Sari la conținut

Postări Recomandate

Apropo, pentru taieturi drepte am o ghilotina.

In liceu taiam tabla cu ghilotina la orele de practica.Este mult mai rapida si mai sigura decat bonfaierul dar cea din linkul dvs. nu are lama prea lunga.Care este lungimea maxima pe care o puteti taia cu ea?Uitati aici o ghilotina misto.http://www.tme.eu/html/RO/ghilotina-pentru-placi/ramka_2447_RO_pelny.html

Editat de Ciprian 81

Care este lungimea maxima pe care o puteti taia cu ea?

Am taiat si pe lungimi de 1m, daca marginea a taieturii efectuate se sprijina pe lama nu deviaza la urmatoare taietura linia de prelucrare, dar se poate si urmarii un trasaj.

Lama fixa are 12cm.

post-9-0-23575600-1477823247_thumb.jpg

O vedere generala.

post-9-0-32528700-1477823258_thumb.jpg

Editat de miron1947

Excelenta scula domnule Miron si de valoare, am avut si eu una manufacturata, dar acum nu mai am.

La ghilotina secretul este mina specializata si capacitatea operatorului de a face corectiile de taiere.

Lungimea lamelor taietoare si a materialului conteaza mai putin.

Stiti care sunt corectiile care se fac atunci cind taietura deviaza de la semn pentru revenirea la linia dreapta ?

Din pacate, cu ghilotina nu se pot taia decit zone de tabla plane.

@gsabac

Editat de gsabac

1)La ghilotina secretul este mina specializata

2)Lungimea lamelor taietoare si a materialului conteaza mai putin.

3)Stiti care sunt corectiile care se fac atunci cind taietura deviaza de la semn pentru revenirea la linia dreapta ?

4)Din pacate, cu ghilotina nu se pot taia decit zone de tabla plane.

1)Nu este cazul meu, am scris mai inainte.

2)Ideal ar fi sa poti taia toata lungimea la o actionare, dar se poate si cu scule mai mici si cu rabdare.

3)Nu.

4)Pentru alte aplicatii sunt variante, de la forfeca ,,ingenuncheata"(asa am auzit ca-i spun lacatusii), seamana cu asta, aici este denumita foarfeca pelican, http://www.directorproduse.ro/images/90/ed//3291377/3291377.jpg,(dar a mea este mai urata, fara arc, produsa de IUS prin`70) pana la cea http://www.atelierultau.ro/images/BJN161RFE.jpg cu pinten, daca este corecta denumirea aceasta.

Editat de miron1947

Este intrebarea despre corectii in timpul taierii nu despre indeminare sau scule deosebite.

Inca o intrebare despre taiatul la ghilotina de mina. Care sunt strategiile de taiere astfel incit

marginea rezultata sa fie cit mai dreapta si sa nu se roluiasca ?

@gsabac

Si eu am foarfeca de taiat tabla dar pentru pcb-uri nu este prea buna deoarece pcb-ul nu se indoaie asa de usor precum tabla cand trebuie sa tai bucati mai lungi decat sunt lamele foarfecii.Dupa parerea mea  traforajul electric ramane cea mai buna varianta chiar daca este mai scump caci "impusti mai multi iepuri dintr-o lovitura" adica iti ajuta la confectionarea casetelor fie din tabla sau din lemn,la taierea pcb-urilor fie forme normale sau mai speciale s.a.m.d. CNC-ul nu-l mai pun la socoteala deoarece sunt de acord cu folosirea sa doar cand vine vorba despre cei care fac productie.

1)Este intrebarea despre corectii in timpul taierii nu despre indeminare sau scule deosebite.

2)Care sunt strategiile de taiere astfel incit

marginea rezultata sa fie cit mai dreapta si sa nu se roluiasca ?

1)Nu prea inteleg ce doriti sa spuneti, daca este trasata in prealabil, se dirijeaza din mana, sau cel mai sigur, asa cum am scris inainte, prin rezemare ferma de lama cand se avanseaza.

2)La ghilotina nu se roluieste, apare doar un unghi intre cele doua fete rezultate.

Editat de miron1947

Scuze daca am pus intrebari prea confuze.

Sa va spun despre ce este vorba. Atunci cind se deviaza de la linia dreapta se ridica sau se coboara fin 

una din laturi in timpul taierii si astfel se revine. In nici un caz nu se incearca corectia printr-o taietura din urma.

Strategia de pastrare mai dreapta a muchiei de taiere si totodata ca materialul sa se deformeze mai putin consta

in doua taieturi consecutive. Prima la o distanta de 5-10mm fata de linia de taiere si a doua pe linie. Deasemenea 

pasul de taiere sa fie mic si mai spre virful foarfecii de banc (ghilotina).

Acest mod de lucru este valabil si pentru foarfeca de mina.

Daca se taie fisii (straifuri) mai putin late eu stiu din experienta ca materialul se rolueste.

@gsabac

Editat de gsabac

Daca se taie fisii (straifuri) mai putin late eu stiu din experienta ca materialul se rolueste.

Are un dispozitiv pe care eu nu l-am mai montat(uneori incurca si se pierde timp cu montarea/demontarea lui) o talpa care tine materialul presat in jos.

Daca gasesc pe internet o poza cu el, pun o trmitere, al meu nici numai stiu pe unde este printre hodrobele.

Am gasit http://www.rotechts.ro/images/RHS300S.gif

Editat de miron1947

Metoda cu zgariatul?

Personal, n-am aplicat-o si nici nu cred c-am s-o utilizez, am ghiotina, foarfeca de tabla, o mica freza deget, pietre biax http://metarex.ro/produse-abrazive/pietre-de-biax pe care le pot atasa la bormasina, o panza diamantata pentru rama de bonfaier(corect fierastrau de taiat metale) si panze de traforaj(manual) pentru aluminiu de atasat la  rama lui.

Editat de miron1947

taierea cu gilotina de la postarea #54.

Adica lucrul la varful de taiere, fara a intra mult in profunzime?

Daca da, este o solutie.

Referitor la decupari, am gasit si cumparat de la Lidl, aceste post-9-0-81568500-1477831722_thumb.jpg freze de largire a gaurilor circulare in tabla.

Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock