Sari la conținut

Echivalent pentru bdx66c si 67c

Postări Recomandate

Am rezolvat si eu problema.Tranzistorii finali erau de doi lei.Am comandat motorola si acum cu alimentare la +- 40 V merge cu volumul la maxim fara probleme.Am testat ore in sir.Asa ca atentie daca vreti sa nu patiti ca mine de unde luati piese.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6388-echivalent-pentru-bdx66c-si-67c/page/3/#findComment-69493
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am facut schema asta in doua exemplare pentru a inlocui un amplificator cu TDA2050  care  a explodat din senin la volum mic ( dupa 2 ani de exploatare normala ) . Am folosit  ca finali o pereche de tranzistori rusesti insa in capsula TO220 . Alimentat la +- 23V suna mai bine decat TDA2050 : basul mai bine controlat iar inaltele mai reliefate . Am reglat curentul de mers in gol la circa 20mA  desi era suficient chiar si un 10mA . 

Functioneaza de peste 1an fara probleme  la putere max de 40W/ 4ohmi .  Tensiunea pe iesire este de 35mV DC la un modul si de 47mV la celalalt , intrucat tranzistorii din diferential nu au fost sortati .

Zgomotul in difuzor este abia perceptibil de la o distanta de 5cm ( difuzor cu 92dB eficenta ) .    

Totusi amplificatorul are un PSRR cam mic insa prin filtarea suplimentara a alimentarii (inainte de finali ) acest comportament se poate imbunatati sensibil .

Superdioda am montat-o direct pe cablaj deoarece intreg montajul este plasat intr-o incinta  foarte mica iar astfel cuplajul termic cu tranzistorii finali si driver este suficient de bun .

Ai incercat sa pui in punte cele doua montaje?Ma bate gandul sa o incerc si in punte dar nu sunt sigur ca merge.
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/6388-echivalent-pentru-bdx66c-si-67c/page/3/#findComment-69530
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock