Sari la conținut

Statie de lipit Weller Wecp 20!

Letcon

Postări Recomandate

Buna seara,

Nu am stiut exact unde ar fi mai potrivit sa deschid topicul si am facut o incercare aici,sper sa fie ok.

Am statia de lipit din titlu si am nevoie de un letcon pentru ea.As vrea daca se poate sa adaptez unul pe care-l gasesc in magazinele online si care sa nu coste o mica avere.Cele originale care s-ar potrivi sunt prea scumpe,mai ales ca o sa folosesc ocazional statia.

Din fericire exista documentatie ptr statia de lipit pe internet insa as vrea niste pareri cu ceva modele de letconuri care ar putea fi folosite(chiar daca cu mici modificari la mufe,fire,etc).

Deocamdata nu stiu exact ce sa caut...poate cei care au lucrat mai mult cu statii de lipit cunosc si alte detalii.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Produsele Weller sunt scumpe de regula dar cred ca ??i merita to?i banii.Nu folosesc a?a ceva deoarece sunt pentru electroni?tii profesioni?ti iar eu nu sunt de acela.In schimb au precizat mai multi electroni?tii profesioni?ti de pe diverse forumuri ca letconurile Weller ??i fac treaba excelent.Daca g?si?i un letcon compatibil de 2 lei tot atata o sa si tina.

Link spre comentariu

De acord insa nu-mi permit sa dau cca 100 de euro pe un letcon original in conditiile in care nici nu lucrez mult ca sa merite investitia.

De aceea ma gandeam la ceva inlocuitor  :smile:

Link spre comentariu

Sunt de acord ca merita sa cumperi aparate scumpe si bineinteles de calitate daca le folose?ti des iar prin munca prestata cu ajutorul lor acoperi in scurt timp banii cheltui?i.Dar dvs. este clar ca n-a?i achizi?ionat statia noua daca nu are letcon deci cu siguran?? a fost ceva mai ieftina sau poate a?i avut norocul sa o primiti cadou,habar n-am.

Link spre comentariu

Da,intradevar,asta a fost motivul ptr care a ajuns in starea actuala,fara letcon...preturile prea mari la "spare parts".

Acum nu-i vorba ca pana la 200 de lei m-am gandit ca pot da pe un letcon care sa se potriveasca,dar am vazut ceva si cu 500-600 de lei ceea ce mi se pare prea mult..

Link spre comentariu

@Letcon, ati fi dispus sa cercetati si sa adaugati un nou circuit ca sa adaptati un ciocan de lipit din comert la schema originala ?

Am vazut ca aveti ceva experienta de aceea am initiat aceasta postare, dar pentru modificare trebuie multa rabdare si implicare.

Poate va trebui refacuta si scala de temperatura, deoarece noul senzor nu se va potrivi cu pozistorul (posistor) Weller .

Pretul unui ciocan de lipit cu virfuri interschimbabile poate fi si de 50 lei.

Oricum un ciocan de lipit ieftin si compatibil si cu mufa de interconectare ca la originalul Weller nu veti gasi.

Va sugerez, daca aveti un alt cican de lipit termostatat, poate este mai bine sa renuntati la propunere sau sa va achizitionati

o statie de lipit completa.

@gsabac

Link spre comentariu

Va sugerez, daca aveti un alt cican de lipit termostatat, poate este mai bine sa renuntati la propunere sau sa va achizitionati

o statie de lipit completa.

Colegul a precizat clar ca nu doreste sa bage mana in buzunar prea adanc pentru asa ceva iar eu ma indoiesc ca o sa renunte la o statie Weller pentru alta de rand.

Link spre comentariu

@gsabac,Mufa ar fi ultimul impediment ca sa zic asa in toata treaba.Problema e sa ''recunoasca'' statia noul letcon si sa functioneze in parametrii normali,chiar daca scala de temperatura nu ar fi asa precisa...nu ma deranjeaza neaparat daca la 300grade pe scala am real 250 sau 350...Sa functioneze termostatarea in principal.

Probabil ar fi pacat sa modific constructia schemei,mai bine dau statia la cineva dispus sa cumpere un letcon original sa zic.

Am vazut pe net la o simpla cautare ca statia functioneaza cu diferite letconuri,diferite si ca forma si ca putere,incepand cu 20w si pana la 80w...

Sper sa nu se considere reclama urmatoarele link-uri:

http://www.ebay.com/itm/Weller-MLR20-/191949827264?hash=item2cb119ecc0:g:NCAAAOSwaB5Xt2QL

http://ro.farnell.com/weller/tcp-uk/soldering-iron-50w-24v-1-2m/dp/1712857

http://uk.farnell.com/weller/lr-21-esd/soldering-iron-50w-24v/dp/1712864

De altfel am mai vazut la magazine online statii copiate dupa aceasta la un pret de 300 de lei produse de welleman dar va dati seama ca nu se pot compara nici prin gand...

De aceea ma gandeam la un letcon cu aceleasi caracteristici,tensiune,putere...si mufa se rezolva cel mai usor,asta in cazul in care si senzorul de temperatura se ''pupa'' cu statia.

Sper ca m-am facut inteles  :yes:

In cel mai rau caz o dau la cineva dispus sa investeasca mai mult sau chiar sa fac eu un efort financiar,desi de cand mai stiu folosesc un letcon de 20 de lei si m-am descurcat cu el.

Link spre comentariu

Eu am inteles ce doriti de la inceput, sa fie foarte clar si pentru @ciprian 81 si pentru @Letcon.

Ce nu ati inteles amindoi este oferta mea generoasa de a va invata cum sa transformati un sistem

comandat cu un termistor cu caracteristica pozitiva de temperatura (pozistor) in altul comandat de

un termocuplu sau de oricare alt dispozitiv dependent de temperatura. Scuze pentru deranj !

Succes !

@gsabac

Link spre comentariu

@gsabac Cel putin in cazul meu nu este vorba de niciun deranj,stati linistit.Eu doar am intrat oleaca in discutie cu colegul @Letcon dar nu am intentia de a face acelasi lucru ca si el.Numai ca eu in locul lui as face un efort pentru a achizitiona un letcon tot marca Weller doar ce e de firma e de firma.Eu ma multumesc cu sculele pe care le am ca nu sunt electronist profesionist lucru pe care l-am precizat deja.Numai bine.

Link spre comentariu

Nici ptr mine nu este niciun deranj,chiar ma bucur ca am primit ceva sfaturi in legatura cu topicul creat.

@gsabac:puteti prezenta linistit solutii de modificare ptr ca sunt curios ce implica si cu siguranta o sa ajute si pe altii cand o sa fie in aceeasi situatie  :yes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock