Sari la conținut

Puterea maxima a becului montat intr-o dulie E27

Mihai3

Postări Recomandate

Buna ziua, am achizitionat o dulie E27, produsa la Relee Medias. In punguta cu dulia se afla o hartie cu cateva delatii despre dulie, printre care era notat faptul ca puterea maxima este de 60W. 

Pe dulie este insa notat 4/250, iar asta cred ca inseamna 4A si 250V.

Se pot folosi becuri de maxim 60W sau becuri care consuma maxim 4A la 250V ? 

Atasez si foaia de catalog a duliei de pe siteul oficial Relee Medias.

Dulie-cu-racord-file_20a903.doc

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ambele date sunt corecte, dar nu sunt explicate conditiile de folosire.

Eu nu am vazut becuri de 1000W pentru  E27, dar am vazut pina la 250W cu halogen sau de infrarosii.

Acestea se pot folosi in spatii deschise si bine ventilate cu dulie de ceramica.

Dulia Dvs. este din material plastic, nu rezista mult timp cu becuri mai mari de

60W la veioze sau aplice inchise sau semiinchise, dar poate functiona un timp

limitat in spatiul deschis cu becuri de 100W sau 250W.

Sa ne aducem aminte ca pe vremuri foloseam un prelungitor cu soclu de bec pentru

a alimenta un resou, ca sa preparam mincare. Este adevarat ca acele dulii erau

din bachelita, care este mult mai rezistenta decit materialele plastice armate cu fibre.

Dupa datele tehnice dulia ar functiona foarte bine la 1000W, dar fara sursa de incalzire.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

O dulie ceramica, ca dulia din poza atasata, este mai potrivita pentru un bec cu halogen sau incandescanta de 100W ? 

Problema la care ma gandesc este ca dulia respectiva are suruburile la care se conecteaza conductoarele in aer liber si pot fi atinse relativ usor cu degetele atunci cand se inlocuieste becul cu unul nou.

Partea buna este ca acest tip de dulie ceramica este mai ieftin decat dulia prezentata in postul anterior. 

post-1281-0-04588900-1473583847_thumb.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Si eu am facut probe electrice si termice cu aceasta dulie de ceramica pentru 100W si 250W.

Constructia este corecta, din alama si tombac cu nituri sub forma de teava cu peretii grosi.

In timp am constatat ca se incalzeste la peste 150 de grade si apar fenomene nedorite ca: 

-izolatia de plastic se arde si se crapa pina la vreo 2 cm de surubul de fixare;

-sirmele litate se oxideaza, isi micsoreaza sectiunea, devin casante si se rup foarte repede;

-zonele de contact nituite se supraincalzesc si innegresc, se misca si nu mai fac contacte bine;

Ca remediu se poate folosi cu succes sirma plina de 0,8mm sau 1mm izolata cu cauciuc siliconic 

sau Teflon si trecuta prin suporti metalici cu bucse izolatoare.

In legatura cu atingerea contactelor cu mina, este ceva ce nu se poate realiza, deoarece sunt

bine ingropate in ceramica. Se pot atinge insa conexiunile daca sunt dezizolate pe o portiune

mai mare decit este necesar. In toate cazurile aceasta dulie trebuie inclusa sub un invelis

sub forma de lampa, veioza, aplica, far, etc.

O alta parte buna este ca au o durabilitate mai mare decit cele din plastic. 

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Care model de dulie recomandati pentru a se monta doar pe conductoare, si care sa reziste la un bec cu incandescenta de 100W ? 

PS: Am folosit modelul din imaginea atasata, dar problema acestui model este ca becul nu se aprinde doar daca este strans foarte tare in dulie, iar strangerea becului asa de tare cred ca ar putea duce la spargerea acestuia, in timp ce este strans cu mana... 

post-1281-0-68728600-1473616872_thumb.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

La puteri de peste 60W este indicat sa folositi dulii ceramice cu contacte laterale si de fund din alama, sub contactul de fund este indicat sa fie amplasat un arc pentru a asigura un contact pe masura.

Deasemenea bornele trebuiesc sa fie din alama, dimensionate corespunzator pentru a permite un contact cat mai bun ca firele de alimentare.

Link spre comentariu

Pentru o functionare fara caldura exagerata folositi becuri economice sau becuri LED,

echivalente ca intensitate luminoasa cu becurile cu incandescenta de 100W.

Aveti si avantajul duratei de viata mai mare.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock