Sari la conținut

Disperare

Hirte marian

Postări Recomandate

Buna tuturor.nu de mult timp am primit de la parintii mei doua boxe audio CIVIL de 140w fiecare bucata.am luat o statie onkyo cei drept cam veche din 1900 si ceva nu stiu exact.cei drept e buna dar are 280w.azi dimineata am ascultat muzica si am patit ceva straniu.fiecare boxa are trei difuzoare.doua mari si unu in mijloc mititel.am inteles ca alea mititele ar fi twetere.nu stiu exact.am ascultat destul de tare si la un moment dat nu se mai auzea la fel sunetul.bassul se auzea ok dar vorbele inaltele sau nu stiu ce nu se mai auzeau la fel de tare.se poate sa fi ars ceva? sau sa fi ars alea difuzoarele mici? sau statia mi-a oprit sunetul sa nu se arda.mia zis cineva ca sar putea sa aiba statia ceva auto control.va multumesc anticipat.

post-36968-0-65273600-1477946075_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mentionati exact modelul amplificatorului ONKYO pe care il aveti, ce experienta practica aveti in depanare de amplificatoare audio, ce aparatura de masura detineti si in functie de raspunsurile date, veti primi si indicatii corespunzatoare (din partea mea si a altor utilizatori).

Link spre comentariu

Regula generala este sa nu se depaseasaca puterea difuzoarelor sau incintelor acustice, si mai bine sa fie lasata o marja de siguranta, sa fie utilizate la 70% din puterea nominala, pentru amplificatorul de 280w sunt necesare incinte de 300w si mai trebuie sa urmariti un aspect, cel al impedantei, trebuie sa cititi pe ce impedanta scoate ampliicatorul puterea respectiva si sa cititi si impedanta boxelor.

Nu este recomandat a se folosi boxe de de 4ohm pe amplicatoare pentru 8 ohm, sau in general boxe cu impedanta mai mica decat cea normata a amplificatorului, deoarece pe impdanata mai mica amplificatorul scoate o putere mai mare decat cea normata si debiteaza curent mai mare cu evetualitatea distrugerii atit a boxelor cat si amplificatorului, in caz ca folositi boxe de 8 ohm pe amplificator normat la 4 ohm nu se intimpla nimic distructiv, doar ca scoate mai putin si se aude mai incet.

In acest caz cred c a-ti distrus boxele, amplificatorul pare ok, aveti nevoie de boxe de cel putin 300w pe impedanta care este scrisa pe amplificator .

Editat de cavit
Link spre comentariu

Amplificatorul combinei, are dupa datele tehnice ale fabricantului 100W sinus pe fiecare

canal, pentru impedenta de 4 Ohmi. La putere de virf este posibil sa livreze 125W si mai

improbabil 140W pe canal ( poate la limitare accentuata).

Despre boxele CIVIL CL-150 de 4 ohmi si 120W fiecare nu am gasit nici un fel de date

tehnice sau ca macar ar exista asa ceva ca marca de boxe. Schimbarea unor difuzoare

cu altele se face numai dupa performantele electrice si acustice identice.

Daca ati reperat de la ce boxa provin difuzoarele defecte si care sunt acelea,

aveti trei cai de urmat:

-  sa cumparati o boxa noua identica;

-  sa cumparati difuzoare identice ca putere, dimensiuni, sistem de montaj,

impedanta si SPL.  Specificatiile SPL (sound presure level)  arata nivelul presiunii

sonore  masurata in decibel, la un watt si la un metru distanta. Un difuzor cu un SPL

mai mare se aude mai tare decit unul  cu SPL mai mic.

-  sa cumparati doua boxe de calitatea dorita daca sunteti meloman.

Un sfat util este sa nu reparati difuzoarele defecte si nu cumparati difuzoare la mina a doua pentru ca este "?eap?".

@gsabac

Editat de gsabac
  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock