Sari la conținut

Osciloscop PHILIPS PM 3261

dj_tepex

Postări Recomandate

Buna ziua si salutari tuturor forumistilor! Desi sunt inregistrat de ceva timp pe acest forum, pana acum am facut parte din categoria celor care doar urmaresc discutiile. Acum insa am si eu o mica nelamurire si am deschis pentru prima data un topic pe acest forum in speranta ca poate sunt colegi mai experimentati si mai avizati pe care ii rog sa-mi dea o parere in problema care ma framanta.

Urmaresc de ceva timp modelul de osciloscop din titlu, osciloscop pe care l-am gasit de vanzare pe site-urile de profil, si as fi interesat sa il cumpar. Principalul impediment care ma retine sa fac acest lucru este varsta acestuia (undeva pe site-urile germane scria ca acest model ar fi fabricat undeva prin anul 1975, deci este cu vreo 10 ani mai batran ca mine....). Un altul dintre minusurile pe care am inteles ca este posibil sa le aiba ar fi comutatorul de pe Y care este cu contacte mecanice si care ar fi predispus la defectiuni.

Ce ma incanta pe mine este faptul ca are baza de timp dubla, care mi-ar fi folositoare, si faptul ca este un PHILIPS, am lucrat prin facultate cu niste modele asemanatoare de PHILIPS si am fost foarte incantat de el.

Acum ce ma intereseaza pe mine sunt parerile dvs, atat pro cat si contra. Merita sa cumpar acest osciloscop, data fiind varsta lui si un pret nu tocmai mic(950 lei)??

Ce ar trebui sa am in vedere la el in momentul cumpararii, si mai ales, ce baza pot sa am in acest osciloscop ca ma va servi si de acum incolo fara sa am probleme cu el?? Pentru ca la banii astia nu prea mi-ar conveni sa il folosesc de 5-6 ori si sa faca POC la mine....

Exista persoane aici pe forum care ar putea sa ii faca o revizie si o eventuala recalibrare.reparatie??

Multumesc anticipat pentru bunavointa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aparatul este performant si de calitate. Un inginer bun il poate repara, spre

deosebire de orice aparat digital care odata defectat trebuie pus la "pastrare".

Imaginea are acuratete si va puteti baza pe o precizie buna.

Pentru unele masuratori trebuiesc folosite sonde 1:10 ce merg la 120MHz.

Eu stiam ca aparatul este cu autoscalare si a fost fabricat in 1988, tot batrin este,

dar componentele sunt de o calitate mai buna.

Daca este un aparat ce va veni prin Fan Courier, renuntati caci este teapa.

Daca este un osciloscop la care puteti avea acces citeva ore sa ii testati:

- atenuatoarele Y pe toate pozitiile, deoarece vreun "Dorel" l-a bagat la inalta

tensiune, atenuatorul s-a strapuns si nu se mai poate repara.

Asa am cumparat eu 2 multimetre automate cu comutatorul strapuns de 15KV

din televizoare.  Si fortarea usoara a butoanelor in stinga-dreapta sau sus-jos

va dau o indicatie daca sunt contacte imperfecte pe Y;

- sa pastreze pozitia trasei la comutarea pe treptele Y, cu +/- 2mm;

- cu un generator calibrat sau cu calibratorul intern verificati acuratetea masuratorilor Y;

- toate pozitiile bazei de timp, si vernierul (lupa) bazei de timp intirziate,

trasa sa fie luminata pe toate pozitiile;

- sa sincronizeze semnalul generatorului la max 1 div, sau la brumul captat de mina;

- daca are lumina suficienta a trasei, daca nu se defocalizeaza, astigmatismul, rotatia trasei;

- daca tinut in functionare 1 ora inca mai merge;

- daca nu a mai fost reparat, daca nu este deformat din trintituri, daca masca si cutia sunt aproape perfecte, butoanele netocite.

Sunt multe alte masuratori ce pot fi facute rapid poate le imaginati si Dvs. dupa posibilitati

Eu nu fac comparatii de genul, care este mai puternic, leul sau tigrul. Am vazut oferta pe "okazii" dar si indicatiile primite

pe Elforum.

Va urez succes !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Va multumesc domnule GSabac pentru indicatii, mie aceste informatii imi sunt cu adevarat folositoare atat pentru achizitionarea unui viitor osciloscop, cat si pentru verificarea (din nou) a osciloscopului aflat in prezent in dotarea atelierului meu.

Consider ca indicatiile date sunt pretioase pentru oricine doreste sa-si achizitioneze un osciloscop second-hand analogic sau digital cu afisaj pe tub catodic, si de aceea ar merita stick-uite!

Multumesc inca o data si va doresc toate cele bune si spor la construit! :smile:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock