Jump to content

Recommended Posts

Salut prieteni,

 

Mi s-a defectat generatorul de semnal E 0502 ?n sensul c? la ultima pornire, nu a mai ap?rut nimic pe display.

 

?n schimb, scoate semnal la ie?ire, gamele de frecven?? se schimb? normal de la claviatur?.

Am putut vedea acest lucru la osciloscop pe ie?irea generatorului.

Practic, singura defec?iune pare s? fie doar lipsa afi??rii la display a frecven?ei - pe display nu indic? nimic, nu se aprinde deloc.

 

Am f?cut c?teva poze pentru a se vedea ?i care variant? de generator este ?i de aici schema necesar?.

 

A? ruga mult colegii care se pricep s? ?mi dea un minim de verific?ri concrete ?i preliminare pentru identificarea defec?iunii - foarte concret.Adic?, indica?iile de genul, verific? tensiunile de alimentare prima dat? sunt binevenite, ?ns? concret, pentru acest tip de generator cu indicarea punctelor de verificare.

Sper c? nu am deranjat prea tare.

 

Mul?umesc mult.

 

 

Cu stim?,

post-15870-0-73419100-1476768651_thumb.jpg

post-15870-0-36345300-1476768659_thumb.jpg

post-15870-0-29963700-1476768670_thumb.jpg

post-15870-0-06032900-1476768680_thumb.jpg

post-15870-0-49043400-1476768688_thumb.jpg

post-15870-0-01214500-1476768700_thumb.jpg

post-15870-0-09072600-1476768713_thumb.jpg

post-15870-0-69593200-1476768723_thumb.jpg

post-15870-0-21247400-1476768733_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu afi?eaz? pe niciun domeniu nimic.?i nici ledul care clipea pe poart? nu face nimic.

Edited by fullmotion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am desc?rcat cartea tehnic? de pe net.Dar tocmai partea de display este foarte neclar?.

?i se pare c? nu este varianta de Versatester pe care ?l am eu - m? refer la partea de display.

De aceea am trimis poze mai multe din zona display, s? se vad? ?i ce integrate se folosesc ?i ce display este.

Banuiesc lipsa unei aliment?ri a acestei zone, dar nu ?tiu de unde s? ?ncep cu m?suratul.

Trimite?i ?i cartea tehnic? pe care o ave?i dvs, poate s-o nimeri.

Mi-ar prinde bine ni?te mici indica?ii cu privire la abordarea depan?rii ?n zona asta - altfel ?mi va lua mult timp p?n? identific loc ?i pozi?ie componente ?i pl?ci, conexiunile dintre ele puncte de m?sur?.Ceva de genul:m?soar? aici ?i vezi daca ai at?t.....

 

Stim?,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe documentul pe care-l am eu scrie ,,NaeSoftComputers 2/22/2009"(descarcat de pe internet) , daca si pe documentatia dvs. scrie la fel, nu-l mai trimit, mai ales ca are 27MB.

P.S.

In imagine nu pot indentifica toate circuitele, doar 490, 400 si 472 si 473(parca), daca puteti sa le enumerati dvs.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am a?a:

1.E0502_Manual si scheme_necomprimat

2.roman_iemi_e-0502_versatester_sm

3.carte_tehnica_E_0502_1

4.carte_tehnica_E_0502_2

5.carte_tehnica_E_0502_3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primul pas ar fi sa determinati daca sunt alimentate, avand in vedere ca toate sunt TTL  tensiunea de 5V.

P.S.

Am incarcat pe Dropbox, dar imi trebuie adresa dvs. de mail.

Sa inteleg ca nu doriti sa descarcati cartea tehnica?

Daca este asa, scrieti, sa nu ocup inutil spatiul pe Dropbox.

Pana acum n-am primit adresa dvs, de mail, nici pe PM nici aici.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adresa de email este:negrutzi.costache@gmail.com.Scuze c? o dau cu ?nt?rziere.

Am avut ceva probleme pe la serviciu si m-am ?ncurcat.

Mul?umesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun, verificati-va posta din acest moment, am trimis-o.

Daca aveti probleme si nu va parvine, scrieti si o retrimit.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am desc?rcat schema, dar este tot ca a mea.Totu?i este mai clar?.

 

Mai sap.

 

Mul?umesc mult de ajutor p?n? acum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat problema.Am m?surat pe CI ?i nu aveam cei +5 V.

 

M-am dus c?tre surs? ?i am identificat(prin noroc) ca puntea redresoare P02 avea una din ramuri ?ntrerupt?.

Am ?nlocuit puntea ?i Versatesterul a pornit.

Am fost tentat s? schimb ?i electroliticul de 680 micro(pe ramura pun?ii P02) - ?n schem? este trecut 500 micro, dar l-am l?sat tot pe cel vechi.

acum tensiunea este fix +5V.

 

Anexez ?i c?teva poze- am mai demontat c?te ceva ?n procesul de depistare a defec?iunii,inclusiv placa P2 rabatat?.

Mul?umesc dlui Miron1947 pentru schem?, unde am putut vedea mai bine partea de alimentare.

Sper s? ?in? lucrarea - am pus ?n loc de 3PM1, o alt? punte de tipul  3PM2.

 

V? mul?umesc ?nc? odat?.

post-15870-0-64486400-1476818796_thumb.jpg

post-15870-0-28052800-1476818808_thumb.jpg

post-15870-0-79815600-1476818845_thumb.jpg

post-15870-0-01489500-1476818858_thumb.jpg

post-15870-0-64595900-1476818866_thumb.jpg

post-15870-0-91324600-1476818880_thumb.jpg

post-15870-0-35322000-1476818892_thumb.jpg

post-15870-0-65014200-1476818900_thumb.jpg

post-15870-0-08739600-1476818912_thumb.jpg

post-15870-0-97624800-1476818919_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

am pus ?n loc de 3PM1, o alt? punte de tipul  3PM2.

Diferenta dintre ele este tensiunea maxima, respectiv 100V 3PM1 si 200V 3PM2, nu cred ca se strapunsese, poate a cedat din cauza curentului(mai ales ca ati scris ca era intreupt un brat)

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rectific:

"Am fost tentat s? schimb ?i electroliticul de 680 micro(pe ramura pun?ii P02) - ?n schem? este trecut 500 micro, dar l-am l?sat tot pe cel vechi."

Aici  trebuia trecut P01.

 

M-am bucurat degeaba ?n legatur? cu faptul c? am pus o punte mai solid? - nu mi-am dat seama c? difer? la tensiune ?ntre ele nu la intensitatea curentului. electric.

 

Oricum, la fiecare pornire, ?ncarc? cei doi electrolitici de 1000 micro ?n paralel ?i probabil acolo ia curent destul de mare pentru punte - am citit c? sunt proaste din construc?ie, deci s? m? a?tept s? se defecteze din nou...

De moment merge bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.