Sari la conținut

Traseu semnal ac amplif audio

unturasi

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare de incepator, cine ma poate lamuri ii multumesc anticipat.

Sunt la inceput in ale electronicii, de exemplu pe o schema au unui amplif audio cu finali bipolari sau mosfeti cine imi poate arata si mie care este traseul urmat de semnalul ac sinusoidal de la intrare pana la iesire in difuzor in alternanta pozitiva dar si negativa, am inteles cum se calculeaza curentii in cc, dar de unul singur nu imi pot da seama traseul urmat de semnalul ac, exemplu eu stiu ca prin poarta unui mosfet nu circula nici-un curent dar in toate schemele vad ca intrarea semnalului in etajul final cu mosfeti se face pe poarta..nu mai inteleg nimic.

Cine imi poate da si mie o explicatie desenata pe schema ii raman dator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ati sugerat ca stiti care sunt componentele electronice.

Asa cum un curent alternativ trece printr-un condensator, prin cimp electric,

la fel si la tranzistorul MOSFET, care are in constructia sa un condensator de intrare,

prin cimp electric se modifica "rezistenta" dintre Drena si Sursa.

Acel condensator este de la sute de pF la citiva nF si este realizat cu un izolator

micronic de bioxid de siliciu.

Electricienii si electronistii au un banc care se potriveste:

Curentul continuu nu trece prin condensatori, dar cel alternativ trece deoarece ocoleste printre placi.

Aici cimpul electric poate fi si static si tot influenteaza functionarea tranzistorului.

Desenati si trimiteti schema pe care doriti explicatii, daca mai este nevoie.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Buna Ziua,

In primul rand as vrea sa va multumesc pentru interesul acordat in a ma ajuta, stiu ca timpul este pretios pentru fiecare asa ca nu as vrea sa va rapesc prea mult din el.

Aveti dreptate poarta Mosfetilor este capacitiva, imi cer scuze pentru greseala.

Am atasat doua scheme una cu amplif cu mosfeti alta cu bipolari pe final, am incercat eu sa desenez pe cea cu mosfeti traseul semnalului AC (nu stiu daca este si corect) iar pe cea cu bipolari , pur si simplu sunt debusolat total.

Sagetile cu rosu ar fi alternanta pozitiva iar cele cu albastru cea negativa..

Daca aveti timp va rog sa imi dati si mie cateva sfaturi..

Va multumesc anticipat.

OEMNhd.jpgI9Zr6I.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, la prima schema fiind mai simpla mi-am cam dat seama, sagetile pe schema sunt desenata de mine...problema  ca la a doua schema nu imi pot da seama cum ajunge semnalul la Q7 ca la Q6 se vede clar cum ajunge( este cules de pe iesirea diferentialului, dar la Q7 ?

Link spre comentariu

De fapt nu aveti cunostinte suficiente. Trebuie sa studiati pe carti sau la scoala.

Intrarea in MOSFET nu este pe condensator, ca la o schema de amplificator, acolo cimpul

electric indus in semiconductor de acel condensator il face sa functioneze.

Trebuie sa remarcati ca semnalul este amplificat si defazat cu 180 de grade,

de catre amplificatoarele de tensiune cu emitor comun si amplificat in curent,

dar in faza prin repetoarele pe emitor. 

Prima schema:

post-24607-0-77754500-1469104889_thumb.jpg

A doua schema:

post-24607-0-59683400-1469104913_thumb.jpg

Se evidentiaza intoarcerea de faza cu 180 de grade si ca etajele finale, atit cu mosfet cit

si cu tranzistori bipolari, amplifica fiecare cite o semialternanta.

Nu am analizat decit semnalele nu si valabilitatea schemelor care este o "poveste" mai complicata.

Succes la descifrarea schemelor !

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri, din ce ati desenat dumneavoastra incep sa prin ideia...daca ma impotmolesc o sa revin dupa ajutor...

Ma bucur ca in romania inca mai sunt oameni care dau sfaturi fara sa ceara foloase materiale...

Sa auzim de bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock