Sari la conținut

Depanare amplif. A350

raadu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ai un aparat de masura (multimetru)? Vezi tensiunea de alimentare dupa redresare.

Sau daca nu esti sigur de ce faci mai bine vezi prin zona in care locuiesti vre-un atelier de reparatii.

Se gasesc si pe net anunturi ptr. reparatii:

http://anunturi.netflash.ro/prestari-servi...-audio-637.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok mersi mult o sa sun maine sa ma duc cu ea la reparat

Ai un aparat de masura (multimetru)? Vezi tensiunea de alimentare dupa redresare.

Sau daca nu esti sigur de ce faci mai bine vezi prin zona in care locuiesti vre-un atelier de reparatii.

Se gasesc si pe net anunturi ptr. reparatii:

http://anunturi.netflash.ro/prestari-servi...-audio-637.html

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

1. cum pot masura un potentiometru liniar dublu de 100k sa vad daca e bun ? adica la un aparat de masuta la ce pozitie trebuie sa il pun

2. se poate ca un potentiometru daca e defect sa nu imi imparta puterea egal pe canale ci sa dea pe un canal putere mai mare si pe unu putere mai mica?

Link spre comentariu

1. cum pot masura un potentiometru liniar dublu de 100k sa vad daca e bun ?

Cu aparatul de masura,pe pozitia,ohmetru.domeniu 200K,prima data,daca are continuitate si apoi,cu unul dintre testere pe cursor,iar celelalt pe un capat,daca variatia este fara salturi.

2. se poate ca un potentiometru daca e defect sa nu imi imparta puterea egal pe canale ci sa dea pe un canal putere mai mare si pe unu putere mai mica?

Potentiometrii dublii,sunt actionati simultan mecanic,dar nu sunt perfect identici,diferenta de nivel intre cele doua canale,poate apare si de la inegalitatea lor(a potentiometrelor) si de la amplificarea diferta,a celor doua canale.

Link spre comentariu

Teoretic, uzura unui potentiometru ar' trebui sa fie la fel de pronuntata pe ambele canale/piste pe care culiseaza perile acelea.

Daca in realitate nu se intampla chiar asa,totusi acel fenomen poate fi doar punctual,doar intr-o anumita pozitie,nu pe toata plaja potentiometrului.Adica de la minim la maxim rotind potentiometrul nu se poate ca semnalul sa fie mai slab pe un canal decat pe celalalt din cauza lui.

Link spre comentariu

Adica de la minim la maxim rotind potentiometrul nu se poate ca semnalul sa fie mai slab pe un canal decat pe celalalt din cauza lui.

Ba,da,dar nu din cauza uzurii,ci datorita diferentelor ce deriva din procesul de fabricatie,deaceea,sunt folositi fie potentiometrii individuali pe canal,fie un potentiometru de balans,la cei tandem.

Link spre comentariu

Dar nu a precizat ca e nou.In acest caz doar ,fenomenul poate fi consecinta unei constructii defectuoase,de fabrica.

Daca nu e nou,si a mers egal,uzura nu poate crea astfel de dezechilibru de-a lungul plajei.

Cel putin nu cred.

Later edit:

Eu m-am referit la potentiometrii dublii.

Ulterior am aflat ca e un potentiometru simplu,ptr. balans la amplificator.

Link spre comentariu

potentiometru nu e nou

este de la amplificarea A350 de la balans

la amplificare se aude canalul stanga normal si deapta foarte incet (adica se aude doar daca opresc de tot canalul stanga)

am verificat canalele si sunt ok nu au nimica si de aceea ma gandeam ca poate este de la potentiometrul de balans

o sa il masor putin mai tarziu si o sa va spun daca are ceva sau nu

Link spre comentariu

Potentiometru mai mult ca sigur este uzat moral si va trebui sa-l schimbati.

Ca sa-l reconditionati puteti incerca sa "spalati" potentiometru cu alcool izopropilic, utilizandu-va de o seringa in acest scop. Daca nici dupa acest proces potentiometru nu mai este corespunzator atunci va trebui sa-l schimbati.

Totusi, parca spuneati ca: "ok mersi mult o sa sun maine sa ma duc cu ea la reparat". Cum de v-ati "rasgandit" ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock