Sari la conținut

Energie...alternativa

adry

Postări Recomandate

Care este cea mai buna?

Alegerea unei modalitati de alimentarea a unui grup de consumatori apeland la o forma de energie alternativa se face cunoscand:

- locatia sau amplasamentul instalatiei sau a consumatorilor;

- gradul de valorificare a resurselor din zona geografica;

- puterea electrica instalata;

- costurile ulterioare de intretinere s.a.m.d.

Deci, nu se poate spune "care este cea mai buna", ci mai degraba se poate adresa intrebarea "care timp de energie alternativa este mai rentabil a se exploata intr-o anumita zona geografica ?" Raspunsuri la aceasta ultima intrebare sunt multe totul depinde si de bugetul disponibil. Daca presupunem ca bugetul exista, atunci "energia alternativa din intrebare" poate fi: solara, eoliana sau hidro.

Cea mai sigura in exploatare, momentan o reprezinta "energia hidro" dar este si cea mai greu "de construit". Ar urma, din punct de vedere a sigurantei in exploatare, intretinerii si fiabilitati, energia eoliana si la urma energia solara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La alegerea unei forme de energii alternative mai trebuie tinut cont si de amortizarea investitiei cat si anumite cheltuieli cu intretinerea. Cele mai "pacatoase" din punct de vedere a intretinerii in diferite conditii meteo sunt panourile solare (fotovoltaice) chiar daca este forma de energie alternativa cea mai simpla de captat. De regula se recomanda implementarea unor panouri solare in zonele geografice unde temperatura mediului ambiant nu inregistreaza variatii considerabile in decursul unui an.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

vorbim de surse de energie sau de generatoare de curent electric ?

In primul rand cladirile ar trebui construite judicios din punct de vedere energetic. .Sa se foloseasca posibilitatile fiecarei zone geografice . Ptr fiecare zona eset rentabil sau la indemana alta rezolvare.

Cladirea cu "panouri solare" nu fotovoltaice .De incalzire cu aer , cu apa , izolatie termica etc.Prezinta o investitie la inceput dar se amortizeaza in cativa ani .Deci trebuie bani ca sa faci ceva bun.

Ptr centrale electrice s-au inventat si elaborat o sumedenie de variante , doar ca nimeni nu vrea sa investeasca in asa ceva din diferite motive ,mai ales fiinanciare si economice.

De exemplu ...se planteaza stuf si salcam pe o suprafata adecvata ( in zone adecvate) s-au facut calcule de rentabilitate si concluzia a fost ca prin folosirea pe post de combustibil solid in termocentrale mici se poate furniza energie suficienta ptr NN gospodarii .Stuful si salcamul creste repede recoltele acopera consumul. Salcamul si stuful se macina si se usca ptr a fi ars in cazane speciale probabil cu tiraj fortat .

In alte zone apele termale prezinta o sursa de energie .

Centralele eoliene necesita si ele o investitie serioasa intr-o zona cu vant "constant".

Mareele , valurile , la fel pot si folosite .

Pe langa toate acestea ar trebui sa se treca la folosirea a sute de inventii existente si brevetate in domeniul energetic ce sunt "ascunse" din motive de interese financiare.

Tot felul de motoare cu ardere interna ce functioneaza cu alcool , gaz, amestec benzina + apa(70%) , acumulatoare de mare capacitate la un volum mic , generatoare de curent ( baterii) reincarcabile chimic ( cu un "electrolit" ) ce furnizeaza curent mult peste cele mai bune acumulatoare existente la acelasi gabarit.

Dar mai toate si multe alt einventii si inovatii sunt puse in raft si nu se folosesc din interese financiare.

un exemplu la indemana ar fi : monitoarele CRT ...scumpe , consum mare de material , consuma mult , necesita tensiune mare , consum de cupru ptr traf de inalte ...tranzistor de putere si tensiune mare , diode de tensiune mare etc...nenumarate dezavantaje ..

Monitoarele CRT au fost vandute la un pret de nimic si cele LCD/TFT s-au tinut artificial la un pret mare ca sa vanda CRT.

Un fel de incrucisare a intereselor financiare .

In USA cad retelele de furnizare al curentului din cauza varfurilor de consum neasteptat de mari dar se mai vand CRT .( au instalat in PC-uri ..."screensaver" sa se reduca consumul macar cand nu se lucreaza .Acesta a fost singurul pas in eficientizare ?

Monopolurile "energetice" au interesul sa tina totul in mana se depinda toata lumea de ei .Ei detin profitul ei nu investesc in dezvoltare , nu au nevoie.Doar ridica pretul si se vinde oricum .Simplu.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Aplicatie practica cu energie alternativa:

Un avion care zboară doar cu energie solară. Ar putea părea un concept desprins din filmele science-fiction. Totuşi un elveţian l-a prezentat c?t se poate de real ?n cadrul unui eveniment din Elveţia.

"...

Bertrand Piccard speră să piloteze acest avion revoluţionar ?n jurul lumii. Primele teste de zbor sunt programate ?n septembrie. Aparatul c?ntăreşte puţin peste o tonă şi jumătate şi poate transporta numai doi piloţi. Secretul stă ?n cele peste 12.000 de celule solare montate pe aripi. Acestea vor produce energia necesară alimentării celor patru motoare. Lansarea proiectului, rezultatul muncii a 50 de ingineri pe parcursul a şase ani, a atras peste 800 de curioşi la prezentare. "

Editat de SIG
Link spre comentariu

Aplicatie practica cu energie alternativa:

Un avion care zboară doar cu energie solară. Ar putea părea un concept desprins din filmele science-fiction. Totuşi un elveţian l-a prezentat c?t se poate de real ?n cadrul unui eveniment din Elveţia.

"...

Bertrand Piccard speră să piloteze acest avion revoluţionar ?n jurul lumii. Primele teste de zbor sunt programate ?n septembrie. Aparatul c?ntăreşte puţin peste o tonă şi jumătate şi poate transporta numai doi piloţi. Secretul stă ?n cele peste 12.000 de celule solare montate pe aripi. Acestea vor produce energia necesară alimentării celor patru motoare. Lansarea proiectului, rezultatul muncii a 50 de ingineri pe parcursul a şase ani, a atras peste 800 de curioşi la prezentare. "

Si americanii au construit un astfel de avion, am vazut acum cativa ani pe Discovery un documentar.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Primul televizor solar complet autonom !

:D

http://www.lpelectric.ro/ro/products/diverse/diverse_ro.html

Acest produs este doar inceputul unei serii inovative de produse cu aplicatii directe in energia solara. Puteti extinde aceste sisteme cu alte lampi eficente sau kit-uri de iluminat, un televizor solar STV ( LCD Television), un laptop computer sau invertoare pentru a furniza 220V, etc.

:D

Tv-solar_200x178.jpg

Link spre comentariu

as vrea sa salut pe cei ce citesc acest forum. am citit parerile si observatiile voastre in legatura cu energia alternativa,din punctul meu de vedere sunt corecte si bine plasate dar cum bine stim un sistem alternativ de energie atunci este perfect si fiabil daca nu este conditionat de apsolut nimic,are cat mai putine piese in miscare iar energia electrica produsa pt. ca de ea vorbim are cat mai putine obstacole electronice de trecut pana ce ajunge la consumator. Ei bine acest tip de generator exista ! are 2 piese in miscare ,nu are baterii,nu este conditionata de nimic(vant,apa,soare,lumina,surse termale), acum sigur va puneti intrebarea CUM PRODUCEM ENERGIE? Acest tip de generator refoloseste 1,7% din energia produsa pt a produce energie iar cantitatea de energie produsa este de la minim 12KW/h in sus oprinduse la 180KW/h valoare max admisa ,peste aceasta valoare grupul generator nemaiavand randament; partea cea mai caragioasa e ca nu necesita intratinere. Sunt de curind intors in tara si am lucrat la acest tip de gen. in statele unite,2 ani adica din 2004 au fost in faza de testare,din 2006 am montat acest tip de grup gen. la o sumedenie de statii meteorologice din Alaska. DOMNILOR EXISTA SURSE SI METODE DE ENERGIE ALTERNATIVA!!!!! MA APUCA RASUL ATUNCI CAND VAD CANTITATEA DE BANI CERUTA PT A OBTINE 5kw DE ENERGIE PRIN METODE CONVENTIONALE (vant,apa,soare,lumina,surse termale)daca nu ma insel in jur de 12000€ in comparatie cu acest tip de gen. despre care am vb. care pate fii obtinut din aproximativ 5000€ si OBTINEM 12Kw/h. Trageti voi concluziile.

Link spre comentariu

Vizitator crriss
as vrea sa salut pe cei ce citesc acest forum. am citit parerile si observatiile voastre in legatura cu energia alternativa,din punctul meu de vedere sunt corecte si bine plasate dar cum bine stim un sistem alternativ de energie atunci este perfect si fiabil daca nu este conditionat de apsolut nimic,are cat mai putine piese in miscare iar energia electrica produsa pt. ca de ea vorbim are cat mai putine obstacole electronice de trecut pana ce ajunge la consumator. Ei bine acest tip de generator exista ! are 2 piese in miscare ,nu are baterii,nu este conditionata de nimic(vant,apa,soare,lumina,surse termale), acum sigur va puneti intrebarea CUM PRODUCEM ENERGIE? Acest tip de generator refoloseste 1,7% din energia produsa pt a produce energie iar cantitatea de energie produsa este de la minim 12KW/h in sus oprinduse la 180KW/h valoare max admisa ,peste aceasta valoare grupul generator nemaiavand randament; partea cea mai caragioasa e ca nu necesita intratinere. Sunt de curind intors in tara si am lucrat la acest tip de gen. in statele unite,2 ani adica din 2004 au fost in faza de testare,din 2006 am montat acest tip de grup gen. la o sumedenie de statii meteorologice din Alaska. DOMNILOR EXISTA SURSE SI METODE DE ENERGIE ALTERNATIVA!!!!! MA APUCA RASUL ATUNCI CAND VAD CANTITATEA DE BANI CERUTA PT A OBTINE 5kw DE ENERGIE PRIN METODE CONVENTIONALE (vant,apa,soare,lumina,surse termale)daca nu ma insel in jur de 12000? in comparatie cu acest tip de gen. despre care am vb. care pate fii obtinut din aproximativ 5000? si OBTINEM 12Kw/h. Trageti voi concluziile.

felicitari!!! ai sa intrii in istorie !!! dictatura fizicii a luat sfarsit. de maine ma apuc si eu sa construiesc masina timpului. azi mai am de facut niste reglaje la teleportare.

si revenind cu picioarele pe pamant, un generator normal are un randament global intre 10 si 90%. depinde de tip si dimensiuni. unul mediu 40%. (grup electogen). deci ca sa produci 1KW ai nevoie de 2.5KW daca tu folosesti doar 1.7 % din aceasta energie, inseamna ca produci 1KW cu doar 42.5W. beeetooon. e chiar mai bine decat am sperat. tin sa te felicit personal.

P.S. am fost intotdeauna de parere ca, cantitatea de filme SF vizionate sau carti SF citite trebuie compensata cu o cantitate de 10 ori mai mare de fizica, chimie si matematica. asta ca nu cumva sa devii inventator inainte sa termini liceul. dar poate daca nu gandeam asa, inventam eu acel generator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock