Sari la conținut

Invertor ESAB Origo 150 defect

nelu22

Postări Recomandate

Va salut,

Detin un invertor ESAB Origo 150 cu modulul IGBT ars. Acest modul are incorporate: 6 tranzistoare , o punte redresoare si un tiristor. De asemenea o dioda de redresare de la iesiere este in scurt. In rest toate bune.
De cumparat nici nu se pune problema pentru ca la cat costa pot cumpara altul de prin magazinele de bricolaj.
Schema asa cum se gasete pe web este aici: https://www.dropbox.com/sh/j04eagtcxvlcpzl/AAB5yT_ZwhFRFP28zXYhLy0ja?dl=0

Ca si diode am 8 bucati STTH600C cu care voi reface partea de iesire iar pentru IGBT-uri am 8 bucati G30N60. Cu alte cuvinte va trebui sa fac alt pcb pentru aceasta parte.
Avand in vedere ca nu exista in schema indicatii despre valoarea componentelor vreau sa va intreb daca pentru partea de comanda a IGBT-urilor trebuie sa respect acea schema originala sau pot folosi si o alta schema.

Multumesc!

Editare ulterioara:

Am refacut toata placa de forta si mai mult ca sigur trebuie alt aranjament.

E inca in lucru aceasta adaptare.

pcb forta.pdf

sch.pdf

Editat de donpetru
Unire postari
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 year later...

Interesanta schema. Ce are pe post de driver si generator de semnal PWM ???

Editat de donpetru
Indepartare continut OFFTOPIC
Link spre comentariu

Asa cum spune si titllul este o adaptare pe acel tip de invertor , cu reutilizarea anumitor componente.

Va trebui corectata postarea  mea anterioara. Tot eu sunt autorul dar nu am fost atent.

Poate vor fi utile si pentru altii documentele.

Editat de nelu22
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock