot pune si cateva poze daca este cazul. 

Link spre comentariu

N-am inteles ce manevre ati facut, dar daca puterea amplificatorului este inferioara difuzoarelor, singurul efect este ca difuzoarele nu vor functiona la puterea maxima, in rest nu se intampla nimic rau.

Pentru exemplificare, am conectat iesirea unui casetofon Star(parca 0,5W) la o incinta de 50W, niciunul dintre dispozitive n-a avut de suferit.

Practic am trecut iesirea combinei prin firele de intrare la egalizatorul de tonuri (mixer) iar din iesirea de la mixer am legat boxele originale de la combina.In fapt, egalizatorul este intermediarul dintre combina si difuzoare. 

Editat de ITN
Link spre comentariu

Eu am inteles ca ati conectat iesirea mixerului direct pe difuzoarele de putere....este normal sa nu se auda nimic!! ...iesirea de semnal din mixer ofera o tensiune (1-2Vrms) la un curent extrem de mic -de ordinul microamperilor....per total , puterea oferita difuzorului este infima!....apoi adaptarea de impedanta....iesirea unui mixer are-de obicei-o impedanta de 5-10 kiloohmi, pe cand o boxa audio are 8 ohmi!!....puteati sa bagati la intrarea mixerului si 1000Vrms!!- ,la iesirea acestuia veti regasi acea tensiune pentru care a fost construit adica acei maxim 2Vrms....asa, apreciativ, difuzorul boxei primea cam 10mW!!!....pentru comparatie , un radio de buzunar alimentat la 3V era in stare sa ofere difuzorului cam 100mW....

Sa inteleg ca montajul a fost cu totul gresit?La modulul final cum se leaga acest egalizator de tonuri care are si buton de volum?Eu credeam ca se leaga la iesirea amplificatorulu,i iar din egalizator la boxe.E gresit?

Incintele sunt active?

Da

Editat de ITN
Link spre comentariu

Daca are domeniu AC cu sensibilitatea de minim 250mV.

P.S.

Dar daca atacati alt aparat(ex. intrarea line din PC) cu mixerul, functioneaza?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu am incercat ..o sa incerc. 

Deci nici macar nu fasaie ..nu se aude nimic.

In poza de mai jos gaisti intraril mixerului in amplificatorul distrus.Ce nu Inteleg eu e al doilea GND care l-am si insemnat,care e rolul lui?

20170103_203845.jpg

Link spre comentariu

Sunt sigur ca ceva este gresit in legaturile mele,atata timp cat egalizatorul are si iesire de microfon cu egalizatori pentru acesta.

Ca sa nu mai lungim vorba am facut niste poze cu "subsemnatul" pe care vreau sa-l adaptez la un modul final nou.Daca cineva ma poate ajuta cu o schema de montaj raman dator.

20170106_222628.jpg20170106_222614.jpg20170106_222628.jpg

Link spre comentariu

.Ce nu Inteleg eu e al doilea GND care l-am si insemnat,care e rolul lui?

Este masa alimentarii simetrice +/-12V, posibil ca pe acolo sa se alimenteze.

Sunt sigur ca ceva este gresit in legaturile mele,atata timp cat egalizatorul are si iesire de microfon cu egalizatori pentru acesta.

Eu nu vad egalizatorul si de iesire de microfon n-am auzit, doar de intrare de microfon, acesta fiind o sursa de semnal.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu nu vad egalizatorul si de iesire de microfon n-am auzit, doar de intrare de microfon, acesta fiind o sursa de semnal.

Gandind babeste realizez dupa mintea mea ca la un moment dat acel semnal de la MIC  trebuie introdus in amplificator ,aceeasi treaba fiind valabila si pentru iesirea Mp3.

Si da ..scuze am zis iesire in loc sa zic intrare...gandindu-ma ca ar trebui sa fie si iesire pentru acestea,

Editat de ITN
Link spre comentariu

acel semnal de la MIC  trebuie introdus in amplificator

Corect, dar la iesirea generala a mixerului dupa amplificare.

Cred ca iesirea spre final este aici, post-9-0-24992400-1483742322_thumb.jpg LO(left out) G(ground) si RO(right out).

Dar atentie, ceilalti trei pini sunt pentru alimentare, V+ G si V-, nealimentat montajul nu functioneaza.

P.S.

Nu stiu ce reprezinta CDR si CDL, are si intrare de CD player?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock