Sari la conținut

Parere preamplificator audio pe tranzistori

florynamaria

Postări Recomandate

Am "pescuit" acest cablaj de pe internet si as vrea sa reconstruiesc cablajul. As vrea sa stiu daca se merita realizat sau daca cineva a realizat proiectul. Va multumesc!

The Hi Fi audio tone control circuit features tune smooth bass, and treble is not spicy, with a very low distortion. Please below : more Features
-Use low noise transistors
-Frequency response range : 20Hz-20KHz
-Total Harmonic Distortion Noise 0.001% at frequencies 20Hz-20KHz
-Maximum output voltage 14Vrms at frequencies 20Hz-20KHz
-Input sensitivity is 50mV
-The increase / decrease rate of bass : +/- 17dB at 20 Hz
-The increase / decrease rate of treble : +/- 17dB at 20KHz

post-32076-0-42139500-1479677195_thumb.jpg

post-32076-0-96753000-1479677149_thumb.jpg

post-32076-0-25878800-1479677171_thumb.jpg

Editat de florynamaria
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vedeti ca l-ati luat cam tare pe d-nul Miron iar asta nu mi se pare corect.Puteti observa cate postari are aici,acelea nefiind vorbarie goala nici pe departe iar in plus a dovedit mereu ca este o persoana foarte civilizata.

Cat despre proiect,n-ati dat niciun nume ci doar ati precizat ca este preamplificator pe tranzistori si ati trantit niste desene plus putina teorie.Aveti pretentia ca electronistii iscusiti de pe acest forum sa inceapa a "lua la purecat" schema electronica si teoria pentru a descoperi ce stiu despre proiect si daca l-au realizat?

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu

1)Avem nevoie de pareri

2)nu de corectari. 

1)La ce doriti sa utilizati acest preamplificator corector de ton?

Cu exceptia intrarilor de instrument cu doza electromagnetica, nu vad utilitatea sensibilitatii de 50mV, iar tensiunea de iesire de 14V, nu inteleg la ce va foloseste.

In alta ordine de idei, aveti de unde sa achizitionati componentele din lista lui?

Daca nu, zgomotul si performanetele specificate vor fi alterate.

http://www.eleccircuit.com/hi-fi-preamplifier-with-tone-controls-project-circuit/

Parts you will need

1% 0.25W Resistors (metal film types)

R1,R16,R20__________1K

R2,R3,R15___________4.7K

R4__________________1M

R5,R8________________15K

R6,R7________________75K

R9,R17______________100 ohms

R10,R12______________43K

R11,R13______________100 ohms 0.5W

R14__________________330 ohms

R18, R19_____________10K

2)Ba da, vad ca ati scris ,,se merita" corect este ,,merita sa".

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu este doar preamplificator, ci si corector de ton.

Cred ca la asta se referea cand spunea ca l-ati corectat,nu la partea gramaticala.

Daca colegul nostru chiar doreste sa realizeze asa ceva poate mai bine se inspira dintr-un alt topic de pe acest forum.

http://www.tehnium-azi.ro/topic/3088-kit101-corector-de-ton-cu-preamplificator-audio-colectia-tehnium-azi/

Editat de Ciprian 81
Link spre comentariu

Eu va recomand sa testati practic acel preamplificator/corector de ton si dupa aceea sa postati propriile concluzii. Deci, ar merita realizat.

Atentie la valorile componentelor folosite.

Link spre comentariu

Postez si eu unele date tehnice dar si observatii mele despre utilizarea acestui preamplificator:

- datele tehnice sunt normale, cu exceptia tensiunii maxime de iesire, care este data de 14VRMS si de fapt este de

maximum 10VRMS pentru distorsiunile afisate;

- nu are condensator serie pe intrare;

- nu are condensator antiparazit pe intrare;

- In difuzoare se aude un "hiriit" important la reglajul balansului, nivelului sau tonului;

- potentiometrul de balans, dublu linear, actioneaza prea brutal si in limite nepermis de mari;

- potentiometrul dublu logaritmic cu priza este greu de procurat si nu il vad pe schema de plantare,

unde este un potentiometru obisnuit. 

In concluzie preamplificatorul merita construit si va urez succes la realizarea preamplificatorului !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock