Sari la conținut

Postări Recomandate

Recent am achizitionat de la o cunostinta 3 tuburi BLB F6T5 + 1 tub BLB F8T5/D si as dori si eu scheme pentru alimentarea acestor tuburi pentru a realiza o instalatie pentru realizare de cablaje imprimate prin metoda foto. :d2:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/639-tuburi-fluorescente-f6t5blb/
Distribuie pe alte site-uri

geo, eu stiam ca tuburile astea se alimenteaza la 220V, nu cred ca in c.c.

Salut Releu. Nu stiu sigur daca se alimenteaza la 220v,dar eu m-am gandit sa fac un convertor pentru tuburi fluorescente alimentat la 12 Vcc(am deja un montaj realizat ptr tub normal de 40W pe oala de ferita).Nu stiu insa daca cu acelasi convertor pot alimenta cele 3 tuburi simultan.Ptr alim la 220v este ceva mai greu(parerea mea),trebuie balast,starter etc.Am sa incerc astazi alimentarea lor de la convertor sa vad ce randament au.Am uitat sa mentionez ca tubul F8T5/D l-am achizitionat cu suport cu tot,suport care are incorporat un convertor micut(2-3 reziztente,1condensator,1minitransformator si 1 tranzistor)alimentat la 12 Vcc.Prin deschiderea acestui topic am incercat sa aflu mai multe detalii despre tuburi si alimentarea lor si alegerea celei mai optime variante.Mersi mult si astept in continuare documentatie+scheme alim daca se poate.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/639-tuburi-fluorescente-f6t5blb/#findComment-5897

'Neata,am incercat alimentarea celor 3 tuburi F6T5/BLB dintr-un convertor ptr tuburi de neon normale si merge.

La montarea tuburilor in PARALEL se aprinde numai cate un tub (aleatoriu).

La montarea tuburilor INSERIATE se aprind toate 3,dar am remarcat ca la un capat,la toate cele 3 tuburi,filamentele lor,se aprind mai tare,oare acest lucru nu va afecta functionarea lor in timp?Am sansa ca sa ard aceste tuburi?! :biggrin:

Oare este convertorul prea "puternic"? Este un convertor realizat ptr tuburi normale de 40W,oare trebuie se realizez cate un convertor ptr fiecare tub in parte (mi se pare mai costisitor prin realizarea a 3 convertoare)sau trebuie un convertor de putere mai mica (sa zicem 3x6W=18W)deci unul de 20W?Am sa incerc modificarea secundarului de la convertorul meu pentru o putere de 20W sa vad ce diferenta este si ce randament are.

LATER EDIT

Chiar nu se pricepe nimeni la tuburi de neon ca sa-mi explice si mie de ce funtioneaza asa cum am scris mai sus si daca am sanse sa le ard?

Multzumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/639-tuburi-fluorescente-f6t5blb/#findComment-5958

• 7 months later...

Am si eu un neon tot F8T5/D, am si suportul acela cumparat de la magazin. Dar nu mai functioneaza, m-am uitat pe acea placuta mica din interior si am vazut ca are doua rezistente arse si tranzistorul puscat. As dori si eu o schema pt acest neon sau macar scema originala daca o poate desena cineva. Ca sa stiu si eu ce rezistente imi trbuie sa-l repar.

Multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/639-tuburi-fluorescente-f6t5blb/#findComment-13295

Am si eu un neon tot F8T5/D.As dori si eu o schema pt acest neon sau macar schema originala daca o poate desena cineva. Ca sa stiu si eu ce rezistente imi trebuie sa-l repar.

Pai mai bine decat sa repari "chinezaria"aia,mai bine construiesti tu singur un convertor pentru tuburi de neon.

Asa aveam si eu tubul cu tot cu montaj (si functional) dar am renuntat.

Poate reusesc (daca-l mai gasesc prin "fiare"),sa fac o poza a montajului sa o postez sa vedem daca sunt identice si incerc sa scot si valorile componentelor.

Poate postez si schema de convertor (este ,daca nu ma inseala memoria,de printr-o revista TEHNIM,destul de veche)pe care am folosit-o eu la alimentarea tuburilor.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/639-tuburi-fluorescente-f6t5blb/#findComment-13342

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock